ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στον «αέρα» το επίσημο τρέιλερ της ταινίας «Poor Things» του Λάνθιμου

Στον «αέρα» το επίσημο τρέιλερ της ταινίας «Poor Things» του Λάνθιμου
Ο Γιώργος Λάνθιμος με την Έμμα Στόουν AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Δόθηκε στην δημοσιότητα το επίσημο τρέιλερ της ταινίας «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου πέντε χρόνια μετά το ντεμπούτο του βραβευμένου «Κυνόδοντα».

Η πρεμιέρα του «Poor Things» από την Searchlight Pictures αναμένεται στις 8 Σεπτεμβρίου και πρωταγωνιστούν οι Έμμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε και Μαρκ Ραφάλο.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Σκωτσέζου Άλισντερ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992 και σε διασκευή του θεατρικού συγγραφέα Τόνι Μακναμάρα, η ταινία αφηγείται την απίστευτη ιστορία της Μπέλα Μπάξτερ, μιας νεαρής γυναίκας που επαναφέρει στη ζωή ο ιδιοφυής και αντισυμβατικός επιστήμονας δρ Γκόντγουιν Μπάξτερ.

Πεινασμένη για την κοσμικότητα που της λείπει, το σκάει με τον Ντάνκαν Γουέντερμπερν, έναν επιδέξιο και διεφθαρμένο δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Ελεύθερη από τις προκαταλήψεις της εποχής της, η Μπέλα είναι έτοιμη να δώσει την μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Το καστ πλαισιώνουν επίσης οι ηθοποιοί Κάθριν Χάντερ, Τζέροντ Καρμάικλ, Κρίστοφερ Άμποτ, Μάργκαρετ Κουάλεϊ και Ραμού Γιούσεφ.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη συνεργασία της βραβευμένης πρωταγωνίστριας με τον σπουδαίο Ελληνα δημιουργό μετά το δράμα εποχής του 2018 «The Favourite», για το οποίο κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ και την μικρού μήκους ταινία «Βληχή» η οποία γυρίστηκε στην Τήνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ