ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εκεί που η ευζωία συναντά τις διακοπές, βρίσκονται πέντε wellness-oriented retreats!

Εκεί που η ευζωία συναντά τις διακοπές, βρίσκονται πέντε wellness-oriented retreats!

Τήνος, Σαντορίνη, Τζια, Μυστράς ή Θηρασιά; Πέντε retreats εγγυώνται την ηρεμία, τη γαλήνη και την αίσθηση ποιοτικής ευζωίας που μας ενώνει με την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Μπορεί οι διακοπές να είναι ταυτισμένες με την ξεκούραση, αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε όλοι τον όρο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Για άλλους «διακοπές» σημαίνει καλό φαγητό, για άλλους διασκέδαση, για άλλους πολυτέλεια και για άλλους μία συνολική εμπειρία ποιοτικής ευζωίας. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο πέντε διαφορετικά resort-retreats βάζουν στο επίκεντρο το wellness με την πιο ουσιαστική και ολιστική έννοια της λέξης.

Τήνος: Marmēro Retreats

Ορμώμενες από την αγάπη τους για την τοπική κληρονομιά, τη δημιουργική έκφραση και την yoga, η Νίκη Θεοδωρίδη και η Ιωάννα Ζαρμπαλά του Marmēro Retreats οργανώνουν εμπειρίες που προσφέρουν αναμνήσεις ζωής επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της ευεξίας. Το Marmēro συνθέτει yoga και creative retreats σε μαγικές τοποθεσίες, που θα εξελιχθούν σε σημείο συνάντησης για ανθρώπους που αναζητούν την δημιουργική και πνευματική ανάπτυξη. Τα retreats είναι οργανωμένες κοινές εμπειρίες, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει ως μέρος μιας μικρής ομάδας, αποσυρόμενος για μικρό χρονικό διάστημα από τη ρουτίνα της καθημερινής ζωής.

Τα yoga retreats επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν στην πρακτική τους, ενώ τα creative retreats τους προσκαλούν να δημιουργήσουν νέα βιώματα και να εξερευνήσουν την τοπική πολιτιστική κληρονομιά. Η ονομασία, Marmēro Retreats, προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «μαρμαίρω», που σημαίνει αστράφτω, λάμπω και ακτινοβολώ. Η Τήνος, όπου γεννήθηκε η ιδέα του Marmēro, είναι ένα κυκλαδίτικο νησί γνωστό για το ζωηρό πράσινο μάρμαρο, που το καλοκαίρι λάμπει κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Είναι ένα σύμβολο για το «δούναι και λαβείν», για εμπειρίες που μας προσφέρουν φως, ώστε να το μοιραστούμε και εμείς με τον κόσμο γύρω μας.

Το Marmēro καλωσόρισε την άνοιξη με ένα ξεχωριστό δημιουργικό retreat αφιερωμένο στη Γιορτή της Μητέρας και το πρώτο yoga reteat για τη σεζόν, το “Discovering Hindu Gods”,έλαβε χώρα στις 14 με 18 Ιουνίου, ενώ ακολουθούν πολλά ακόμη και εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Κατά το Discovering Hindu Gods με οδηγό την πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια yoga Ελένη Τόλη, οι επισκέπτες ταξίδεψαν με μύθους των θεών του Ινδουισμού και εξερεύνησαν, σωματικά και ψυχικά, τις ιδιότητες και τις αξίες που αυτοί ενσαρκώνουν. Ιστορίες, άσανα και μάντρα πυροδότησαν την έμπνευσή για ανάπτυξη, ηρεμία και χαλάρωση. Έξω από τη yoga shala οι επισκέπτες περιπλανώνται στην ύπαιθρο και αγκαλιάζουν τη χαρακτηριστική ομορφιά της φύσης στην Τήνο.

Τα creative και yoga retreats του Marmēro φιλοξενούνται σε ένα από τα πιο μαγευτικά σπίτια στο νησί της Τήνου. Το σπίτι, ένα κράμα αρχοντικής κομψότητας και παραδοσιακής γοητείας, προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης με θέα το Αιγαίο. Είναι ο τόπος όπου καθημερινά νέοι φίλοι συναντιούνται γύρω από το τραπέζι κάτω από το φως του καλοκαιρινού ήλιου που δύει. Γέλια αντηχούν στους πέτρινους τοίχους. Το απογευματινό αεράκι φέρνει αναζωογονητικά αρώματα από μυρωδικά του κήπου που συλλέγονται στο χέρι. Κάθε στιγμή στο Marmēro είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ενισχύσει την αίσθηση της ηρεμίας και επαφής με τη φύση και να δημιουργήσει αξέχαστες αναμνήσεις και νέες φιλίες.

Σαντορίνη: Andronis Concept Wellness Resort

Συνδυάζοντας τη μαγευτική φυσική ομορφιά του τοπίου με τη στοχευμένη και συνολική wellness εμπειρία, το Andronis Concept Wellness Resort, χτισμένο σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης εγγυάται την απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία. Με 28 μόλις βίλες και σουίτες, όλες με τη δική τους ιδιωτική πισίνα, και μοναδική θέα στο πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα του κόσμου και φυσικά το μεγαλείο της Καλντέρας, το πολυτελές resort επικεντρώνεται στην ευζωία του επισκέπτη, από το φαγητό και τα experiences μέχρι τις εξειδικευμένες θεραπείες του εντυπωσιακού spa.

Η εμπειρία στο Kallos Spa απευθύνεται κυριολεκτικά σε όλες τις αισθήσεις και τα ολιστικά προτεινόμενα πρωτόκολλα στοχεύουν στην επανένωση με τον εαυτό μας και την επίτευξη της εσωτερικής μας ισορροπίας. Οι θεραπείες προσαρμόζονται ανάλογα με τις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε μοναδικού επισκέπτη και βασίζονται στα αρχαία μονοπάτια της ολιστικής θεραπευτικής προσέγγισης με έμπνευση τόσο από τις ανατολίτικες όσο και από τις δυτικές παραδόσεις. Τα detox προγράμματα, που είναι εξαιρετικά δημοφιλή, περιλαμβάνουν πολλές διαφορετικές πτυχές, ενώ οι εγκαταστάσεις του spa με τις δύο εντυπωσιακές πισίνες και το υπερσύγχρονο γυμναστήριο ολοκληρώνουν το παζλ της ευεξίας.

Φυσικά και σε επίπεδο διατροφής το resort υπηρετεί την ολιστική προσέγγιση, με το πολυβραβευμένο εστιατόριο Throubi να προσφέρει την ευκαιρία για ισορροπημένα και θρεπτικά γεύματα, τα οποία όμως βασίζονται πάντα στα τοπικά υλικά και τις γαστρονομικές παραδόσεις της σαντορινιάς γης. Το ιδιωτικό μποστάνι και ο κήπος του Andronis Concept Wellness Resort προμηθεύει το εστιατόριο και τους ταλαντούχους σεφ του με τα πιο φρέσκα υλικά για μία αληθινή γεύση από Σαντορίνη.

Τζια: Kea Retreat

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ολιστικό boutique ξενοδοχείο, αποκλειστικά αφιερωμένο στη yoga, που άνοιξε τις πόρτες του μόλις πέρσι πάνω στην πανέμορφη και απομονωμένη παραλία Ψαθί, πρεσβεύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη φιλοσοφία του slow living. Το Kea Retreat είναι ταυτόχρονα πνευματικό καταφύγιο, αλλά και γιορτή του φυσικού τοπίου και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, προσφέροντας ένα ολιστικό, καθηλωτικό και all inclusive πακέτο διαμονής, που συνδυάζει την ξενοδοχειακή διαμονή, την ανεμελιά των διακοπών, την farm to table διατροφή αλλά και τα καθημερινά yoga retreats.

Το ρόστερ του περιλαμβάνει τους πιο έγκριτους Έλληνες και διεθνείς δασκάλους yoga, γνήσιες γαστρονομικές επιλογές και μοναδικές προτάσεις διαμονής. Το Kea Retreat είναι προϊόν πάθους του Ισραηλινού επιχειρηματία Zviki Eshet και της συζύγου του Anat, οι οποίοι αποφάσισαν να στήσουν εδώ το δικό τους “βωμό”, αφιερωμένο στη μόνιμη αναζήτησή για νόημα και ψυχική υγεία και ισορροπία, αλλά και στον μακροχρόνιο έρωτά τους με τον ελληνικό πολιτισμό.

Η αρχιτεκτονική και το design αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας του Kea Retreat. Άψογα εναρμονισμένες με το βραχώδες τοπίο, τους ελαιώνες και αμπελώνες, μια σειρά από προϋπάρχουσες πετρόκτιστες κατασκευές 400 ετών (“Καθικιές” όπως τις ονομάζουν οι ντόπιοι) έχουν μετατραπεί σε λιτά, αλλά κομψά δωμάτια, με θέα στη θάλασσα, ιδιωτικές βεράντες και υπαίθρια ντους.

Με εναλλαγές κάθε βδομάδα, τα προγράμματα yoga έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπουν στους επισκέπτες να “ακούσουν” ξανά την εσωτερική τους φωνή, να επανασυνδεθούν με τον εαυτό τους και τη φύση, αλλά και να τους φέρουν κοντά σε μια αίσθηση ευφορίας και απόλαυσης της ζωής. Μια τυπική εβδομάδα είναι γεμάτη με ένα μείγμα yoga, διαλογισμού και χορού μαζί με εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία σε αρχαία μονοπάτια και καγιάκ σε απομονωμένες παραλίες.

Παράλληλα, έμφαση δίνεται και στη γαστρονομία, αφού βασιζόμενος στην εμπειρία του σε πολλά εστιατόρια με αστέρι Michelin στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένου του 3* Noma), ο Uriel Eshet (ο ένας εκ των δύο γιών των ιδιοκτητών) συνδυάζει καινοτόμες τεχνικές με τη φιλοσοφία "from farm to table", προσφέροντας στους επισκέπτες πιάτα αποκλειστικά βασισμένα σε εποχικά και τοπικά υλικά, πολλά από τα οποία φυτρώνουν στους ιδιόκτητους ελαιώνες, στους οπωρώνες, στους κήπους με τα λαχανικά και τα βότανα και στους αμπελώνες του ακινήτου.

Μυστράς: Euphoria Retreat

Ένα μέρος μαγικό, όπου η ολιστική ευζωία συναντά την προσεγμένη πολυτέλεια. Το Euphoria Retreat είναι ένας προορισμός wellness-spa που στο απόλυτο κέντρο του θέτει την προσωποποιημένη εμπειρία του επισκέπτη, ο οποίος εδώ έρχεται για ουσιαστική ξεκούραση, αυθεντική χαλάρωση και ολιστική θεραπεία του σώματος και του πνεύματος. Κάτι σαν ένα σύγχρονο «Ασκληπιείο». Το απίστευτα όμορφο και ατμοσφαιρικό retreat spa προσφέρει μία μοναδική συλλογή από θεραπείες και εμπειρίες που βοηθούν στο ταξίδι για προσωπική μεταμόρφωση, εφαρμόζοντας φιλοσοφίες και πρακτικές που έχουν τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και Κίνα.

Εδώ οι επισκέπτες έρχονται για να βρουν τον τρόπο να έρθουν ξανά σε επαφή με τον εσωτερικό εαυτό τους, ενώ ορίζουν εκ νέου τη σχέση μεταξύ του σώματος και του μυαλού τους. Η ολιστική προσέγγιση που χρησιμοποιείται λειτουργεί ως μία διαδικασία μεταμόρφωσης σε κάθε επίπεδο, ανακτώντας την σωματική, συναισθηματική, νοητική και ψυχική ισορροπία.

Στόχος είναι να αγγίξουμε ένα επίπεδο «ευφορίας», υιοθετώντας το ουσιαστικό νόημα της λέξης από την αρχαία ελληνική γλώσσα που ταυτίζεται με μία ευτυχισμένη ζωή χωρίς αρνητικά συναισθήματα. Στις πραγματικά εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του retreat βιώνουμε προσωποποιημένες θεραπείες, συνεδρίες μεταμόρφωσης, προγράμματα φυσικής άσκησης, ειδική διατροφή και mental coaching στο πλαίσιο μία διαδικασίας ολιστικής «αποτοξίνωσης».

Θηρασιά: Santa Irini Retreat

Σαν φτιαγμένο από καιρό, χτισμένο πλάι στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης του 1867 που η ιστορία θέλει να έδωσε το όνομα της στο απέναντι νησί, τη Σαντορίνη, περιμένει να σε υποδεχθεί το Santa Irini retreat. Πριν καλά καλά ο επισκέπτης τακτοποιηθεί σε μια από τις πέντε κρεβατοκάμαρες της βίλας δεν μπορεί παρά να απολαύσει τις μαγικές εικόνες που απλώνονται μπροστά του. Σε όποιο σημείο και αν σταθεί η θάλασσα και τα γύρω νησιά Σαντορίνη, Ίος, Φολέγανδρος πρωταγωνιστούν σε αυτό το ταξίδι στο χρόνο που εξελίσσεται γύρω του.

Χτισμένο μόλις το 2022 μοιάζει σαν να ήταν πάντα εκεί. Με απόλυτο σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Κυκλάδων και τις τοπικές προσταγές, το Santa Irini Retreat μοιάζει να συζητά με την εκκλησία του 1867 που δεν έχει πάψει να λειτουργεί σαν να συνυπήρχαν μαζί από πάντα. Ανάμεσά τους ένα αμπέλι και γύρω τους το Αιγαίο. Τρεις σουίτες με το δικό τους μπάνιο και σαλόνι, 2 κρεβατοκάμαρες με δικό τους μπάνιο η κάθε μία. Μια πισίνα χτισμένη στο πλάι, η παραδοσιακή κουζίνα και άπλετοι εξωτερικοί χώροι σας ταξιδεύουν στο χρόνο προσφέροντας όλες τις ανέσεις που επιτάσσει το σήμερα.

Λίγες ημέρες με φίλους, μία οικογενειακή απόδραση, μια γιορτή, όποιος και αν είναι ο λόγος το Santa Irini Retreat λίγα λεπτά από το Αμμούδι της Σαντορίνης με θαλάσσιο ταξί, 3 λεπτά με το αυτοκίνητο από λιμάνι της Ρίβας στη Θηρασιά αποτελεί την απόλυτη επιλογή του κάθε ταξιδιώτη που η ηρεμία, το σπιτικό ελληνικό φαγητό, οι εμπειρίες και η διακριτική φροντίδα αποτελούν το τρίπτυχο των αποδράσεων του. Ένα μέρος που ο ήχος της θάλασσας, το θρόισμα των φύλλων, οι μυρωδιές από σπιτικές πίτες, φαγητά και γλυκά, τα αρώματα του κήπου και η ουσιαστική ευζωία ντύνουν την κάθε στιγμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ