ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ώρα για χαλάρωση σε πέντε άκρως εντυπωσιακά spa στα ελληνικά νησιά

Ώρα για χαλάρωση σε πέντε άκρως εντυπωσιακά spa στα ελληνικά νησιά

Ο Σεπτέμβριος είναι για πολλούς η ιδανική περίοδος για διακοπές με στόχο την απόλυτη χαλάρωση. Τα καλύτερα spa των ελληνικών νησιών μας βάζουν ιδέες με τις μοναδικές εγκαταστάσεις και τις θεραπείες τους.

 

Πολλοί από εμάς με το τέλος του Αυγούστου έχουμε μπει ήδη σε φθινοπωρινό κλίμα, άσχετα αν ο καιρός παραμένει άκρως καλοκαιρινός και θα παραμείνει σύμφωνα με τις προβλέψεις για μεγάλο ακόμη διάστημα. Όμως παράλληλα ο Σεπτέμβριος είναι η ιδανική περίοδος για χαλαρές διακοπές, μακριά από την πολυκοσμία και τα μελτέμια του Αυγούστου, και πολλοί είναι εκείνοι που τον επιλέγουν για τις κυρίως διακοπές τους, ή και για πιο σύντομες αποδράσεις. Σε κάθε περίπτωση τα παρακάτω άκρως εντυπωσιακά spa μέσα σε μερικά από τα ωραιότερα ξενοδοχεία των νησιών μας υπόσχονται να μας παρασύρουν στην απόλυτη χαλάρωση με τις μαγευτικές εγκαταστάσεις και τις signature θεραπείες τους.

Kepos by Goco

Χτισμένο σε μία βραχώδη πλαγιά που φτάνει ως τη θάλασσα κοντά στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, το πανέμορφο Daios Cove υπόσχεται μαγικές εμπειρίες διαμονής. Στο πλαίσιο αυτό μόλις πέρσι προχώρησε στην πλήρη ανακατασκευή του spa και του wellness area του, που πλέον ονομάζεται Kepos by Goco και είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς χώρους ευεξίας στη χώρα μας. Το Kepos by Goco είναι εμπνευσμένο από τον πραγματικό κήπο και κοιτίδα μάθησης, όπου ο Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Επίκουρος διάβασε και δίδαξε τις αρχές της ευημερίας και της ευδαιμονίας.

Ο ολοκαίνουριος αυτός "Kepos" προσφέρει μια απαράμιλλη εμπειρία αισθήσεων συνδυάζοντας την ολιστική προσέγγιση της υγείας με την καινοτομία στην ιατρική τεχνολογία. Οι θεραπείες ευεξίας περιλαμβάνουν τα κορυφαία προϊόντα περιποίησης 111SKIN και [ comfort zone ], καθώς επίσης τα εξατομικευμένα προγράμματα γυμναστικής από τους έμπειρους προπονητές της BXR London σε ένα καταφύγιο ηρεμίας και αρμονίας 2.500 τ.μ. με θέα το απέραντο γαλάζιο. Ανάμεσα στις πρωτοποριακές θεραπείες ξεχωρίζουν ο θάλαμος κρυοθεραπείας, ο θάλαμος υπερβαρικού οξυγόνου αλλά και η μαγευτική vitality pool και το shower walk experience.

Katikies Spa

Ένα από τα ωραιότερα και πιο ατμοσφαιρικά spa της Σαντορίνης βρίσκεται φωλιασμένο μέσα στο εκθαμβωτικό Katikies Kirini Santorini, στην Οία ακριβώς πάνω στην Καλντέρα. Οι ολόλευκες εγκαταστάσεις, απόλυτα εναρμονισμένες με το κυκλαδίτικο σκηνικό και το elegant-chic vibe του ξενοδοχείου, περιλαμβάνουν όλα όσα χρειάζεται κανείς για την απόλυτη wellness εμπειρία, με τους έμπειρους θεραπευτές να αφουγκράζονται τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε επισκέπτη και να προσφέρουν tailor-made εμπειρίες χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Φέτος το Katikies Spa, πλην της επί χρόνια συνεργασίας του με τη διάσημη St. Barth, ένωσε τις δυνάμεις του και με το κορυφαίο αυστραλιανό skincare brand Grown Alchemist και προτείνει signature θεραπείες που ενθουσιάζουν ακόμη και τους πιο κοσμογυρισμένους wellness addicts. Παράλληλα εγκαινίασε μία μοναδική στη χώρα μας υπηρεσία, δημιουργώντας την ZOE Bio Regenerative Wellness Clinic, έναν χώρο που συνδυάζει την βιοαναγεννητική ιατρική με την ολιστική προσέγγιση. Εκεί διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί της υγείας, με τη βοήθεια της υπερσύγχρονης τεχνολογίας και των προσωποποιημένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων, ανοίγουν το δρόμο προς την ουσιαστική ευζωία και την συνολική αναβάθμιση της υγείας μας, ενώ απολαμβάνουμε τις διακοπές μας.

Kensho Cave Spa

Μία μυστική σπηλιά σκαμμένη στο βράχο και κρυμμένη μέσα στο design-forward ξενοδοχείο Kensho Boutique Hotel στη Μύκονο υπόσχεται την απόλυτη εμπειρία αναζωογόνησης και wellness. Το πολύ ιδιαίτερο Cave Spa βρίσκεται φωλιασμένο ακριβώς κάτω από την κεντρική πισίνα και μέσα από τα ανοίγματα στη βραχώδη του οροφή οι αχτίδες του ήλιου εισχωρούν, αντανακλούν στο νερό και παίζουν μαγικά παιχνίδια, ενώ εμείς απολαμβάνουμε τις ευεργετικές ιδιότητες της υδροθεραπείας μέσα στην ατμοσφαιρική εσωτερική πισίνα.

Το spa διαθέτει πρωτοποριακές θεραπείες και cutting edge τεχνολογίες που προάγουν την εξισορρόπηση σώματος και πνεύματος και προωθούν ένα ολιστικό wellbeing experience, όπως η colour therapy, τα sound & heat healing beds, το ιδιαίτερο tropical rain bed κλπ. Οι έμπειροι θεραπευτές εφαρμόζουν εξατομικευμένα πρωτόκολλα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ξεχωριστού επισκέπτη, ενώ οι θεραπείες και τα μασάζ πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την κορυφαία γαλλική εταιρεία skincare Codage που βρίσκουμε στη χώρα μας αποκλειστικά στο συγκεκριμένο spa.

Six Senses Spa

Ίσως το διασημότερο resort της Κρήτης, το Elounda Peninsula, διαθέτει και ένα από τα πλέον διάσημα παγκοσμίως spa, αφού η wellness εμπειρία στο μαγευτικό αυτό ξενοδοχείο φέρει την υπογραφή της Six Senses. Μάλιστα για την ιστορία να πούμε πως, όταν πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη συνεργασία, αρκετά χρόνια πριν, αποτελούσε και ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία στην Ελλάδα που εμπιστεύτηκε τις εμπειρίες ευεξίας των εκλεκτικών επισκεπτών του σε μία διεθνή αλυσίδα wellness. Το στοίχημα σίγουρα κερδήθηκε με διαφορά, αφού το συγκεκριμένο spa έχει κερδίσει πολλαπλές διακρίσεις από τους πιο prestigious θεσμούς του εξωτερικού, τόσο για τις υπηρεσίες όσο και για τις ίδιες τις εγκαταστάσεις του.

Εσωτερικές πισίνες που ρέουν προς τον εξωτερικό χώρο και χαρίζουν πανοραμική θέα πάνω από τα γήπεδα γκολφ και έως τη θάλασσα, δωμάτια θεραπείας με την ίδια ακριβώς μαγική θέα, εξειδικευμένα retreats από κορυφαίους wellness guests, προηγμένες τεχνολογίες, ειδικά θεραπευτικά πρωτόκολλα για κάθε απαίτηση, προσωποποιημένα wellness packages που προσαρμόζονται στους στόχους του κάθε επισκέπτη, προσωπικό εκπαιδευμένο απευθείας από το mother brand, καθώς και δύο συναρπαστικά έργα του διεθνώς καταξιωμένου Έλληνα γλύπτη Κώστα Βαρώτσου να κοσμούν τους χώρους υποδοχής και χαλάρωσης, δημιουργούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά wellness areas της μεγαλονήσου.

Avant Mar Spa

Μέσα στο Avant Mar, το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο της Πάρου, που άνοιξε τις πόρτες του μόλις πριν κάποιες εβδομάδες στη Νάουσα, συναντάται ένα open-air spa & wellness area, στα πρότυπα των ασιατικών προορισμών, όπου όλοι η εμπειρία, ακόμη και οι θάλαμοι θεραπείας, βρίσκονται στον άκρως τροπικό εξωτερικό χώρο. Το σημειώνουμε γιατί αυτό είναι κάτι αρκετά πρωτότυπο για τη χώρα μας, και προσφέρει μία ιδιαίτερη πινελιά στην εμπειρία του επισκέπτη.

Εδώ λοιπόν απολαμβάνουμε το μασάζ ή τη θεραπεία μας στο open-air cabin περιτριγυρισμένο από πανιά που λικνίζονται με τον αέρα και ανάμεσα σε καταπράσινα φυτά και έντονη βλάστηση, ενώ δίπλα συναντούμε μία «λίμνη» υδροθεραπείας που πραγματικά μας μεταφέρει νοητά σε κάποιον άκρως εξωτικό προορισμό. Οι προσωποποιημένες θεραπείες φέρουν την υπογραφή Orloff Spa Experts και πραγματοποιούνται με τα κορυφαία Cinq Mondes.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ