ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Persona non grata η Lady Gaga στην Κίνα για το Δαλάι Λάμα

Persona non grata η Lady Gaga στην Κίνα για το Δαλάι Λάμα

Η Mother Monster Στέφανι Τζόαν Αντζελίνα Τζερμανότα, αυτή που γνωρίζουμε ως Lady Gaga αποφάσισε να συναντήσει τον βουδιστή θρησκευτικό ηγέτη Δαλάι Λάμα προκαλώντας την οργή της Κίνας.

Στο video από τη συνάντηση τους που ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Facebook η Lady Gaga συνομιλεί με τον Δαλάι Λάμα στο περιθώριο της Διάσκεψης των Δημάρχων της ΗΠΑ, που έγινε στην Ινδιανάπολη. Ωστόσο η ανταλλαγή απόψεων για τη δύναμη της καλοσύνης, τη yoga και τους τρόπους που πρέπει να αναζητήσουμε για να γίνει ο κόσμος πιο συμπονετικός οπότε και καλύτερος εξόργισε το Κομουνιστικό Κόμμα της Κίνας.

Δημοσιεύματα στην Apple Daily αναφέρουν ότι η διάθεση των τραγουδιών της Lady Gaga απαγορεύτηκε στο διαδίκτυο της χώρας από τη Δευτέρα με τη Lady Gaga να κηρύσσεται persona non grata στην χώρα.

Η Gaga, η οποία και προετοιμάζει τα δύο επόμενα album της με διαφορετικούς παραγωγούς, συζήτησε με τον Δαλάι Λάμα για 20 λεπτά απευθύνοντας του ερωτήματα για τις αδικίες του κόσμου αφορμές για διάλογο που είχε διαλέξει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συνάντηση τους αφορούσε την ευγένεια και την ελπίδα με τους δύο τους να ενώνουν τα χέρια τους στην αρχή και στο τέλος της συνέντευξης που συντόνιζε η δημοσιογράφος Aν Κάρι.

https://www.instagram.com/p/p

Το Πεκίνο αντέδρασε άμεσα κατηγορώντας την 30χρονη Τζερμανότα ότι βοηθάει έναν “λύκο ντυμένο με ράσα μοναχού” (όπως και τον αποκαλεί) να προωθήσει την ατζέντα του, προωθώντας όπως ισχυρίζεται, την ανεξαρτησία του Θιβέτ.

Για την Κίνα, ο Δαλάι Λάμα είναι ένας “επικίνδυνος αυτονομιστής” καθώς, αν και έχει αποσυρθεί επίσημα από την πολιτική δράση, καλεί να παραχωρηθεί μεγαλύτερη αυτονομία στο Θιβέτ, παρά ανεξαρτησία. Η Lady Gaga δεν έχει ακόμη αντιδράσει στη απαγόρευση της αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Πεκίνο καταφέρθηκε εναντίον της. Το 2011 η Κίνα είχε απαγορεύσει έξι τραγούδια από το album της Born This Way “για τα μηνύματα που προωθούσαν”.

Το όνομα της 30χρονης προστίθεται σε μια σειρά απαγορευμένων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων όπως οι Maroon 5, Bjork και Oasis που θεωρούνται άτυποι σύμμαχοι του Δαλάι Λάμα μετά από συναντήσεις ή συναυλίες υπέρ της ανεξαρτησίας του Θιβέτ.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ