ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στο «σφυρί» ξεχασμένο πρωτότυπο σκίτσο του Γουίνι από το 1958

Στο «σφυρί» ξεχασμένο πρωτότυπο σκίτσο του Γουίνι από το 1958
Φωτογραφία αρχείου AP/Kin Cheung

Πρωτότυπο σκίτσο του Γουίνι, (Winnie-the-Pooh) πρωταγωνιστή παιδικών βιβλίων και ταινιών κινουμένων σχεδίων που ήταν κρυμμένο σε ένα κελάρι, τυλιγμένο σε πετσέτα τσαγιού και ξεχασμένο στο πίσω μέρος ενός συρταριού ανακαλύφθηκε πρόσφατα και θα πωληθεί σε δημοπρασία.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, Dominic Winter Auctioneers, που είναι υπεύθυνος για την πώληση, το ασπρόμαυρο σκίτσο μπορεί να είναι το τελευταίο αντίγραφο που ο εικονογράφος Έρνεστ Χάουαρντ Σέπαρντ, δημιούργησε με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα και ένα από τα τελευταία σχέδια στο πρώτο βιβλίο του Άλαν Αλεξάντερ Μιλν «Winnie-the-Pooh».

Ο Σέπαρντ σχεδίασε την εικόνα σε μια μικρή κάρτα 8,90 επί 16,50 εκατοστών όταν ήταν 79 ετών. Η κάρτα χρονολογείται από το 1958, δηλαδή πάνω από τρεις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του βιβλίου το 1926.

Στην απεικόνιση, ο Γουίνι το Αρκουδάκι φεύγει προς το ηλιοβασίλεμα με τον φίλο του, το Γουρουνάκι. «Βλέπουμε κατά καιρούς αναπαραγωγές αυτού του διάσημου σχεδίου, που δεν έχουν εμπορική αξία, γι' αυτό ήμαστε ενθουσιασμένοι που μπορέσαμε να πιστοποιήσουμε τη γνησιότητά του αμέσως και να το σώσουμε» ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον Dominic Winter Auctioneers, η αξία της εικόνας υπολογίζεται σε 25.000 έως 38.000 δολάρια.

Το σχέδιο θα πωληθεί στις 27 Σεπτεμβρίου μαζί με 400 βιβλία, χειρόγραφα έγγραφα και εικόνες από τη συλλογή της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Γουίλιαμ Φόιλ, που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.

Το κάδρο και η πετσέτα τσαγιού στα οποία βρέθηκε το σκίτσο θα διατεθούν επίσης σε εκείνον που θα το αποκτήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ