ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τα Pokemon «μεταμορφώνονται» σε ιαπωνικά έργα τέχνης

Τα Pokemon  «μεταμορφώνονται» σε ιαπωνικά έργα τέχνης
Φωτογραφία αρχείου με Πίκατσου PEXELS

Σε μοναδικά έργα τέχνης «μεταμορφώνονται» 70 χαρακτήρες Pokémon, τα οποία αναδεικνύουν την παραδοσιακή τεχνουργία της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, γνωστή ως «kogei» και εκτίθενται στο Εθνικό Μουσείο Χειροτεχνίας στην Ισικάουα από 20 Ιάπωνες καλλιτέχνες.

«Επιστημονική» αντίδραση μεταξύ του αναγνωρίσμου βιντεοπαιχνιδιού και της δημιουργικής διαδικασίας των καλλιτεχνών χαρακτηρίζει τη συνάντηση του Pokémon με την τεχνουργία, η ομάδα του μουσείου.

https://www.instagram.com/p/CqH_fJ0svKP/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υποστηρίζουν ότι οι θεατές μπορούν να αναλογιστούν τη χρήση πρώτων υλών στην τεχνουργία και την ενέργεια που ρέει στη διαδικασία κατασκευής οι οποίες απηχούν και οι δύο τα στοιχεία και τις μεταμορφώσεις των χαρακτήρων Pokémon από χώμα, χορτάρι και μέταλλο σε νερό, φωτιά και ηλεκτρική ενέργεια.

«Μοιάζει να υπάρχουν πολλά που επικαλύπτονται στη σκέψη των δημιουργών και όσων λατρεύουν τα τεχνουργήματα, όπως η εκλέπτυνση των δεξιοτήτων τους, η φροντίδα, και η συλλογή και ανταλλαγή των τεχνουργημάτων» επισημαίνουν από το μουσείο.

Η έκθεση προσφέρει στους επισκέπτες ηχητικούς οδηγοούς σε πολλές γλώσσες και self-guides για παιδιά, που βοηθούν όλες τις ηλικίες να κατανοήσουν πλήρως και να απολαύσουν τις ιστορίες πίσω από τα τεχνουργήματα και τους χαρακτήρες Pokémon.

Σημειώνεται ότι, η έκθεση ολοκληρώνεται στις 11 Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ