ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

CoiffeurGate: Σκάνδαλο στη Γαλλία με τον παχυλό μισθό του κουρέα του Φρανσουά Ολάντ

CoiffeurGate: Σκάνδαλο στη Γαλλία με τον παχυλό μισθό του κουρέα του Φρανσουά Ολάντ

Το ποσό των 9.895 ευρώ καταβάλλεται κάθε μήνα στον λογαριασμό του προσωπικού κομμωτή του Φρανσουά Ολάντ αποκαλύπτει σε δημοσίευμα της η σατιρική, εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Enchaîné.

Ο προκλητικός μισθός έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στον τύπο της χώρας με τους χρήστες του διαδικτύου να γιορτάζουν το σκάνδαλο συμμετέχοντας στο #CoiffeurGate που συγκλονίζει το μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Το Le Point επιβεβαίωσε ότι το 5ετές συμβόλαιο του Ολιβιέ Μπ. «προσωπικού κομμωτή του αρχηγού του κράτους» υπεγράφη στις 16 Μαΐου του 2012 από την διευθύντρια του γαλλικού προεδρικού γραφείου την εποχή εκείνη Σιλβί Ιμπάκ.

Ο Ολιβιέ Μπ. «διορίστηκε με σύμβαση (...) για την περίοδο της τρέχουσας προεδρικής θητείας», συνεχίζει η Le Canard Enchaîné, σύμφωνα με την οποία «η πενταετής σύμβασή του θα του αποφέρει συνολικές ακαθάριστες αποδοχές 593.700 ευρώ, ήτοι 9.895 ευρώ μηνιαίως».

Οι αποδοχές αυτές συνοδεύονται από «ενδεχόμενα 'επιδόματα διαμονής' και άλλες 'οικογενειακές παροχές'», προσθέτει η εφημερίδα που διευκρινίζει ότι ο Ολιβιέ Μπ. θα πρέπει να είναι απολύτως διαθέσιμος και να ακολουθεί τον Ολάντ στις περισσότερες μετακινήσεις του.

Σύμφωνα με την Le Canard Enchaîné (ήτοι "H Αλυσοδεμένη Πάπια"), το άρθρο 5 της σύμβασης εργασίας του επιβάλλει στον προεδρικό κομμωτή «να τηρεί κατά τη διάρκεια και μετά την εκπνοή της ισχύος της συμβάσεώς του το απόρρητο για τις εργασίες που έχει κάνει ή τις πληροφορίες που έχει λάβει».

Ο Ολιβιέ Μπ. «αρχίζει πολύ νωρίς την ημέρα του και έχει πολλές ώρες εργασίας. Ασχολείται με το χτένισμα του προέδρου κάθε πρωί και όσες φορές χρειαστεί μέσα στην ημέρα, ειδικά πριν από δημόσιες δηλώσεις» αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

hollande coif

24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα ο κουρέας των Ηλυσίων ακολουθεί τον Γάλλο πρόεδρο σε κάθε επαγγελματικό ταξίδι, μια αποκλειστική σύμβαση εργασίας που του έχει κοστίσει σημαντικές στιγμές της προσωπικής του ζωής.

«Ο Ολιβιέ Μπ. δεν έδωσε το ‘παρών’ ούτε στη γέννηση του παιδιού του για να είναι συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις του» αναφέρεται.

Η αποκλειστικότητα στη συνεργασία επιπλέον ανάγκασε τον κομμωτή να κλείσει την επιχείρηση που διατηρούσε.

Ο Φρανσουά Ολάντ δεν είναι όμως ο μόνος Γάλλος πρόεδρος που έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην εμφάνιση του. Ο Νικολά Σαρκοζί έδινε 8. 000 μηνιαίο μισθό στην προσωπική του μακιγιέρ για να τον κάνει «ακόμη πιο φωτογενή» σημειώνει η ιστοσελίδα Le Lab.

hollande coiffff 001

ΔΗΜΟΦΙΛΗ