ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δέκα κινηματογραφικές ερμηνείες που θα συζητηθούν το 2024

Δέκα κινηματογραφικές ερμηνείες που θα συζητηθούν το 2024
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ στο «The Fall Guy», η Lady Gaga στο «Joker: Folie à Deux», ο Μπιλ Σκάρσκαρντ στο «Nosferatu» και η Άνια Τέιλορ – Τζόι στο «Furiosa: A Mad Max Saga» Universal Pictures / Warner Bros. Pictures / Focus Features / iPiccy

Από πρωτοτυπία σίγουρα δεν… σκίζουν. Οι περισσότερες ταινίες που ακολουθούν είναι προσθήκες σε υπάρχοντα franchises, είτε ως σίκουελ είτε ως πρίκουελ είτε ως spinoff. Υπάρχει όμως ένας λόγος (και όχι μόνο) για τον οποίο ανυπομονούμε να δούμε μέσα στο 2024 , και αυτός είναι οι ερμηνείες κάποιων πρωταγωνιστών ή δευτεραγωνιστών τους. Κάποιοι θα δοκιμαστούν σε κάτι εντελώς καινούργιο, άλλοι θα βρεθούν σε γνώριμα υποκριτικά νερά, κάποιοι θα είναι σίγουρα ασφαλείς, άλλοι είναι ένα ερωτηματικό, σίγουρα όμως όλοι έχουν ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον μας και ένα κινηματογραφικό ραντεβού μαζί τους στο 2024.

10. Ο Ράιαν Γκόσλινγκ στο «The Fall Guy»

Ρόλος: Colt Seavers

Πρεμιέρα: 3 Μαΐου 2023

Στην κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του 1980, ο Ράιαν Γκόσλινγκ υποδύεται τον Colt Seavers, έναν κασκαντέρ που έχει αφήσει πίσω τα καλύτερά του χρόνια, και προσλαμβάνεται σε μια ταινία που σκηνοθετεί ένας παλιός του Έρωτας, η Jody (Έμιλι Μπλαντ). Όταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας (Άαρον Τέιλορ – Τζόνσον) εξαφανίζεται, ο Seavers αναλαμβάνει να τον βρει και αποκαλύπτει μια εγκληματική συνωμοσία. Από το παραπάνω τρέιλερ είναι εμφανές ότι ο Γκόσλινγκ είναι ιδανικός για το μείγμα δράσης, κωμωδίας και ρομάντζου που θέλει να πετύχει το «The Fall Guy» και σίγουρα θα περάσουμε καλά μαζί του.

9. Η Άνα ντε Άρμας στο «Ballerina»

Ρόλος: Rooney

Πρεμιέρα: 7 Ιουνίου 2024

Η Ανα ντε Άρμας στην teaser αφίσα του «Ballerina»Lionsgate

Μετά την υποψήφια για Όσκαρ ερμηνεία της ως Μέριλιν Μονρόε στο «Blonde», η Άνα ντε Άρμας θα δοκιμαστεί σε έναν καθαρά action ρόλο, που σίγουρα θα θυμίσει το ολιγόλεπτο αλλά εντυπωσιακό πέρασμά της από την τελευταία ταινία Τζέιμς Μποντ «No Time to Die». Στο «Ballerina», που είναι spinoff της σειράς ταινιών «John Wick» και τοποθετείται χρονικά ανάμεσα στην τρίτη και την τέταρτη ταινία, η ντε Άρμας υποδύεται τη Rooney, μια μπαλαρίνα – δολοφόνο που αναζητά εκδίκηση για τον θάνατο της οικογένειάς της.

8. Ο Χιου Τζάκμαν στο «Deadpool 3»

Ρόλος: Wolverine

Πρεμιέρα: 26 Ιουλίου 2024

https://www.instagram.com/p/CzedNOzR5gS/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εντάξει, μετά από τις εννέα φορές που ο Χιου Τζάκμαν έχει υποδυθεί τον Wolverine τα τελευταία 23 χρόνια, η δέκατη εμφάνισή του στο ρόλο θα ήταν λογικό να μη δικαιολογεί τέτοιον ενθουσιασμό. Όμως αυτή τη φορά μιλάμε για ταινία «Deadpool», γνωστή για το πολλές φορές ακραίο χιούμορ της, ενώ ο Τζάκμαν θα εμφανιστεί στο πλευρό του κολλητού του Ράιαν Ρέινολντς με τον οποίο έχουν χαρίσει στους φαν απολαυστικές ιντερνετικές στιγμές. Αυτή τη φορά ο Wolverine θα είναι πιο διασκεδαστικός από ποτέ, και η πρώτη του εμφάνιση με τη χαρακτηριστική κίτρινη και μπλε στολή των X-Men από τα κόμικς, στην παραπάνω φωτογραφία, το επιβεβαιώνει.

7. Η Άνια Τέιλορ – Τζόι στο «Furiosa: A Mad Max Saga»

Ρόλος: Furiosa

Πρεμιέρα: 24 Μαΐου 2024

Η ταχύτατα ανερχόμενη τα τελευταία χρόνια Άνια Τέιλορ – Τζόι θα υποδυθεί το ρόλο που σύστησε στο κοινό η Σαρλίζ Θερόν μέσα από την ταινία «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής». Αυτό το πρίκουελ από τον ίδιο σκηνοθέτη, Τζορτζ Μίλερ, θα αφηγηθεί την ιστορία της Furiosa, που μοχθηροί στρατιώτες την αρπάζουν από το σπίτι της σε ένα δυστοπικό μέλλον. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την πρωταγωνίστρια του «The Queen’s Gambit» σε έναν καθαρά action ρόλο και το τρέιλερ μας προετοιμάζει για τα καλύτερα.

6. Ο Ρόμπερτ Πάτινσον στο «Mickey 17»

Ρόλος: Mickey Barnes

Πρεμιέρα: 29 Μαρτίου 2024

Στην πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «Mickey7» του Έντουαρντ Άστον (στον τίτλο της οποίας έχει προστεθεί για κάποιον λόγο ένας ακόμη αριθμός), ο Ρόμπερτ Πάτινσον υποδύεται τον Mickey Barnes, έναν αναλώσιμο διαστημικό ταξιδιώτη που στέλνεται να αποικίσει έναν παγωμένο πλανήτη. Κάθε φορά που πεθαίνει, το σώμα του κλωνοποιείται, με τις περισσότερες από τις αναμνήσεις του άθικτες. Ο Πάτινσον έχει αποδείξει στην καριέρα του μετά τις ταινίες «Twilight» ότι είναι ένας απίστευτα ευέλικτος ηθοποιός, και το γεγονός ότι σε αυτή την ταινία συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη των οσκαρικών «Παράσιτων» Μπονγκ Τζουν Χο, ανεβάζει την προσμονή στα ύψη.

5. Ο Όστιν Μπάτλερ στο «Dune: Part Two»

Ρόλος: Feyd-Rautha Harkonnen

Πρεμιέρα: 1 Μαρτίου 2024

Ο Όστιν Μπάτλερ αγνώριστος στο «Dune: Part Two»Warner Bros. Pictures

O Feyd-Rautha είναι ένας από τους αρκετούς χαρακτήρες του μυθιστορήματος «Dune» που απουσίαζαν από την πρώτη ταινία του Ντενί Βιλνέβ, και τώρα ήρθε η ώρα να τον δούμε στην οθόνη με τη μορφή ενός αγνώριστου Όστιν Μπάτλερ. Μετά την υποψήφια για Όσκαρ ερμηνεία του ως Έλβις Πρίσλεϊ, ο Μπάτλερ αλλάζει εντελώς λουκ για να υποδυθεί τον θανάσιμο αντίπαλο του Paul Atreides (Τιμοτέ Σαλαμέ), τον οποίο στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Ντέιβιντ Λιντς το 1984 είχε υποδυθεί ο Sting.

4. Η Μαρίσα Αμπέλα στο «Back to Black»

Ρόλος: Amy Winehouse

Πρεμιέρα: 10 Μαΐου 2024

Η Μαρίσα Αμπέλα στο «Back to Black»Focus Features

Η άγνωστη στο ευρύ κοινό Μαρίσα Αμπέλα θα υποδυθεί την πρόωρα χαμένη τραγουδίστρια Amy Winehouse στην ταινία που σκηνοθετεί η Σαμ Τέιλορ – Τζόνσον. Η ερμηνεία ενός ποπ ειδώλου τέτοιου μεγέθους θα κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο την 27χρονη ηθοποιό, που λίγοι γνωρίζουν από την τηλεοπτική σειρά «Industry». Μπορεί να μη μοιάζει πολύ στη Winehouse, αλλά αυτό δεν εμπόδισε στο παρελθόν του Χοακίν Φίνιξ (Τζόν Κας) και Ράμι Μάλεκ (Φρέντι Μέρκιουρι) να ταυτιστούν στις συνειδήσεις μας με τους ρόλους τους.

3. Ο Πολ Μέσκαλ στο «Gladiator 2»

Ρόλος: Lucius Verus II

Πρεμιέρα: 22 Νοεμβρίου 2024

Ο Πολ Μέσκαλ στην απονομή των βραβείων Όσκαρ, στις 15 Μαρτίου 2023AP Photo/Ashley Landis

O 27χρονος Ιρλανδός Πολ Μέσκαλ έγινε γνωστός το 2020 με τη σειρά «Normal People», το 2022 κέρδισε το θεατρικό βραβείο Λόρενς Ολίβιε για την ερμηνεία του ως Στάνλεϊ Κοβάλσκι στο «Λεωφορείο ο Πόθος» και το 2023 ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου με το «Aftersun». Θα είναι ο πρωταγωνιστής του νέου έπους του Ρίντλεϊ Σκοτ, στο ρόλο του Lucius, του πιτσιρικά της πρώτης ταινίας που είχε υποδυθεί ο Σπένσερ Τριτ Κλαρκ, ο οποίος τώρα έχει μεγαλώσει – αλλά μη μας ρωτήσετε τι κάνει, η πλοκή της ταινίας προς το παρόν παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

2. Η Lady Gaga στο «Joker: Folie à Deux»

Ρόλος: Harley Quinn

Πρεμιέρα: 4 Οκτωβρίου 2024

https://www.instagram.com/p/Cqq6PdRp-HZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ομολογούμε ότι στο άκουσμα των ειδών ότι το σίκουελ του «Joker» με τον Χοακίν Φίνιξ θα είναι μιούζικαλ με τη Lady Gaga κάπως… στραβώσαμε. Όμως όσο περνάει ο καιρός και βλέπουμε τις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφορούν από την ταινία, τόσο πιο πολύ σιγουρευόμαστε ότι ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς ξέρει καλά τι κάνει. Η Gaga παίρνει τη σκυτάλη από τη Μάργκοτ Ρόμπι στο ρόλο της Harley Quinn, της ψυχιάτρου που ερωτεύεται τον Τζόκερ και γίνεται βοηθός του. Ίσως να είναι ο ρόλος της ζωής της , περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία να το διαπιστώσουμε.

1. Ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ στο «Nosferatu»

Ρόλος: Count Orlok

Πρεμιέρα: 25 Δεκεμβρίου 2024

Ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ στην teaser αφίσα της ταινίας «Nosferatu»Χαρακτηριστικά εστίασης

Αυτή θα είναι σίγουρα μια χριστουγεννιάτικη πρεμιέρα διαφορετική από τις άλλες! Ο Ρόμπερτ Έγκερς («Η μάγισσα», «Ο φάρος», «The Northman») διασκευάζει τη θρυλική ταινία τρόμου του 1922 «Nosferatu» και για τον ρόλο του Count Orlok, ίσως του πιο τρομαχτικού βρυκόλακα που πέρασε ποτέ από την οθόνη , επέλεξε. . . . . . . τον Μπιλ Σκάρσκγαρντ. Ο 33χρονος που έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια του στο είδος των ταινιών τρόμου ως κλόουν Pennywise στο «It» και όχι μόνο, μοιάζει ιδανικός για να αναμετρηθεί με το ρόλο που στο παρελθόν ερμήνευσαν οι Μαξ Σρεκ, Κλάους Κίνσκι και Γουίλεμ Νταφόε. Το γεγονός ότι οι λίγες φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει αποφεύγουν να αποκαλύψουν τον Ορλόκ του Σκάρκαρντ, και η μόνη ένδειξη που έχουμε είναι η παραπάνω αφίσα, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την προσμονή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ