ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το μουσείο της οικίας του Λούις Άρμστρονγκ στο Κούινς επεκτείνεται

Το μουσείο της οικίας του Λούις Άρμστρονγκ στο Κούινς επεκτείνεται
Ο Λούις Άμστρονγκ AP Photo/Eddie Adams

Επεκτάθηκε το μουσείο «Louis Armstrong House Museum» στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Με καμπυλωτή πρόσοψη και με πράσινη οροφή και με εμβαδόν 1.300 τετραγωνικά μέτρα, η νέα πτέρυγα - γνωστή ως Louis Armstrong Center - βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου όπου υπάρχει το αρχικό μουσείο της οικίας του Λούις Άρμστρονγκ από το 1943 έως τον θάνατό του το 1971.

Στο αρχιτεκτονικό γραφείο δόθηκε παραγγελία να δημιουργήσει μόνιμη κατοικία του με 60.000 αντικείμενα Louis Armstrong Archive, του μεγαλύτερου παγκοσμίως αρχείου μουσικού της τζαζ, καθώς και έναν χώρο για εκπαίδευση, διασκέδαση και έρευνα.

Η πρόσοψη, με τόνους σε μαύρο και σε χρώμα ορείχαλκου, είναι σαν ένας κυματοειδής τοίχος ενώ ένα στέγαστρο δημιουργεί αυλή κατά μήκος του δρόμου και απαλύνει τη σύνδεση του αρχιτεκτονήματος με τον αστικό ιστό στη γειτονιά Corona του Κουίνς. Ωστόσο, η καμπύλη της πρόσοψης είναι απλώς μια οφθαλμαπάτη. «Αυτή η καμπυλότητα που προσλαμβάνουμε φέρνει στον νου και τη rough jazz και την αγάπη για λυρισμό που ήταν τα κορυφαία επιτεύγματα του 'Αρμστρονγκ» είπαν, μιλώντας στο Dezeen, οι Sara Caples and Everardo Jefferson του αρχιτεκτονικού γραφείου.

https://www.instagram.com/p/CvkTEM-NhiO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Με επωνυμία The Jazz Room, δημιουργήθηκε αίθουσα 75 θέσεων για περφόρμανς, διαλέξεις, προβολές ταινιών, εκδηλώσεις της κοινότητας και παιδαγωγικές εμπειρίες. Χαρακτηρίζεται από έναν σε βαθύ κόκκινο χρώμα τοίχο που κάμπτεται για να γίνει ταβάνι το οποίο συναντά πολυεπίπεδους τοίχους καλυμμένους με μαόνι.

https://www.instagram.com/p/CvU2Z9NO2uY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σκάλα οδηγεί στον δεύτερο όροφο όπου στεγάζεται η αρχειακή συλλογή ηχογραφήσεων, χειρογράφων και προσωπικών αντικειμένων καθώς και ένα αναγνωστήριο για επισκέπτες ερευνητές και γραφεία για το προσωπικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ