ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φράνσις Φορντ Κόπολα: Νίκη του σινεμά η επιτυχία των «Barbie» και «Openheimer»

Φράνσις Φορντ Κόπολα: Νίκη του σινεμά η επιτυχία των «Barbie» και «Openheimer»
Ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα (Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP)

«Νίκη για τον κινηματογράφο» αποκάλεσε την εισπρακτική επιτυχία των δύο υπερπαραγωγών «Barbie» και «Oppenheimer», ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα (Francis Ford Coppola) αν και παραδέχτηκε ότι ακόμα δεν έχει δει καμία από τις δύο ταινίες.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης ανταλλάσσοντας απόψεις με τους θαυμαστές του μέσω του Instagram είπε: «Δεν τα έχω δει ακόμα, αλλά το γεγονός ότι ο κόσμος γεμίζει μεγάλες αίθουσες για να τα δει και καθώς δεν είναι ούτε "συνέχειες" ούτε "πρίκουελ"… και δεν έχουν αριθμό που να δείχνει ότι θα συνεχίσουν είναι μία νίκη για τον κινηματογράφο».

Σε ερώτηση για το πού βλέπει τον κινηματογράφο σε δέκα χρόνια ο σκηνοθέτης απάντησε: «Η προαίσθησή μου είναι ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας χρυσής εποχής που θα φωτίσει υπέροχα τον κινηματογράφο που προβάλλεται στις μεγάλες αίθουσες».

Ηταινία «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουικ σημείωσε εισπράξεις 155 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο 22-23/07, κερδίζοντας τον τίτλο του καλύτερου ανοίγματος ταινίας για το 2023 αλλά και το ρεκόρ του καλύτερου ανοίγματος ταινίας που έχει σκηνοθετήσει γυναίκα.

Η ταυτόχρονη πρεμιέρα της «Barbie» και του «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν, που ονομάστηκε «Barbenheimer» και προκάλεσε αίσθηση στην ποπ κουλτούρα, έρχεται να αναζωογονήσει μια κινηματογραφική βιομηχανία που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Πίσω από τη «Barbie», στη δεύτερη θέση, το «Oppenheimer» άνοιξε με 80,5 εκατομμύρια δολάρια κατά το ίδιο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την Comscore. Και οι δύο ταινίες σημείωσαν διπλάσιες εισπράξεις από εκείνες που είχαν προβλεφθεί πριν από μερικές εβδομάδες, λέει ο Paul Dergarabedian, αναλυτής της Comscore.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ