ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Έμιλι Μπλαντ για τον ρόλο της στο «Oppenheimer» και τη μητρότητα

Η Έμιλι Μπλαντ για τον ρόλο της στο «Oppenheimer» και τη μητρότητα
H Εμιλι Μπλαντ AP Photo

Η Έμιλι Μπλαντ (Emily Blunt) υποδύεται τη Γερμανοαμερικανίδα βοτανολόγο Κάθριν «Κίτι» Οπενχάιμερ Βισερίνγκ (Katherine Oppenheimer) στην πολυαναμενόμενη ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν «Oppenheimer».

Μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος των ΗΠΑ, είχε τέσσερις συζύγους πριν κλείσει τα 30 της χρόνια, ο τελευταίος εκ των οποίων ήταν ο Ρόμπερτ Οπενχάιμερ (Robert Oppenheimer).

«Υπήρχε κάτι φευγαλέο, άγριο και αντικομφορμιστικό πάνω της. Ήταν η εποχή των στρεβλώσεων για τις γυναίκες, καθώς προσπαθούσαν να γίνουν οι τέλειες νοικοκυρές. Αλλά η Κίτι ήταν απαίσια μητέρα και δεν ήταν πολύ καλή νοικοκυρά, και δεν είχε καμία επιθυμία να γίνει», λέει η Μπλαντ, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα Guardian και προσθέτει: «Γνωρίζω πολλές γυναίκες κάποιας ηλικίας που είναι θυμωμένες που η ζωή τους ορίζεται από το να είναι η μαμά κάποιου ή η γυναίκα κάποιου. Και το καταλαβαίνω αυτό. Δεν πειράζει που αυτό δεν είναι αρκετό γι' αυτές».

Πριν από λίγο καιρό, η διάσημη ηθοποιός δήλωσε ότι θα πάρει έναν χρόνο άδεια για να είναι μαζί με την οικογένειά της. Στη συνέντευξη διευκρινίζει: «Δεν εγκαταλείπω το Χόλυγουντ. Απλώς παίρνω λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ». Θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη μητρότητα πριν μεγαλώσουν οι δύο κόρες της. «Λατρεύω τα μωρά και τα παιδιά», αναφέρει.

Όμως, η ηρωίδα της, σύμφωνα με τη βιογραφία του Οπενχάιμερ, «δεν είχε καμία απολύτως διαισθητική κατανόηση για τα παιδιά». Υπάρχουν πολλές σκηνές που τη δείχνουν να είναι ψυχρή απέναντι σε απαρηγόρητα μωράκια. Σε μία από αυτές, ο Νόλαν επέλεξε την πρώτη από τις πέντε λήψεις «επειδή έμοιαζα με τη χειρότερη μητέρα στον κόσμο», αποκάλυψε η Μπλαντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ