ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ποιους υπερήρωες (και υπερκακούς) θα δούμε στα σινεμά το 2024

Ποιους υπερήρωες (και υπερκακούς) θα δούμε στα σινεμά το 2024
Σκηνές από τις ταινίες «Joker: Folie à Deux», «Deadpool 3», «Kraven the Hunter» και «Madame Web» Warner Bros./Marvel Studios/Sony Pictures/iPiccy

Ύστερα από ένα πολύ απογοητευτικό 2023 όσον αφορά τις επιδόσεις των υπερηρώων στη μεγάλη οθόνη, το 2024 προβλέπεται πολύ πιο ήσυχο. Εκτός από την κούραση του κοινού που «βομβαρδίστηκε» με τέτοιες ταινίες τα τελευταία χρόνια, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι απεργίες των σεναριογράφων και των ηθοποιών που ανάγκασαν τα στούντιο να μετακινήσουν πολλές πρεμιέρες από το 2024 στο 2025.

Έτσι, η άλλοτε υπερδραστήρια Marvel θα κυκλοφορήσει μόνο μία ταινία φέτος, το ίδιο και η μεγάλη της αντίπαλος, η DC (που ετοιμάζει επανεκκίνηση του κινηματογραφικού της σύμπαντος από το 2025). Η μόνη εταιρεία θα που θα διατηρήσει ψηλά την σημαία των υπερηρώων το 2024 θα είναι η Sony, με τρεις – ίσως και τέσσερις – ταινίες από τον κόσμο του Spider-Man.

Ακολουθούν οι ταινίες με υπερήρωες που θα κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους μέσα στο 2024, με χρονολογική σειρά:

Madame Web

Sony, 14 Φεβρουαρίου

Το σύμπαν του Spider-Man που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια η Sony συνεχίζεται το 2024 με την ταινία «Madame Web», όπου η Ντακότα Τζόνσον θα υποδυθεί μια πολύ νεότερη εκδοχή του χαρακτήρα των κόμικς, ενός πανίσχυρου μέντιουμ που βοηθάει τον Spider-Man. O τελευταίος δεν θα εμφανιστεί στην ταινία, αλλά θα τον αντικαταστήσουν ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις γυναίκες. Η Julia Carptenter/Spider-Woman (Σίντνεϊ Σουίνι), η Mattie Franklin/Spider-Woman (Σελέστ Ο’ Κόνορ) και η Anya Corazón/ Spider-Girl (Ιζαμπέλα Μερσέντ).

Deadpool 3

Marvel, 26 Ιουλίου 2024

https://www.instagram.com/p/CzedNOzR5gS/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Από τις τρεις κινηματογραφικές κυκλοφορίες ανά έτος που συνήθιζε η Marvel, φέτος πέφτει σε μία και καλή: το ντεμπούτο του Deadpool στο κινηματογραφικό της σύμπαν, καθώς οι δύο προηγούμενες ταινίες με τον αθυρόστομο ήρωα είχαν γυριστεί στην Fox. Η συμμετοχή στην ταινία του Wolverine, που θα υποδυθεί ξανά ο Χιου Τζάκμαν, και η χημεία του με τον πρωταγωνιστή και φίλο του Ράιαν Ρέινολντς έχουν εκτοξεύσει το hype στα ύψη και όλα δείχνουν ότι αυτή η ταινία θα είναι το μεγάλο blockbuster του φετινού καλοκαιριού.

Kraven The Hunter

Sony, 30 Αυγούστου

H Sony εμπλουτίζει την πινακοθήκη των «κακών» από τα κόμικς του Spider-Man με τον Kraven The Hunter, που υποδύεται ο Άαρον Τέιλορ – Τζόνσον. Οι υπερδυνάμεις του συγκεκριμένου αντιήρωα έχουν να κάνουν με τον έλεγχο των ζώων και η ιστορία του θα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τα κόμικς, όπως αφήνει να εννοηθεί το πρώτο τρέιλερ. Η καθυστέρηση στην έξοδο της ταινίας στις αίθουσες (από τις αρχές του 2023 που ήταν προγραμματισμένη, μεταφέρθηκε στις 6 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου και αργότερα στις 30 Αυγούστου 2024) ίσως να προβληματίσει κάποιους, αλλά αποκλείεται να δούμε κάτι χειρότερο από το «Mobius».

Joker: Folie à Deux

DC, 4 Οκτωβρίου

https://www.instagram.com/p/Coql2DBJu-O/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το «Joker» του 2019 έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη «ακατάλληλη» ταινία που ξεπέρασε σε εισπράξεις το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Και το σίκουελ της μοιάζει ακόμα πιο τολμηρό, καθώς ο δημιουργός του (όπως και της πρώτης ταινίας) Τοντ Φίλιπς υπόσχεται ότι θα είναι… μιούζικαλ. Και μάλιστα φρόντισε στο πλευρό του Χοακίν Φίνιξ ως Arthur Fleck/Joker να βάλει τη Lady Gaga ως Harley Quinn, ρόλο που μέχρι τώρα στις ταινίες της DC είχε υποδυθεί η Μάργκοτ Ρόμπι. Είναι δυνατόν να επαναληφθεί η επιτυχία της πρώτης ταινίας; Θα το μάθουμε τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Venom 3

Sony, 8 Νοεμβρίου

Στην επιτυχία του πρώτου «Venom» οφείλεται το ξεκίνημα του κινηματογραφικού σύμπαντος της Sony με ήρωες από τον κόσμο του Spider-Man. Πέρα από την επιστροφή του Τομ Χάρντι ως Eddie Brock/Venom ελάχιστα είναι γνωστά για το «Venom 3», αλλά όλοι αναμένουν τη συνέχιση του «φλερτ» με το σύμπαν της Marvel, ύστερα από την εμφάνιση του Spider-Man στο τέλος του «Venom: Let There Be Carnage» και του Venom στο τέλος του «Spider-Man: No Way Home» (σας θυμίζουμε την επίμαχη σκηνή στο παραπάνω βίντεο).

Spider-Man: Beyond The Spider-Verse

Sony, άγνωστη ημερομηνία

Spider-Man_Beyond_the_Spider-Verse.jpg
Το επίσημο λογότυπο της ταινίαςSony Pictures Animation / Columbia Pictures

Η ταινία που θα ολοκληρώσει την τριλογία κινουμένων σχεδίων γύρω από τα ταξίδια του Miles Morales/Spider-Man στο Αραχνοσύμπαν, είχε προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου αλλά η απεργία του σωματείου των ηθοποιών είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρση της ημερομηνίας. Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι νεότερο και δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά αν το «Beyond The Spider-Verse» θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2024 ή θα μετακινηθεί στο 2025.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ