ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Θα αργήσουμε πολύ ακόμα να δούμε νέο Τζέιμς Μποντ, λένε οι παραγωγοί

Θα αργήσουμε πολύ ακόμα να δούμε νέο Τζέιμς Μποντ, λένε οι παραγωγοί
Η ώρα που θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του Ντάνιελ Κρεγκ στο ρόλο του Τζέιμς Μποντ είναι ακόμη πολύ μακριά... MGM / Eon Productions

Έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια από τότε που ο Ντάνιελ Κρεγκ αποχαιρέτησε το ρόλο του Τζέιμς Μποντ, όμως όσοι ανυπομονούν να μάθουν το όνομα του αντικαταστάτη του, θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ ακόμα.

Η παραγωγός Μπάρμπαρα Μπρόκολι δήλωσε στον Guardian ότι υπάρχει «μεγάλος δρόμος μπροστά μας» πριν ο χαρακτήρας επανεφευρεθεί για το επόμενο κεφάλαιο και ότι «δεν έχει καν ξεκινήσει» η διαδικασία εκσυγχρονισμού του franchise.

Πρόσθεσε ότι η επόμενη ταινία θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος έχει αλλάξει στις δύο δεκαετίες από τότε που ο Κρεγκ επιβεβαιώθηκε ως ο έκτος 007 και επισήμανε ότι ο Μποντ έχει συχνά επαναπροσδιοριστεί.

«Θυμάμαι πριν το “GoldenEye” όταν όλοι έλεγαν “ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε, το Τείχος έπεσε, ο Μποντ είναι τελειωμένος, δεν υπάρχει ανάγκη για τον Μποντ, όλος ο κόσμος είναι σε ειρήνη και τώρα δεν υπάρχουν κακοί” – και αποδείχθηκε ότι έκαναν λάθος» είπε, προσθέτοντας ότι ο εκσυγχρονισμός είναι απαραίτητος κάθε φορά που ένας νέος ηθοποιός παίζει τον ρόλο.

Με τον Κρεγκ ήθελαν να εστιάσουν «στο πώς θα έμοιαζε ένας ήρωας του 21ου αιώνα» είπε η Μπρόκολι, και πρόσθεσε: «Ο Ντάνιελ μας έδωσε τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε τη συναισθηματική πλευρά του χαρακτήρα… και επίσης ο κόσμος ήταν έτοιμος γι' αυτό».

«Νομίζω ότι αυτές οι ταινίες αντικατοπτρίζουν την εποχή στην οποία βρίσκονται, και υπάρχει ένας μεγάλος, μεγάλος δρόμος μπροστά μας για την επανεφεύρεση εν όψει του επόμενου κεφαλαίου, και δεν έχουμε καν αρχίσει με αυτό».

Η Μπρόκολι μίλησε στον Guardian με αφορμή τη νέα σειρά ριάλιτι «007 Road to a Million», η οποία, όπως είπε, είναι «ένα ωραίο και διασκεδαστικό πράγμα που κάνουμε στο μεταξύ», και ελπίζουν να καλύψει κάπως τη δίψα των θαυμαστών για το διάσημο franchise.

Έρχεται… τηλεοπτικό ριάλιτι Μποντ

Η Μπρόκολι και ο ετεροθαλής αδελφός της και συμπαραγωγός, Μάικλ Τζ. Ουίλσον, επέτρεψαν για πρώτη φορά τη χρήση του εμπορικού σήματος του Μποντ σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, μια ριάλιτι σειρά περιπέτειας όπου εννέα ζευγάρια καθημερινών ανθρώπων θα υποστούν σωματικές και ψυχολογικές προκλήσεις σε τοποθεσίες που σχετίζονται με τον πράκτορα 007, για να κερδίσουν 1 εκατομμύριο λίρες.

Όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να υπάρξουν και άλλα τηλεοπτικά spin-offs του Μποντ, είπε: «Επικεντρωνόμαστε στην παραγωγή των ταινιών Μποντ. Όταν ξεκινάμε μια τέτοια ταινία, απαιτεί την πλήρη προσοχή μας για τρία ή τέσσερα χρόνια, οπότε σε αυτό επικεντρωνόμαστε. Φτιάχνουμε τις ταινίες αυτές για τη μεγάλη κινηματογραφική οθόνη και δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με την τηλεόραση».

Ωστόσο συμπλήρωσε ότι η συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά «είναι πραγματικά καλή ψυχαγωγία και αυτό είναι που χρειάζεται ο κόσμος». To «007 Road to a Million» θα κάνει πρεμιέρα στο Prime Video της Amazon στις 10 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ