ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νίκολας Κέιτζ: Ακύρωσε τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου λόγω απεργίας των ηθοποιών

Νίκολας Κέιτζ: Ακύρωσε τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου λόγω απεργίας των ηθοποιών
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ο Νίκολας Κέιτζ ακύρωσε τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Fantasia του Μόντρεαλ, το μεγαλύτερο της Βόρειας Αμερικής.

Ο Αμερικανός ηθοποιός αναμενόταν στις 22 Ιουλίου για την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Sympathy for the Devil» του σκηνοθέτη Γιουβάλ Άντλερ και επρόκειτο να παραλάβει το βραβείο Cheval Noir για το σύνολο της καριέρας του.

«Με λύπη ανακοινώνουμε ότι λόγω της απεργίας του SAG-AFTRA (Σωματείου Ηθοποιών της Αμερικής) ο Νίκολας Κέιτζ δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στο Φεστιβάλ το επόμενο Σαββατοκύριακο», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές στον ιστότοπο του Fantasia.

«Θα ενημερώνουμε τακτικά τον ιστότοπό μας καθώς λαμβάνουμε νέα από άλλους προσκεκλημένους, όσο εξελίσσεται η κατάσταση. Οι καρδιές μας είναι με τους ηθοποιούς, καθώς και με το Σωματείο Σεναριογράφων Αμερικής (WGA) και ελπίζουμε να δούμε τα συνδικάτα να επιτύχουν μία δίκαιη συμφωνία σύντομα», αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών του Φεστιβάλ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ηθοποιών στη λίστα καλεσμένων του Φεστιβάλ Fantasia είναι Καναδοί. Ένα ερώτημα είναι εάν οι ηθοποιοί από άλλες χώρες ή μη μέλη του SAG-AFTRA θα αποχωρήσουν από το Φεστιβάλ σε ένδειξη υποστήριξης του SAG-AFTRA.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Fantasia θα διαρκέσει από τις 20 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ