ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το τραπέζι των εκλογών: Ευκαιρία για BBQ με φίλους ή ενδιαφέρουσες οικογενειακές συγκεντρώσεις

Το τραπέζι των εκλογών: Ευκαιρία για BBQ με φίλους ή ενδιαφέρουσες οικογενειακές συγκεντρώσεις

Η βραδιά των εκλογών είναι η ιδανική ευκαιρία για να δούμε φίλους και αγαπημένους, αφού με βεβαιότητα όλοι θα βρισκόμαστε μπροστά στην τηλεόραση.

Παραδοσιακά η βραδιά των εκλογικών αποτελεσμάτων μας βρίσκει όλους σπίτι με ανοικτή την τηλεόραση να ακούμε και να σχολιάζουμε, να θυμόμαστε εκλογικές αναμετρήσεις του παρελθόντος ή να υπερασπιζόμαστε με σθένος τις απόψεις μας σε όποιον βρίσκεται δίπλα μας. Γενικά η συγκεκριμένη βραδιά μοιάζει λίγο με τις βραδιές ενός σημαντικού ποδοσφαιρικού αγώνα ή του τελικού της Eurovision, όχι φυσικά σε επίπεδο εθνικής σημασίας αλλά σε επίπεδο ευκαιρίας για κοινωνικοποίηση και διαπροσωπική επαφή, πάντα με κεντρικό σημείο αναφοράς την οθόνη που προβάλλει το γεγονός. Όπως ακριβώς λοιπόν έναν αγώνα ή ένα μουσικό διαγωνισμό δεν θέλει κανείς να τον βλέπει μόνος του, αλλά χρειάζεται παρέα για να σχολιάσει, να διαφωνήσει, να συμφωνήσει, να υπερθεματίσει, να χαρεί ή να λυπηθεί, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τις εκλογές.

Η 25η Ιουνίου λοιπόν γίνεται η ιδανική ευκαιρία για να δούμε τους αγαπημένους μας, να καλέσουμε φίλους στο σπίτι, να διοργανώσουμε «εκλογικές βραδιές», να φάμε και να πιούμε, ενώ σχολιάζουμε και παρακολουθούμε τα τελικά αποτελέσματα, που πλέον βέβαια βγαίνουν νωρίτερα από ότι κάποτε. Πολύ σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία της βραδιάς φυσικά είναι η σύνθεση των καλεσμένων και η επιλογή του φαγητού, γιατί όπως ακριβώς δεν θα καλούσατε σπίτι σας έναν vegan για να σουβλίσετε αρνί το Πάσχα ή έναν ορκισμένο Ολυμπιακό σε έναν αγώνα με τον Παναθηναϊκό, έτσι και τώρα καλό θα ήταν να αποφύγετε οποιαδήποτε σύνθεση γνωρίζετε εκ των προτέρων πως μπορεί να αποβεί «εκρηκτική» για τη βραδιά σας, εκτός βέβαια εάν και αυτό είναι μέρος του fun factor που θέλετε να προσθέσετε στο εκλογικό σας event!

Ευκαιρία για BBQ

Αν το εξελιγμένο BBQ που σας έκαναν δώρο στα γενέθλιά σας σκουριάζει στο μπαλκόνι, η βραδιά των εκλογών είναι η ιδανική αφορμή για να το ξεσκονίσετε. Έτσι ο κόσμος θα μπαινοβγαίνει στο σπίτι, κάποιος θα παρακολουθεί τη φωτιά, κάποιος θα έχει άποψη για τα κάρβουνα, κάποιος θα κόβει τις σαλάτες, κάποιος θα γκρινιάζει πως δεν είναι αρκετά καλά παγωμένες οι μπύρες, και με τούτα και με εκείνα, η βραδιά θα κυλίσει σίγουρα αναίμακτα, ακόμη και αν έχετε καλέσει "οπαδούς" εντελώς αντιμαχόμενων παρατάξεων. Σε περίπτωση που πάτε με την εκδοχή του BBQ, μην ξεχάσετε να πάρετε και κάτι σε μεγάλα μανιτάρια ή λαχανικά για ψήσιμο, καθώς κρίμα είναι να μην έχετε μάχες για τις εκλογές και να έχετε παράπονα από όποιον δεν τρώει κρέας!

Οικογενειακό τραπέζι

Είναι γεγονός πως συχνά με τους σύγχρονους ρυθμούς ζωής και τις αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν έχουμε πάντα τον απαιτούμενο χρόνο να δούμε την ευρύτερη οικογένειά μας και να τους χαρούμε όσο θα θέλαμε. Η βραδιά των εκλογών σίγουρα αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για τέτοιου είδους τραπέζια, καθώς, εάν αφενός ψηφίζουμε εκτός πόλης, θα είμαστε όλοι μαζεμένοι στο ίδιο μέρος και έτσι μπορούμε εύκολα να βρεθούμε, και αφετέρου οι εκλογικές εξελίξεις, τα στατιστικά και οι έδρες είναι safe bet πως θα έχουμε διαρκώς αντικείμενο συζήτησης, ενώ εκείνη η μία θεία, που όλοι έχουμε στην οικογένειά μας, θα είναι απασχολημένη με τις εκλογές και δεν θα ασχολείται με το αν πετύχαμε το κοκκινιστό. Στην προκειμένη περίπτωση του οικογενειακού τραπεζιού συστήνονται φαγητά που τρώγονται εύκολα, καθώς σίγουρα τα πήγαινε-έλα στην τηλεόραση θα είναι συνεχή και η παραμονή στο ίδιο το τραπέζι αρκετά περιορισμένη.

In delivery we trust

Ανεξαρτήτως σύνθεσης ατόμων, η λύση του delivery είναι πάντα εξαιρετική, καθώς έτσι μπορείτε να καλύψετε πολλά διαφορετικά γούστα χωρίς κόπο και άγχος. Καθώς ο κίνδυνος των πολιτικών διαφωνιών είναι πάντα έντονος σε μία τέτοια βραδιά, τουλάχιστον με το delivery δεν ελλοχεύει κανένας κίνδυνος γευστικών αντιπαραθέσεων. Με τις πλατφόρμες παράδοσης κατ’ οίκων (να και ένα καλό που βγήκε από την πανδημία!) να μπορούν να φέρουν όλα μας τα αγαπημένα εστιατόρια στην άνεση του σπιτιού μας, δεν χρειάζεται καν ιδιαίτερη προετοιμασία ούτε διλήμματα, αφού οι θιασώτες του burger, της πίτσας και του τυλιχτού μπορούν με άνεση να συνυπάρξουν με τους λάτρεις του sushi, του κινέζικου και του βιετναμέζικου σε μία φιλική συγκέντρωση χωρίς εντάσεις και χαρακτηρισμούς, αλλά με τη δημοκρατική διάθεση της προσωπικής επιλογής, που ελπίζουμε πως θα χαρακτηρίσει και ολόκληρη τη συγκεκριμένη ημέρα στη χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ