ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στη λέσχη βιβλίου της Καμίλα μυθιστόρημα με θέμα την ... «απαγωγή» του Κάρολου

Στη λέσχη βιβλίου της Καμίλα μυθιστόρημα με θέμα την ... «απαγωγή» του Κάρολου
AP/Victoria Jones

Ένα μυθιστόρημα που έχει ως θέμα την απαγωγή του συζύγου της Κάρολο, και άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας, επέλεξε η βασίλισσα Καμίλα, για την λέσχη βιβλίου της.

Πρόκειται για το βιβλίο «The Lords’ Day», του Μάικκλ Ντομπς, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από 17 χρόνια και συγκεκριμένα το 2007.

Ο συγγραφέας του, Μάικλ Ντομπς δήλωσε στο BBC ότι είναι «απόλυτα έκπληκτος, χαρούμενος, πολύ ενθουσιασμένος που επιλέχθηκε το θρίλερ του». Πρόσθεσε ακόμη ότι η κίνηση δείχνει ότι η βασίλισσα έχει «μια φανταστική αίσθηση του χιούμορ».

Στο βιβλίο, η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου και ο τότε πρίγκιπας Κάρολος είναι μεταξύ εκείνων που κρατούνται όμηροι κατά τη διάρκεια μιας πολιορκίας της Βουλής των Λόρδων.

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το συγκεκριμένο βιβλίο είχε χαρακτηριστεί σύμφωνα με τον συγγραφέα του ως «αμφιλεγόμενο».

Παράλληλα ο συγγραφέας εξήγησε ότι πέρσι έστειλε στον βασιλιά και τη βασίλισσα ένα αντίγραφο «για να γελάσουν». «Δεν περίμενα να το διαβάσουν, είναι πολυάσχολοι άνθρωποι. Αλλά η βασίλισσα Καμίλα το έκανε ξεκάθαρα - και το επέλεξε για τη λέσχη βιβλίου, Αναγνωστήριο της Βασίλισσας (Queen's Reading Room)» σημείωσε.

«Είμαι έκπληκτος. Αν κοιτάξετε τις προηγούμενες επιλογές της, είχε τους Ντίκενς, Τολστόι και μερικούς από τους σπουδαιότερους σύγχρονους συγγραφείς στη λίστα» ανέφερε ο συγγραφέας.

Όταν ο Κάρολος έγινε βασιλιάς και η Καμίλα έγινε βασίλισσα, η λέσχη βιβλίου μετονομάστηκε σε Αναγνωστήριο της Βασίλισσας. Έκτοτε επεκτάθηκε—και νωρίτερα φέτος, κυκλοφόρησε και το podcast Queen's Reading Room.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ