ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η εφημερίδα του Μουσικού Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι γιορτάζει 10 χρόνια κυκλοφορίας

Η εφημερίδα του Μουσικού Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι γιορτάζει 10 χρόνια κυκλοφορίας
Η μπασίστρια των Μανέσκιν Scott Garfitt/Invision/AP

Δέκα χρόνια κυκλοφορίας γιορτάζει η εφημερίδα του Μουσικού Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι με μέλος της συντακτικής ομάδας της να αναφέρει «ο κόσμος δεν ήξερε ποιοι ήμασταν - τώρα όλοι ξέρουν για εμάς».

Η εφημερίδα Glastonbury Free Press κυκλοφόρησε το 2013 και δημοσιεύει ειδήσεις από το Φεστιβάλ, που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στο Γουόρθι Φαρμ στο Σόμερσετ και τυπώνεται εκεί, από ένα vintage τυπογραφικό πιεστήριο Heidelberg πέντε τόνων, το οποίο συμπληρώνει φέτος 70 χρόνια από την κατασκευή του.

Η συνδιοργανώτρια του Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι, Έμιλι Ίβις, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA:

«Μας αρέσει η ιδέα να προσφέρουμε μια εφημερίδα - είναι πολύ παλιάς σχολής τώρα, πολλοί άνθρωποι δεν διαβάζουν πια εφημερίδες, αλλά εκδίδουμε αυτό το έντυπο που είναι αποκλειστικά για τον κόσμο που βρίσκεται εδώ για αυτές τις πέντε μέρες».

Δύο εκδόσεις -μία την Πέμπτη και μία την Κυριακή- κυκλοφορούν στο Φεστιβάλ κάθε χρόνο σε 30.000 αντίτυπα που διανέμονται στους επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Ο Κρις Σάλμον, ο οποίος έχει γράψει άρθρα για κάθε έκδοση της Glastonbury Free Press τη χαρακτηρίζει «υπέροχη».

«Είναι γραμμένη από ανθρώπους του Φεστιβάλ, στο Φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ» είπε στο PA ο Άντριαν Μάνινγκ, ο οποίος ηγείται της ομάδας συντακτών του Glastonbury Free Press.

Το μεγαλύτερο Μουσικό Φεστιβάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο, διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο από το 1970 στο Σόμερσετ, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ