ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Pokémon Go! Μανία, υστερία και τώρα ταινία δράσης.

Pokémon Go! Μανία, υστερία και τώρα ταινία δράσης.

Αν και μετράει μόλις λίγες ημέρες κυκλοφορίας το Pokémon Go έχει καταφέρει να κάνει περισσότερα πρωτοσέλιδα από όσα θα αντέξουν τα ψηφιακά του τέρατα. Από τις 8 Ιουλίου, όταν και το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα, πολλοί το εκθειάζουν, άλλοι το βρίσκουν ενοχλητικό ενώ οι παραγωγοί του κινηματογράφου ήδη μετράνε μέρες μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ομώνυμης ταινίας δράσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα Deadline, η Legendary Pictures (το στούντιο πίσω από τις επιτυχίες Inception, Jurassic World και Interstellar) είναι πολύ κοντά στο να κλείσει συμφωνία για την απόκτηση των δικαιωμάτων για τη μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του επιτυχημένου γιαπωνέζικου παιχνιδιού.

Αν και είναι πολύ νωρίς για περισσότερες λεπτομέρειες ο σεναριογράφος της ταινίας “Βίκτορ Φράνκενσταϊν”, Μαξ Λάντις, φημολογείται ότι θα είναι αυτός που θα γράψει το σενάριο.

Εφόσον η συμφωνία επιτευχθεί, αυτήν δεν θα είναι η πρώτη φορά που τα Pokémon πρωταγωνιστούν στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία “Pokémon: The First Movie” (1999) απέφερε κέρδη της τάξης των 163 εκατ. δολαρίων ωστόσο η ταινία “Pokémon Heroes” (2002) έφερε στα ταμεία μόλις 28 εκατ. δολάρια.

Η παγκόσμια φρενίτιδα του Pokémon Go της Nintendo, ενός παιχνιδιού Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) για "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα είδε την τιμή της μετοχής της να αυξάνεται κατά 25%.

Το Pokémon Go είναι το παιχνίδι με την ταχύτερη εξάπλωση και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτίμησης τόσο της Apple όσο και της Google, παρά τις ανησυχίες που έχουν ήδη εκφραστεί για την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων κατά την αναζήτηση των “Pokéstops”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ