ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ματ Ντέιμον, Χοακίν Φοίνιξ & άλλοι κατά της σφαγής 10.000 σκύλων στην Κίνα (σκληρές εικόνες)

Ματ Ντέιμον, Χοακίν Φοίνιξ & άλλοι κατά της σφαγής 10.000 σκύλων στην Κίνα (σκληρές εικόνες)

H ακτιβιστική δράση “Compassion Project” επιστρατεύει μία σειρά από ηθοποιούς του Χόλιγουντ κατά της ετήσιας γιορτής του θερινού ηλιοστάσιου στην Κίνα.

Ματ Ντέιμον, Χοακίν Φοίνιξ, Ρούνι Μάρα και άλλοι μας υπενθυμίζουν το έγκλημα που συντελείται κάθε χρόνο καθώς περισσότερα από 10.000 σκυλιά βασανίζονται και δολοφονούνται κάθε χρόνο στα πλαίσια του φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος Γιουλίν, το οποίο έχει καταδικαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο για την βάναυση μεταχείριση των ζώων.

Στο video που συνοδεύει την καμπάνια ο Ντέιμον και οι άλλοι αστέρες μιλούν για τη διαδικασία της βάναυσης θανάτωσης των ζώων.

Στο ιδιαίτερα σκληρό video οι διάσημοι εξηγούν ότι οι δολοφόνοι των σκύλων πιστεύουν ότι τα βασανιστήρια βελτιώνουν την γεύση του κρέατος και τα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.

Το φεστιβάλ που ξεκίνησε την Τρίτη, 21η Ιουνίου, θα διαρκέσει 10 μέρες και όπως αναφέρει η εφημερίδα “The Guardian”, ωστόσο παρά την ευαισθητοποίηση του κόσμου και την συγκέντρωση 11 εκατ. υπογραφών από τον Humane Society International, οι πωλήσεις του κρέατος σκύλου έχουν αυξηθεί από το φεστιβάλ του περασμένου χρόνου.

Tην ίδια στιγμή, ο ακτιβιστής Marc Ching ταξίδεψε στο Γιουλίν και κατάφερε να απελευθερώσει 1.000 σκύλους από έξι σφαγεία.

“Είτε πιστεύετε ότι κάτι πρέπει να είναι προς βρώση ή να βρίσκεται στο μενού σας, η βία και τα βασανιστήρια και η σκληρότητα είναι λάθος” πρόσθεσε ο Μαρκ Τσινγκ, ιδρυτής της οργάνωσης Animal Hope & Wellness Foundation.

“Εξαιτίας της διαμαρτυρίας, ολοένα και περισσότεροι μαθαίνουν ότι οι επισκέπτες στο φεστιβάλ του Γιούλιν μπορούν να δοκιμάσουν σκυλίσιο κρέας” σχολίασε ο Λιν, πωλητής κρέατος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ