ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Διακεκριμένοι Έλληνες στις «Κορυφές», τη νέα εκπομπή του OTE HISTORY σε παραγωγή ΟΤΕ ΤV

Διακεκριμένοι Έλληνες στις «Κορυφές», τη νέα εκπομπή του OTE HISTORY σε παραγωγή ΟΤΕ ΤV

Στο πρώτο επεισόδιο ο Νομπελίστας Ειρήνης, Χρήστος Ζερεφός συνομιλεί με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Την Τρίτη το βράδυ έχει πρεμιέρα! Η νέα και πολλά υποσχόμενη εκπομπή «Κορυφές», έρχεται στο OTE HISTORΥ. Πάρε θέση και ετοιμάσου να παρακολουθήσεις το πρώτο αποκαλυπτικό επεισόδιο με οικοδεσπότη τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Φιλοξενούμενος, θα είναι ο Χρήστος Ζερεφός, πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος, διακεκριμένος ακαδημαϊκός και ένας από τους Νομπελίστες Ειρήνης του 2007 σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με επίκεντρο το περιβάλλον.

Σίγουρα έχεις ακούσει για το φαινόμενο El Niño. Ο Χρήστος Ζερεφός ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε πώς αυτό επιδρά στο στρώμα του όζοντος. Λίγα πράγματα ακόμη που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι έχει συμβάλει σημαντικά στην προστασία του στρώματος του όζοντος καθώς ήδη από τη δεκαετία του ’70 μελέτησε συστηματικά τις σχέσεις ηλίου-όζοντος και προχώρησε στη συγγραφή ανατρεπτικών εργασιών, πολλές από τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν στις αναθεωρήσεις του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ.

Η πορεία του είναι εντυπωσιακή, γεμάτη σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις και τιμητικές διακρίσεις. Αποτελεί τον πρώτο συγγραφέα που απέδειξε με παγκόσμιες μετρήσεις την αντίστροφη σχέση μεταξύ της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας και της αραίωσης του όζοντος, εφηύρε την μέθοδο ανάλυσης πινάκων διάσημων ζωγράφων για την αποκάλυψη των αιωρούμενων σωματιδίων και συμμετείχε ως κριτής στις εκθέσεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), η οποία τιμήθηκε εξ ημισείας με το Nobel Ειρήνης 2007.

OTE History Κορυφες logo

Η εκπομπή στις 12 Ιουλίου είναι ιδιαιτέρως επίκαιρη καθώς πριν από λίγες μόλις μέρες μία ερευνητική ομάδα με επικεφαλής την Σούζαν Σόλομον ανακοίνωσε πως από τη στιγμή που απαγορεύτηκαν συγκεκριμένες ρυπογόνες ουσίες, η τρύπα του όζοντος συρρικνώθηκε κατά 4 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, μία περιοχή σε μέγεθος περίπου όσο η Ινδία. Έτσι, αποδεικνύεται πως το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ, η συνθήκη με την οποία τα κράτη του κόσμου συμφώνησαν να σταματήσουν τη χρήση φλοροχλωρανθρακών, φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Περισσότερα για το θέμα θα παρακολουθήσεις στη συζήτηση του Χρήστου Ζερεφού με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Το επεισόδιο, διάρκειας 50 λεπτών, θα προβληθεί την Τρίτη βράδυ στις 22.00 και η 2η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 19.00.

Θα ακολουθήσουν πολλές εκπομπές, (αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν τον αριθμό των 24 εκπομπών τουλάχιστον ) με πολλούς σπουδαίους και ενδιαφέροντες Έλληνες από τις τέχνες, τις επιστήμες και τον πολιτισμό. Μείνετε συντονισμένοι!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ