ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

20 χρόνια Wannabe: Οι Spice Girls (προσπαθούν να) κάνουν comeback

20 χρόνια Wannabe: Οι Spice Girls (προσπαθούν να) κάνουν comeback

Eπιστρέφουν, περίπου, και λέγονται GEM. Με ένα video που ανακοινώνουν τα επόμενα σχέδια τους και ανανεωμένη ιστοσελίδα οι Έμμα Μπάντον, η Τζέρι Χόρνερ και η Μέλανι Μπράουν, Baby, Ginger και Scary αντίστοιχα επιστρέφουν στην ποπ σκηνή.

Σύμφωνα με το ITV οι τρεις τους συνεργάζονται με τον ίδιο, παλιό καλό μουσικό παραγωγό τους Eliot Kennedy και έχουν ήδη ηχογραφήσει ένα κομμάτι μαζί του.

Στη νέα σελίδα της ιστορίας του πιο εμπορικού γυναικείου συγκροτήματος της Βρετανίας δεν θα συμμετέχουν οι Βικτόρια Μπέκαμ και Sporty της παρέας (Μέλανι Τσίσολμ) καθώς έχουν προχωρήσει σε άλλα επαγγελματικά γήπεδα με επιτυχία.

Στο video που χάρισαν στους οπαδούς τους οι Mel B, Geri και Emma αφήνουν υπονοούμενα για κοινές εμφανίσεις με αφορμή και τα 20 χρόνια κυκλοφορίας από το single που τις καθιέρωσε.

«Μας στηρίζετε εδώ και 20 χρόνια και θέλουμε να σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ» λέει η μία. «Και θέλουμε να γιορτάσουμε και να κάνουμε ένα πάρτι. Και όταν το κάνουμε αυτό, είστε όλοι καλεσμένοι» συμπληρώνει η άλλη.

«Ελπίζουμε να σας πούμε αυτό που πραγματικά, πραγματικά θέλετε» σημειώνει το μήνυμα παίζοντας με τον στίχο του Wannabe.

Από την πλευρά της η Posh Spice έκανε μια άλλη ανάρτηση επιστρέφοντας και η ίδια στο παρελθόν. Στον προσωπικό της λογαριασμό η Μπέκαμ διαμοιράστηκε το Wannabe που στα 20α του γενέθλια έγινε ένας ύμνος φεμινισμού.

Τι πραγματικά θέλουν οι γυναίκες;

Στο video γυναίκες από όλο τον κόσμο χορεύουν τη γνωστή επιτυχία των Spice Girls σε εναλλασσόμενα διάφορα μέρη της Ινδίας, της Νοτίου Αφρικής και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παίζοντας με αυτό που “πραγματικά θέλουν οι γυναίκες” προχωράνε σε ένα μανιφέστο για το δίκαιο.

Οι νέες Spice Girls περίπου απαιτούν “ίση πληρωμή για ίση εργασία, τέλος στη βία και την κακοποίηση, τέλος στο γάμο ανηλίκων και καλύτερη παιδεία”.

Πρόκειται για μια καμπάνια που ενθαρρύνει τους θεατές να μοιραστούν τις δικές τους ευχές για τα κορίτσια και τις γυναίκες, χρησιμοποιώντας το hashtag #WhatIReallyReallyWant.

Τα μηνύματα αυτά θα παρουσιαστούν στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ το Σεπτέμβριο.

Το βίντεο οργανώθηκε από την Project Everyone, ένας οργανισμός που προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο προς τους παγκόσμιους στόχους βιωσιμότητας του ΟΗΕ.

Ο ΟΗΕ έχει μία φιλόδοξη λίστα με 17 στόχους, τους οποίους προσδοκά να πραγματοποιήσει μέχρι το 2030.

Το Wannabe αυτό είναι μέρος της στρατηγικής για να επιτευχθεί ο στόχος νούμερο 5: ισότητα των φύλων.

Wannabe, αυτό που λες φαινόμενο

Σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ σε συνεργασία με το Μουσείο Επιστήμης & Βιομηχανίας του Μάντσεστερ το single των Spice Girls, «Wannabe» αναδείχθηκε στο πιο αναγνωρίσιμο των τελευταίων 70 χρόνων.

Το τραγούδι, το οποίο πούλησε 7.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και ολοκλήρωσε το διάγραμμα σε 22 χώρες, ψηφίστηκε ως το πιο αναγνωρίσιμο κομμάτι ανάμεσα σε περισσότερες από 220 εμπορικές επιτυχίες από το 1940, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα διαδραστικό online παιχνίδι, που ονομάζεται Hooked On Music, όπου οι συμμετέχοντες προσπαθούν να μαντέψουν τα επιλεγμένα τραγούδια.

Για το “Wannabe” ο μέσος χρόνος που έκαναν για να το βρουν ήταν 2,3 δευτερόλεπτα, συγκριτικά με το μέσο όρο των 5 δευτερολέπτων για τα άλλα κομμάτια.

Ετσι το τραγούδι βρέθηκε πρώτο στη λίστα με τα 10 πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια, αφήνοντας πίσω του το Beat It του Μάικλ Τζάκσον αλλά και κάθε κομμάτι των ABBA.

Τα 10 πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια των τελευταίων 70 χρόνων

1. Wannabe – Spice Girls

2. Mambo No 5 – Lou Bega

3. Eye Of The Tiger – Survivor

4. Just Dance – Lady Gaga

5. SOS – ABBA

6. Pretty Woman – Roy Orbison

7. Beat It – Michael Jackson

8. I Will Always Love You – Whitney Houston

9. Don't You Want Me – The Human League

10. I Don't Want To Miss A Thing – Aerosmith

ΔΗΜΟΦΙΛΗ