ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Tι είναι το «Αb Crack» και γιατί έχει εξοργίσει τις γυναίκες παντού;

Tι είναι το «Αb Crack» και γιατί έχει εξοργίσει τις γυναίκες παντού;
Instagram

«Ξεχάστε τους κοιλιακούς και το thigh gap, τώρα οι γυναίκες πρέπει να έχουν 'Αb Crack'» δήλωσε το περιοδικό ELLE σε ανάρτηση του για να κάνει το διαδίκτυο να εξοργιστεί με τα πρότυπα που προωθεί για τη γυναικεία φιγούρα.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τη μόδα των six pack κοιλιακών και του αμφιλεγόμενου thigh gap που απαιτούσε από τις γυναίκες να έχουν κενό ανάμεσα στους μηρούς τους για να είναι θελκτικές (μια μόδα που εκθειάστηκε στο Ιnstagram προκαλώντας και την κατακραυγή για την τάση στο γυναικείο σωματότυπο που απαιτούν οι τάσεις των καιρών), το «Αb Crack» καθιερώνεται από μοντέλα και διάσημες με αναρτήσεις τους.

Ωστόσο αυτή η κάθετη ρωγμή στους κοιλιακούς προκάλεσε αντιδράσεις από όλες εκείνες τις γυναίκες που απαιτούν από τα media να μην αντιμετωπίζουν το σωματότυπο και τα πρότυπα ομορφιάς με λογική do's and don'ts.

«Θα ήθελα να μην είχα ακούσει ποτέ τον όρο Ab Crack» είπε η Rivkie Baum, διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού SLiNK που υπερασπίζεται την κανονικότητα στα πρότυπα της ομορφιάς.

«Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι οι γυναίκες εξακολουθούν να δέχονται παροτρύνσεις για μια φιγούρα που δεν μπορείς απαραίτητα να αποκτήσεις» συμπλήρωσε.

Διατροφολόγοι και γυμναστές κλήθηκαν να πάρουν θέση και δεν δίστασαν να διευκρινίσουν ότι το «Αb Crack» δεν είναι η νόρμα που οφείλουν να κατακτήσουν με εξαντλητικές δίαιτες και προπονήσεις.

ELLE AB

Το βαθούλωμα στους κοιλιακούς είναι θέμα κατασκευής αλλά και λίπους. Καθώς οι Bella Hadid, Emily Ratajkowski, Jourdan Dunn και Stella Maxwell επιμένουν να δείχνουν το γυμνό κορμό τους επιμένοντας σε μία ακόμη μόδα που μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολές που κοστίζουν στην υγεία, οι γιατροί της Αμερικής θέλουν από κάθε γυναίκα εκεί έξω να μη δίνει σημασία στα πρότυπα ομορφιάς που κατασκευάζονται για να γεμίζουν τα social media με μύθους και ψέματα για το τι σημαίνει φυσιολογικό και τι όχι.

To «Αb Crack» είναι η νέα εμμονή που οφείλεται να απορρίψετε προτού ταλαιπωρήσετε τον οργανισμό σας για να γίνετε μια «Emily/Βella/Stella» της Ελλάδας. Οι σειρήνες των social media κάποιες φορές κάνουν κακό στην υγεία.

Ακολουθούν παραδείγματα προς αποφυγήν.

https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p

Βonus, ένα μωρό που προφανώς ήξερε για το «Αb Crack» πριν από όλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ