ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο πρίγκιπας Χάρι συνεχίζει τη σταυροφορία της Νταϊάνα ενάντια στο AIDS μέσω Facebook

Ο πρίγκιπας Χάρι συνεχίζει τη σταυροφορία της Νταϊάνα ενάντια στο AIDS μέσω Facebook
REUTERS/Chris Jackson

Σε μια κίνηση που ενώνει το σήμερα με το παρελθόν της οικογένειας του, ο 31χρονος πρίγκιπας συμμετείχε σήμερα σε online καμπάνια ευαισθητοποίησης ενάντια στο κοινωνικό στίγμα του HIV και τη σημασία πρόληψης και εξέτασης στον πόλεμο κατά του AIDS.

Στα πλαίσια αυτής, ο Χάρι έκανε τεστ για HIV σε live μετάδοση στο Facebook κάνοντας μια καμπάνια ευαισθητοποίησης και φροντίδας απέναντι στον ιό ακόμη πιο ισχυρή. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Guy & St Thomas του Λονδίνου και καθ' όλη τη διάρκειά της μεταδιδόταν ζωντανά εκμεταλευόμενη την ορμή των κοινωνικών δικτύων στα μηνύματα.

Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

“Δεν έχει σημασία εάν είσαι άνδρας ή γυναίκα, δεν έχει σημασία εάν είσαι gay ή straight, δεν έχει σημασία εάν είσαι λευκός ή έγχρωμος και δεν έχει καμία σημασία εάν έχεις HIV. Οι άνθρωποι που έχουν τον ιό έχουν πλέον τη δυνατότητα χάρη στη φαρμακευτική αγωγή να ζουν μία φυσιολογική ζωή. Πρέπει όλοι μαζί να εξαλείψουμε το στίγμα της συγκεκριμένης ασθένειας” είπε στην κάμερα.

Η εξέταση και η πρόληψη είναι τα πρώτα βήματα στην εξάλειψη του ιού και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι, είναι το μήνυμα που ο Χάρι θέλει να υπογραμμίσει. Η κίνηση του είναι βαθιά ριζωμένη στο παρελθόν.

Όταν η Νταϊάνα άγγιξε το AIDS, άγγιξε τη βασίλισσα

princess di

Ήταν στα μέσα των 80s όταν η Νταϊάνα είχε πει στη βασίλισσα πως θέλει να βοηθήσει με το AIDS με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να συγκεντρώσει χρήματα για την τότε δολοφονική ασθένεια, η Ελισάβετ ήταν αντίθετη. Το στίγμα για την ασθένεια ήταν σκληρό και δεν ήθελε η μοναρχία να είναι μέρος του.

“Η πριγκίπισσα δεν πτοήθηκε από την αντίδραση της βασίλισσας. Μου είπε ότι της είχε πει ότι ήταν σημαντική δουλειά”, θυμάται πρώην σωματοφύλακας της αδικοχαμένης πριγκίπισσας. “Πιστέψτε με, η Νταϊάνα ήξερε πολύ καλά για τι μιλούσε σε ό,τι αφορά το AIDS”. Χρόνια μετά, η Ελισάβετ Β' αναγνώρισε τη συμβολή της Νταϊάνα, τις προθέσεις και παραδέχτηκε πως ο κόσμος της χρωστάει πολλά από τα τεράστια άλματα που έχουν γίνει στην έρευνα για την ασθένεια. Τότε η βασίλισσα κατάλαβε την μητέρα των Χάρι και Ουίλιαμ, Νταϊάνα Σπένσερ.

O πόλεμος στα πρωτοσέλιδα σίγησε.

quote Princess Diana hiv does not make people dangerous to 108302 copy

Facebook

ΔΗΜΟΦΙΛΗ