ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Εξερεύνηση ζωής» για την διάσημη ποιήτρια Νίκι Τζιοβάνι - Το επίσημο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ

«Εξερεύνηση ζωής» για την διάσημη ποιήτρια Νίκι Τζιοβάνι - Το επίσημο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ
AP

Δόθηκε στην δημοσιότητα το επίσημο τρέιλερ για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του HBO «Going to Mars: The Nikki Giovanni Project» που αφηγείται την ζωή της διάσημης ποιήτριας.

Η σκηνοθεσία και η παραγωγή του ντοκιμαντέρ είναι των Τζο Μπρούστερ (Joe Brewster) και Μισέλ Στίβενσον (Michèle Stephenson) και ουσιαστικά αποτυπώνει την «εξερεύνηση» ζωής της 80χρονης διάσημης ποιήτριας Νίκι Τζιοβάνι (Nikki Giovanni).

Το ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς (Sundance Film Festival) και κέρδισε το «Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής» στη κατηγορία ντοκιμαντέρ.

Η αφήγηση γίνεται από Ταράτζι Π. Χένσον (Taraji P. Henson) και σύμφωνα με τη σύνοψη το ντοκιμαντέρ «ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να αποκαλύψει τη διαχρονική επιρροή της Νίκι Τζιοβάνι μιας από τις μεγαλύτερες εν ζωή ποιήτριες, ακτιβίστρια και σχολιάστρια της Αμερικής».

«Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Αλλά πολλά πράγματα που δεν θυμάμαι, δεν επιλέγω να τα θυμάμαι. Θυμάμαι αυτά που είναι σημαντικά και τα υπόλοιπα τα σκαρφίζομαι», αναφέρει στο τρέιλερ η διάσημη ποιήτρια.

Το «Going to Mars: The Nikki Giovanni Project» θα είναι διαθέσιμο από το ΗΒΟ Max από τις 8 Ιανουαρίου του 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ