ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νταϊάν Κρούγκερ: Θα τιμηθεί με το βραβείο Golden Eye

Νταϊάν Κρούγκερ: Θα τιμηθεί με το βραβείο Golden Eye
Η ηθοποιός Νταϊάνα Joel C Ryan/Invision/AP

Με το βραβείο Golden Eye (Χρυσό Μάτι) πρόκειται να τιμηθεί για την καριέρα και το πολύπλευρο ταλέντο της η ηθοποιός Νταϊάν Κρούγκερ στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου.

Η Κρούγκερ είναι περισσότερο γνωστή για τους ρόλους της ως Ελένη της Σπάρτης στην ταινία «Τροία» του 2004, ως Άμπιγκεϊλ Τσέις στο «National Treasure» (Στα ίχνη του χαμένου θησαυρού) και στη συνέχειά του «Book of Secrets» (Το Βιβλίο με τα Μυστικά) και ως Άννα στο «Mr. Nobody» (Ο Κανένας).

Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους σκηνοθέτες, όπως ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο Βόλφγκανγκ Πίτερσον και ο Ρόμπερτ Ζεμέκις.

«Η Νταϊάν Κρούγκερ είναι μια από τις πιο ευέλικτες ηθοποιούς του κινηματογράφου. Όχι μόνο αφοσιώνεται πλήρως σε κάθε ρόλο που αναλαμβάνει, αλλά επίσης φανερώνει τους χαρακτήρες της με μεγάλο βάθος» δήλωσε ο Κρίστιαν Γιούνγκεν, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Ζυρίχης.

«Εκτός από το ισχυρό της χάρισμα, διαθέτει τη σπάνια ικανότητα να αιχμαλωτίζει το κοινό με την ακαταμάχητη, κάπως αινιγματική αύρα της. Ακριβώς όπως το είδωλό της, η Ρόμι Σνάιντερ, η Κρούγκερ επίσης εγκαταστάθηκε στη Γαλλία, την πατρίδα του δημιουργικού κινηματογράφου, όπου τώρα απολαμβάνει μεγάλη φήμη και ευρέως διαδεδομένο θαυμασμό ως σταρ από μόνη της. Και είναι συναρπαστική και ανθεί εξίσου στο Χόλιγουντ, όπου έχει εντυπωσιάσει σε υπερπαραγωγές όπως οι ταινίες «Troy» και το «Inglourious Basterds». Για αυτούς τους λόγους, χαιρόμαστε πραγματικά που καλωσορίζουμε την Νταϊάν Κρούγκερ στη Ζυρίχη και της χαρίζουμε το Golden Προσέξτε τις υπηρεσίες της στον κινηματογράφο».

Η πιο πρόσφατη ταινία με πρωταγωνίστρια την Κρούγκερ, «Visions», ψυχολογικό θρίλερ που θα κάνει διεθνή πρεμιέρα στη Ζυρίχη σκηνοθετήθηκε από τον Γιαν Γκοζλάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ