ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Sara Sampaio θέλει να την αφήσετε ήσυχη

Η Sara Sampaio θέλει να την αφήσετε ήσυχη

Για ένα κορίτσι που βγάζει τα προς το ζην ποζάροντας σε billboards, διαφημίζοντας ετικέτες και προϊόντα ή περπατώντας σε πασαρέλες με ρούχα ή χωρίς, η 24χρονη Sampaio από την Πορτογαλία μοιάζει περίεργα αλλεργική στην προσοχή που τραβάει σαν μέλι επάνω της.

Μετά από ένα ταξίδι που την έφερε από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες, το Παρίσι και το Μαιάμι για τη φωτογράφιση του περιοδικού Maxim ένα μήνα πριν, η Sampaio εξομολογείται ότι θέλει να τσιρίξει. “Εάν με ρωτήσει έστω ένας ακόμη άνθρωπος πως είμαι, υπόσχομαι να ουρλιάξω” είπε στο συντάκτη του περιοδικού που βρέθηκε αντιμέτωπος με την οξύθυμη καλλονή από τη Μεσόγειο.

Μετά το Maxim, το GQ Ισπανίας την ταλαιπώρησε για ακόμη μια φωτογράφιση. Αυτή τη φορά, όχι σε πισίνα ή yachts. Απλά στην άμμο. Ίσως η Sampaio έχει δίκιο να εκνευρίζεται με τη δημοφιλία που συνοδεύει το όνομα της. Ίσως πάλι όχι. Η ίδια την διεκδίκησε, την κυνήγησε και την κατέκτησε.

Μέσα σε ένα χρόνο βρέθηκε από την πατρίδα της στις επιδείξεις μόδας των μεγαλύτερων μητροπόλεων, έκανε καμπάνια για την εταιρία που επιμένει να την καθιερώνει, τη Victoria’s Secret, περπάτησε για τους οίκους Miu Miu και Balmain και τώρα ετοιμάζει την είσοδο της στην 7η τέχνη. Τουλάχιστον αυτό θα ήθελε η ίδια αλλά και ο νέος ατζέντης της που έχει έδρα το Λος Άντζελες. Γιατί η Sara Sampaio ανήκει στο Χόλιγουντ.

“Πάντα ήμουν απαιτητική με την καριέρα μου. Ήθελα να είμαι ένας Άγγελος, το κατάφερα” είπε στη συνέντευξη της η καλλονή που ξεκίνησε να ποζάρει στα 16 της και οκτώ χρόνια αργότερα είναι βασίλισσα του καλοκαιριού στα αντρικά περιοδικά του κόσμου.

Η ανάδειξη της ήταν μια εθνική υπόθεση. Η Sampaio βγήκε πρώτη σε διαγωνισμό της χώρας της, της ανατέθηκε να διαφημίσει καλλυντικά, το έκανε με συνέπεια ωστόσο οι γονείς της, αυστηροί Καθολικοί, δεν της επέτρεψαν να παρατήσει το σχολείο για να κυνηγήσει το όνειρο. Προφανώς και μπορούσε να περιμένει.

Μετά την ενηλικίωση της την υποδέχθηκε το Λονδίνο. Τα πρακτορεία μοντέλων έπεσαν επάνω της. Το ίδιο συνέβη και με τους συναδέλφους τους στο Παρίσι. Η Sampaio ήταν ένα κορίτσι που κάθε ατζέντης θα ήθελε να έχει γιατί είναι μια φλέβα χρυσού. Ακόμη και αν η ίδια δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές της στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας.

“Στο Παρίσι δεν μπορώ να κυκλοφορήσω, με ενοχλούν οι φωτογράφοι και οι fan. Στην Πορτογαλία όμως είναι ακόμη χειρότερα. Όταν βγαίνουμε με την οικογένεια μου για ένα δείπνο ο πατέρας μου φωνάζει δυνατά: ‘Ω Θεέ μου! Είναι η Sara Sampaio’. O αδελφός μου κάνει ακριβώς το ίδιο. Το απολαμβάνουν όταν εκνευρίζομαι!” είπε η 24χρονη και μετά έπεσε μέσα στην πισίνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ