ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Επτά celebrities και πολυεκατομμυριούχοι που κάποτε υπήρξαν άστεγοι (pics)

Επτά celebrities και πολυεκατομμυριούχοι που κάποτε υπήρξαν άστεγοι (pics)
David McNew/Getty Images/Ideal Images

Στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τη μια στιγμή όλα κυλούν «ρολόι» και την επόμενη τα πάντα ανατρέπονται. Ή το αντίστροφο. Αυτό ισχύει και για celebrities που λανθασμένα θεωρούμε ότι όλα τους ήρθαν δεξιά ή ότι υπήρξαν τυχεροί από τη μέρα που γεννήθηκαν, επειδή όταν μπαίνουν στις ζωές μας «κολυμπούν» στα πλούτη και τη δημοσιότα. 

Κι όμως. Από τον Τσάρλι Τσάπλιν και τον Τζιμ Μόρισον που έχουν φύγει από τη ζωή εδώ και χρόνια, μέχρι τη Χάλι Μπέρι και τη Τζένιφερ Λόπεζ, η ζωή δεν υπήρξε πάντα γενναιόδωρη. Έκρυβε δυσκολίες και περιόδους που τα εμπόδια έμοιαζαν ανυπέρβλητα, περιόδους που χρειάστηκε να ψαξουν ένα παγκάκι για να κοιμηθούν. Κατάσταση που για τους περισσότερους από εμάς, είναι άγνωστη και ελπίζουμε να παραμείνει...

Jim Morrison

Jim Morrison

Wikipedia

Πολύ πριν γίνει διάσημος, όταν ακόμα κανείς δεν υποψιαζόταν πόσο ταλέντο έκρυβε μέσα του, κοιμόταν όπου μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Από παγκάκια σε στενά σοκάκια ή κεντρικές λεωφόρους του Λος Άντζελες μέχρι και κάτω από αποβάθρες.

Halle Berry

Halle Berry

Jason Merritt/Getty Images/Ideal Images

Όσο ταλέντο και ομορφιά έχει να επιδείξει η Αφροαμερικανίδα ηθοποιός, άλλο τόσο, ίσως και περισσότερο περιπετειώδη ζωή την ακολουθεί. Δύο αποτυχημένοι γάμοι, δεκάδες διαλυμένες σχέσεις, μια απόπειρα αυτοκτονίας και μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς την ασφάλεια μιας στέγης. Όπως όμως κάποτε εκμυστηρεύτηκε σε τηλεοπτική εκπομπή η ζωή της ως άστεγη και οι φορές που χρειάστηκε να κοιμηθεί σε ξενώνες αστέγων την έκαναν πιο δυνατή και της έμαθαν πώς να διαχειρίζεται τις πιο δύσκολες καταστάσεις στη ζωή. Αμφιβάλει κανείς;

Charlie Chaplin

charlie chaplin

Wikipedia

Ο πιο διάσημος ηθοποιός του πρώτου μισού του 20ού αιώνα και «βασιλιάς» του βωβού κινηματογράφου πέρασε χωρίς αμφιβολία εξαιρετικά δύσκολα παιδικά χρόνια τα οποία είχαν εμφανή αντίκτυπο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Έχασε τον πατέρα του όταν ήταν παιδί, ενώ η μητέρα του, από την οποία κληρονόμησε τη διπολική του συμπεριφορά, νοσηλευόταν συχνά σε ιδρύματα, με αποτέλεσμα ο Τσάπλιν να ζει και να κοιμάται στους δρόμους του παγωμένου Λονδίνου πριν ακόμα συμπληρώσει τα δέκα του χρόνια.

Daniel Craig

daniel craig

Sean Gallup/Getty Images/Ideal Images

Ένα από τα πιο τρανά παραδείγματα του πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή ενός ανθρώπου... Μόλις πριν λίγο καιρό, ο Daniel Craig έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος James Bond όλων των εποχών, αφού έβαλε στον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 39 εκατ. ευρώ.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγα χρόνια, όμως, από την εποχή που προσπαθώντας να γίνει σταρ του κινηματογράφου και μην έχοντας τίποτα στις τσέπες, αναγκαζόταν να περιπλανιέται στους δρόμους και να κοιμάται στα παγκάκια...

Steve Jobs

jobs

Justin Sullivan/Getty Images/Ideal Images

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάποιου στο άκουσμα του ονόματος του 'Steve Jobs' είναι ο ζάπλουτος συνιδρυτής, πρώην πρόεδρος και CEO της Apple και «πατέρας» του IPhone που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτός ο άνθρωπος, ως φοιτητής, δεν είχε δικό του δωμάτιο στην εστία του πανεπιστημίου του, αλλά κοιμόταν στα πατώματα δωματίων συμφοιτητών του, ότι επέστρεφε άδεια μπουκάλια αναψυκτικών για να πάρει κάποια ψιλά και να αγοράσει φαγητό και ότι ενίοτε έτρωγε από συσσίτιο, αφού πρώτα περπατούσε 11 χιλιόμετρα;

Jennifer Lopez

lopez

Wikipedia

Η περιουσία της σήμερα υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 250 εκατ. δολάρια. Θεωρείται το απόλυτο sex symbol ενώ το βασικότερο όλων ίσως είναι ότι την εκτιμούν και οι συνάδελφοί της διότι δεν έχει κερδίσει όσα έχει κερδίσει μόνο εξαιτίας της εμφάνισής της, αλλά περισσότερο, χάρη στο ταλέντο και τις ικανότητές της.

Κι όμως... Για να φτάσει μέχρι εδώ, η Λόπεζ έπρεπε να νικήσει την ίδια της τη μητέρα, αλλά και τον εαυτό της. Η κυρία Guadalupe Rodriguez είχε άλλα σχέδια για το... βλαστάρι κι όταν αυτό της ανακοίνωσε τα δικά της, τα πράγματα ζόρισαν αρκετά. Η μαμά έγινε έξαλλη με την κόρη και η τελευταία αναγκάστηκε για μεγάλο διάστημα να κοιμάται σε έναν καναπέ, στο μαγαζί που εργαζόταν. Δεν τη λες ακριβώς άστεγη, αλλά σίγουρα οι συνθήκες μέχρι να φτάσει στη λεωφόρο της δόξας δεν ήταν ιδανικές.

Harland David Sanders

Sanders

Wikipedia

O Harland David Sanders, γνωστότερος και ως Colonel Sanders υπήρξε ο άνθρωπος που άνοιξε την αλυσίδα εστιατορίων Kentucky Fried Chicken και έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους και πλούσιους Αμερικανούς επιχειρηματίες. Η ζωή του στο ξεκίνημά της, ωστόσο, ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη. Έχασε τον πατέρα του σε ηλικία πέντε ετών και αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι του πριν ενηλικιωθεί, καθώς δεν άντεχε την κακομεταχείριση του πατριού του.

Έζησε ως άστεγος για πάρα πολλά χρόνια και απέκτησε το πρώτο δικό του σπίτι σε ηλικία 40 ετών. Η ζωή του επέστρεψε τελικά - και με το παραπάνω μάλιστα - όσα του στέρησε στο ξεκίνημα.

* Με πληροφορίες από Wikipedia & list25.com/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ