ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Γουινόνα Ράιντερ υπερασπίζεται τον Τζόνι Ντεπ: «Είναι αδιανότητα όσα λέγονται»

Η Γουινόνα Ράιντερ υπερασπίζεται τον Τζόνι Ντεπ: «Είναι αδιανότητα όσα λέγονται»

Ήταν το πρώτο, επίσημα αναγνωρισμένο από τα media και τους παπαράτσι, κορίτσι του. Σήμερα η Γουινόνα Ράιντερ, κάνει μια βουτιά στο ερωτικό της παρελθόν για να υπερασπιστεί τον Τζόνι Ντεπ μετά από τις κατηγορίες της Αμπερ Χερντ περί κακοποίησης εναντίον του.

Λίγο πριν επιστρέψει και η ίδια στην (μικρή) οθόνη με τη σειρά του Netflix, "Stranger Things", η 44χρονη Ράιντερ μίλησε στο Time για τις προσωπικές της εμπειρίες δίπλα από τον ηθοποιό που κατηγορείται για βίαιη συμπεριφορά από την τρίτη σύζυγο του, Άμπερ Χερντ.

“Ποτέ, μα ποτέ, δεν υπήρξε εχθρικός απέναντι μου. Δεν με κακοποίησε με κανέναν τρόπο. Ποτέ. Ο Τζόνι που γνώρισα είναι ένας καλός, αξιαγάπητος άνθρωπος, ένας άντρας που φροντίζει και προστατεύει τους ανθρώπους που αγαπά. Με πονάνε όλα όσα λέγονται γιατί δεν ταιριάζουν με τον Τζόνι που γνώριζα” είπε η Ράιντερ που συναντήθηκε και ερωτεύθηκε τον Τζόνι Ντεπ όταν ήταν 17 ετών.

Στη συνέχεια η Ράιντερ θέλησε να κρατήσει αποστάσεις από τη δικαστική αντιμαχία των πρώην συντρόφων επισημαίνοντας στη συνέντευξη ότι δεν επιθυμεί να ακυρώσει όλα όσα ισχυρίζεται η Χερντ.

“To μόνο που λέω είναι ότι πραγματικά δυσκολεύομαι να το κάνω εικόνα. Δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο για τον Τζόνι” πρόσθεσε η Ράιντερ.

“Δεν επικαλούμαι ότι κάποιος λέει ψέματα, δεν μπορώ να ξέρω. Όμως εγώ είχα μία σχέση αγάπης μαζί του. Δεν ήμουν όμως εκεί. Δεν ξέρω τι συνέβη. Με ταράζει πάρα πολύ όλη αυτή η φημολογία. Ναι η σχέση μου μαζί του ήταν πάρα πολλά χρόνια πριν. Ήταν όμως μια σχέση τεσσάρων χρόνων, ήταν η πρώτη μου μεγάλη αγάπη. Φανταστείτε να ακούς τέτοια πράγματα για κάποιον που έχει παίξει τόσο σημαντικό ρόλο στη ζωή σου. Είναι σοκαριστικό και αδιανόητο” πρόσθεσε.

Η Ράιντερ έρχεται να υπερασπιστεί τον ηθοποιό μετά τη Βανέσα Παραντί, σύντροφό του επί 14 χρόνια και μητέρα των παιδιών του, αλλά και την κόρη του. Μέχρι σήμερα το κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα σε ένα διαζύγιο που γεμίζει μώλωπες το Χόλιγουντ.

tumblr niekcxBq011tn49e7o1 500

Ένα απαίσιο,κατασκευσμένο ψέμα;

Πριν λίγες εβδομάδες η Χερντ ισχυρίστηκε ότι είχε συνομιλία με τον προσωπικό βοηθό του Τζόνι Ντεπ, Στέφεν Ντόιτερς, μέσω sms που ισχυροποιούσε τις κατηγορίες εναντίον του. Ωστόσο, ο Ντόιτερς αποκάλυψε ότι είναι πρόθυμος να καταθέσει στο δικαστήριο καθώς είναι όλα ένα ψέμα.

Το ET έδωσε στη δημοσιότητα μία σειρά από screenshots, μαρτυρίες του διαλόγου της 30χρονης Χερντ με τον προσωπικό βοηθό του Τζόνι Ντεπ, Στέφεν Ντόιτερς.

Στα μηνύματα εκείνος απολογείται εκ μέρους του σταρ.

"Όταν του είπα ότι σε κλώτσησε έκλαψε σαν παιδί" της γράφει. "Ξέρει ότι έχει κάνει λάθος. Θέλει να γίνει καλύτερα τώρα. Μου μίλησε με ειλικρίνεια για αυτό" συμπληρώνει. "Νιώθει αποστροφή για τον εαυτό του. Όταν του είπα ότι σε κλώτσησε, έβαλε τα κλάματα. Ήταν σιχαμένο εκ μέρους του και το γνωρίζει".

Στο διάλογο η Χερντ αναφέρεται σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καθόλη τη διάρκεια της σχέσης τους. "Στο Τόκιο, στο νησί, στο Λονδίνο (θυμάσαι;), και πάντα είμαι εκεί. Πάντα περιμένω να καταλάβει, πάντα πιστεύω ότι θα γίνει καλύτερα. Και μετά, κάθε τρίμηνο βρίσκομαι ξανά στην ίδια θέση" πρόσθεσε.

Όμως, ο Ντόιτερς διαψεύδει τη Χέρντ στο TMZ.

"Είναι ύποπτα. Είναι κατασκευασμένα. Αυτός ο διάλογος δεν συνέβη ποτέ" λέει στην ιστοσελίδα επισημαίνοντας ότι στα screenshots που έδωσε στη δημοσιότητα το ET δεν υπάρχει ημερομηνία ή ώρα παράδοσης και αποστολής.

depp text
depp text 2
depp text 3
depp text 4

Ψέμα και αλήθεια στο Χόλιγουντ

Καθώς οι μέρες περνούν, το διαζύγιο μοιάζει μια υπόθεση που μυρίζει ιδιοτέλεια για πολλούς. Μετά την οικογένεια του Ντεπ που υπερασπίστηκε τον χαρακτήρα του 52χρονου σταρ, ο κωμικός και εγκάρδιος φίλος του, Ντάγκ Στάνχοουπ (Doug Stanhope), έγραψε ανοιχτή επιστολή στην ιστοσελίδα The Wrap μιλώντας για έναν Ντεπ θύμα και όχι θύτη.

“Η σύντροφος μου, Μπίνγκο, κι εγώ, γνωρίζουμε τον Τζόνι Ντεπ εδώ και κάποια χρόνια. Έχουμε δει την Άμπερ Χερντ να τον εκμεταλλεύεται στις πιο αδύναμες στιγμές του ή τον έχουμε δει αδύναμο επειδή τον είχε εκμεταλλευτεί καθόλη τη διάρκεια της γνωριμίας τους. Βλέπαμε, όμως δεν λέγαμε τίποτα. Επειδή είναι ο Τζόνι Ντεπ. Δεν θέλαμε να μας εκδιώξουν από την αυλή του επειδή θα λέγαμε στον Βασιλιά ότι είναι γυμνός.

Η Μπίνγκο κι εγώ ήμασταν στο σπίτι του Τζόνι εκείνο το Σάββατο που υποτίθεται έγινε η επίθεση στην Άμπερ Χερντ. Αρχικά νομίζαμε πως η κατήφεια του οφειλόταν στο θάνατο της μητέρας του που είχε πεθάνει την προηγούμενη ημέρα.

Μας εκμυστηρεύτηκε όμως με τον πιο ευάλωτο τρόπο πως δεν ήταν έτσι μόνο εξαιτίας της μητέρας του αλλά και επειδή η Άμπερ σκόπευε να τον εγκαταλείψει και τον απειλούσε πως θα έλεγε ψέματα για αυτόν δημόσια, με οποιονδήποτε πιθανό τρόπο και σε κάθε περίπτωση, αν δεν συμφωνούσε να υποταχθεί στους όρους της.

2016 05 31 1447

Φαντάζομαι πως πολλοί θα το χαρακτήριζαν αυτό ως εκβιασμό... Όλοι οι φίλοι μου θα σας επιβεβαιώσουν ότι ποτέ δε διστάζω να τους μιλήσω με ειλικρίνεια για τα λάθη τους. Η κακοποίηση γυναικών θα ήταν ένα τέτοιο λάθος. Όμως ο Τζόνι δεν κακοποίησε κανέναν. Και μου το είπε εκείνη την ημέρα, πριν συμβεί οτιδήποτε από όλα αυτά, πως η Άμπερ θα προσπαθούσε να του τη φέρει με κάποιο τρόπο.

Ο Τζόνι Ντεπ χρησιμοποιήθηκε, χειραγωγήθηκε, παγιδεύτηκε και παρουσιάστηκε ως μαλ... Το είχε δει να έρχεται αλλά δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να κάνει κάτι για να το σταματήσει.

Μπορεί να αποφασίσει να μην μου ξαναμιλήσει επειδή τα είπα όλα αυτά, αλλά δεν θα συγχωρούσα ποτέ τον εαυτό μου αν δεν τον υπερασπιζόμουν επειδή θα έμπαινε στη μέση ο φόβος ή ο εγωισμός μου”.

Μετά την κοινοποίηση της επιστολής ο δικηγόρος της Χέρντ, Πίτερ Σάμπλ, ζήτησε από το The Wrap να κατεβάσει το άρθρο του Στάνχοουπ καθώς ήταν “εξωφρενικό”, γεμάτο από ισχυρισμόυς “απόλυτα και κατηγορηματικά ψευδείς”.

Από την πλευρά της Χερντ η επιστολή “δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν είναι τίποτα περισσότερο από την κλασική σκανδαλοθηρία που γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις με στόχο το κέρδος”.

“Είναι ακραία προσβλητικό έως και ανησυχητικό το γεγονός ότι επιλέξατε να το δημοσιεύσετε εξ αρχής”, συμπληρώνει.

To διαδίκτυο διχάστηκε

2016 05 27T173829Z 482740439 D1AETGMMWJAA RTRMADP 3 PORTUGAL ENTERTAINMENT

Πηγή: REUTERS/Rafael Marchante

Οι αντιμαχίες και οι φατρίες είναι χωρισμένες. Από τη μία η Χερντ μιλάει για μια σχέση βίαιη, από την άλλη ο κύκλος του Ντεπ μιλάει για μια γυναίκα με μακιαβελικές διαθέσεις.

Ποιος χειρίστηκε ποιον; Το Twitter είναι διχασμένο ανάμεσα σε δύο hashtag #IamWithJohnny και #IamWithAmber και το Vanity Fair υπενθυμίζει ένα περιστατικό από το παρελθόν του Τζόνι Ντεπ που μιλάει μεν για οργή, πολύ όμως διαφορετική από αυτή που περιγράφει στην κατάθεση της η Χερντ.

“O Tζόνι έσπασε τα πάντα όταν χωρίσαμε” είχε πει η Γουινόνα Ράιντερ σε συνέντευξη της αναφερόμενη σε έναν μεγάλο έρωτα της ζωής της, τον πρώτο σύντροφο της Τζόνι Ντεπ. “Όλοι μας όμως δεν ζούμε τη ζωή μας μέσα στο δράμα όταν είμαστε 18;” πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ