ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Lil Nas X: Ο ράπερ ζήτησε συγγνώμη για το σινγκλ «J Christ»

Lil Nas X: Ο ράπερ ζήτησε συγγνώμη για το σινγκλ «J Christ»
AP

Συγγνώμη ζήτησε ο διάσημος ράπερ Lil Nas, μετά τα επικριτικά σχόλια που δέχθηκε από τους θαυμαστές του, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι κοροϊδεύει τον χριστιανισμό με το νέο του σινγκλ «J Christ» σε ένα βίντεο που ανέβασε.

Ανάμεσα στους επικριτές του ράπερ και αρκετοί καλλιτέχνες όπως ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης Gospel αλλά και ο ράπερ Lecrae, οι οποίοι διαφώνησαν με το promo και τα γραφικά για το σινγκλ «J Christ» και το αντίστοιχο μουσικό βίντεο.

Αναλυτικότερα ο Nas βρέθηκε σε μια καταιγίδα αρνητικών σχολίων αφού ανέβασε βίντεο στο TikTok στο οποίο τρώει το ψωμί της Θείας Κοινωνίας και πίνει κρασί από ένα δισκοπότηρο ενώ είναι ντυμένος ως Ιησούς.

«Δεν το εννοούσα ως κανιβαλισμό ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά ζητώ συγγνώμη γι αυτό. Θα πω ότι λυπάμαι γι’ αυτό. Αυτό ήταν υπερβολικό», είπε ο Nas στο βίντεο με το οποίο απολογείται στους επικριτές του, προσθέτοντας ότι σκόπευε να «ελαφρύνει τη διάθεση» με το TikTok και δεν εννοούσε κάτι κακό με το βίντεο ή το σίνγκλ.

«Δεν είχα σκοπό να κοροϊδέψω. Αυτό δεν ήταν ένα "F… you to you people. F… τους χριστιανούς». Δεν ήταν αυτό. Ήταν "Γύρισα σαν τον Ιησού"», είπε ο Νas. «Δεν είμαι το πρώτο άτομο που ντύθηκε Ιησούς. Δεν είμαι ο πρώτος ράπερ, δεν είμαι ο πρώτος καλλιτέχνης και δεν θα είμαι ο τελευταίος».

Ξεκίνησε το τετράλεπτο βίντεο λέγοντας: «Αυτό δεν είναι για να προσπαθήσω να σας πάρω με το μέρος μου ή κάτι άλλο. Αυτό είναι περισσότερο για να καθαρίσω το κεφάλι μου από τις δικές μου αποφάσεις. Ξέρω ότι τα μπέρδεψα πολύ άσχημα αυτή τη φορά. Και μπορώ να συμπεριφέρομαι ανενόχλητος όσο θέλω, αλλά σίγουρα με επηρεάζει ψυχικά».

Αν και ισχυρίστηκε ότι το βίντεο δεν ήταν απαραίτητα μια συγγνώμη για το σινγκλ, αργότερα ζήτησε συγγνώμη για το βίντεο στο TikTok και τις υπόλοιπες προωθητικές ενέργειες για την κυκλοφορία του τραγουδιού. Αν και ήξερε ότι οι εικόνες για το σινγκλ επρόκειτο να προκαλέσουν διαμάχη - επειδή «η θρησκεία είναι ένα ευαίσθητο θέμα» - ο Νas είπε ότι δεν περίμενε ούτε είχε σκοπό να προσβάλει τόσους πολλούς ανθρώπους.

"Ήρθα σε αυτή τη Γη για να φέρω τους ανθρώπους πιο κοντά και να προωθήσω την αγάπη", είπε στα τελευταία λεπτά του βίντεο. «Αυτός είμαι. Δεν είμαι ένας κακός δαίμονας που προσπαθεί να καταστρέψει τις αξίες κάποιου. Δεν είμαι εγώ αυτό».

Το βίντεο για το «J Christ» αναφέρεται σε πολλές σκηνές από τη Βίβλο, τελειώνοντας με τον Νas ως Νώε, να κατασκευάζει μια κιβωτό και να σαλπάρει μετά τη μεγάλη πλημμύρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ