ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι χαμένες φωτογραφίες του Glastonbury Festival του 1971

Οι χαμένες φωτογραφίες του Glastonbury Festival του 1971
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στο Glastonbury Festival του 1971 μας επιστρέφει το λεύκωμα με τις χαμένες φωτογραφίες που τράβηξε ο Paul Misso στο θρυλικό φεστιβάλ μουσικής.

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1970, ο Jimi Hendrix πέθανε στο Λονδίνο. Ακριβώς την επομένη έκανε το ντεμπούτο του το Glastonbury Festival με ένα διήμερο φεστιβάλ στο οποίο παρόντες ήταν μόνον 1.500.

Την επόμενη χρονιά, οι οργανωτές Andrew Kerr και Arabella Churchill μετέτρεψαν το ταπεινό φεστιβάλ σε «Glastonbury Fair», έναν πενθήμερο εορτασμό δημιουργικότητας και κοινότητας στη διάρκεια του θερινού ηλιοστάσιου, στην Worthy Farm μέσα στη μυστικιστική Vale of Avalon.

Η διαστρωμάτωση των ιστοριών του Glastonbury είναι καθρέφτης της μοίρας της χώρας. «Εδώ ήταν που ο 'Αγιος Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας λέγεται ότι έφερε τον νεαρό ανιψιό του, Ιησού και αργότερα να έχει επιστρέψει με τα ιερά κειμήλια για να ιδρύσει την πρώτη χριστιανική εκκλησία στη Βρετανία» έγραφε το 1971 ο Kerr.

«Ήταν εδώ που λέγεται ότι ο Βασιλιάς Αρθούρος και οι Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης ξεκίνησαν την αναζήτησή τους για το Ιερό Δισκοπότηρο, ήταν εδώ που οι αρχαίοι δρυίδες λέγεται ότι μυήθηκαν στα μυστήρια του σύμπαντος. Είναι ένα μαγικό μέρος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ