ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Τζο Κόι οικοδεσπότης της τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών το 2024

Ο Τζο Κόι οικοδεσπότης της τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών το 2024
AP Photo/Chris Pizzello

O γνωστός κωμικός Τζο Κόι θα είναι τελικά ο οικοδεσπότης της τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών 2024.

Ο αμερικανο-φιλιππινέζος Τζόσεφ Γκλεν Χέρμπερτ -γνωστός με το ψευδώνυμο Τζο Κόι– που σαρώνει εδώ και χρόνια τις σκηνές της stand-up κωμωδίας, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο ρόλο του παρουσιαστή σε μια μεγάλη εκδήλωση απονομής βραβείων.

AP Photo/Chris Pizzello

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε τον Τζο παρουσιαστή της 81ης τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών και να φέρνει τη μεταδοτική ενέργεια και το χιούμορ του για να ξεκινήσει τη σεζόν των βραβείων στο Χόλιγουντ. Ανυπομονούμε να δούμε τι επιφυλάσσει για τους σταρ του κινηματογράφου και το παγκόσμιο κοινό» δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA) Έλεν Χον.

Η απονομή των βραβείων Χρυσή Σφάιρα 2024 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιανουαρίου στο CBS και το Paramount+ και θα έχουν έντονο ελληνικό ενδιαφέρον καθώς η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things» σαρώνει στις υποψηφιότητες, μαζί με τις ταινίες «Barbie» και «Oppenheimer».

Ειδικότερα, η «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ σημείωσε τις περισσότερες υποψηφιότητες από οποιαδήποτε ταινία με εννέα και το «Οπενχάιμερ», του σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν, σημείωσε οκτώ, σύμφωνα με το CNNi.

Επτά υποψηφιότητες κερδίζει το «Poor Things» του δικού μας Γιώργου Λάνθιμου με πρωταγωνίστρια τη «μούσα» του και ταλαντούχα Έμμα Στόουν, ενώ ίδιο αριθμό υποψηφιοτήτων έχει και η ταινία «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού». Οι «Περασμένες Ζωές» κερδίζουν επιπλέον πέντε.

Για πρώτη φορά υπήρχαν 27 υποψήφιοι, συμπεριλαμβανομένων των Ali Wong, Chris Rock, Steven Yeun και Trevor Noah.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ