ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φόνος, business, ναρκοπέδια, σεξ: 16 απίθανες ιστορίες από το σύμπαν του Pokemon Go

Φόνος, business, ναρκοπέδια, σεξ: 16 απίθανες ιστορίες από το σύμπαν του Pokemon Go

Από τη στιγμή που το Pokemon Go έγινε διαθέσιμο για κατέβασμα στα smartphone της ζωής μας, εδώ και λίγες μόλις εβδομάδες, η παγκόσμια φρενίτιδα γύρω από το δημοφιλές παιχνίδι δεν μοιάζει να καταλαγιάζει.

Μέσω της εφαρμογής οι παίκτες μπορούν να κυνηγούν και να πιάνουν εικονικά πλάσματα σε όλα τα μέρη της Γης. Από παγκόσμια μνημεία μέχρι σπίτια της γειτονιάς, τα Pokemon έχουν «καταλάβει» τον κόσμο μας. Αν και τα ίδια αυτά ψηφιακά τέρατα δεν έχουν κακές προθέσεις, το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας έχει δώσει αφορμές για εγκλήματα, κακοποιές ενέργειες, επίδοξα επιχειρηματικά σχήματα και διαλεύκανση εγκλημάτων -επίσης έχει γίνει ένα κομμάτι της ψηφιακής ζωής που μοιάζει να φέρνει επανάσταση ανάλογη με το Facebook αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Όσα ακολουθούν παρακάτω δεν είναι θεωρίες για το τι κάνει στον κόσμο μας ένα παιχνίδι που προκαλεί ενθουσιασμό, αν όχι υστερία. Είναι μονάχα απίθανες σαν από κινηματογραφικό σενάριο βγαλμένες ιστορίες που συνέβησαν ήδη μέσα στα λίγα 24ωρα με ηθικό αυτουργό ένα χαριτωμένο Pikachu όταν αυτός και οι όμοιοι του δεν προκαλούν αυτόν τον χαμό στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης.

Ο πρώτος φόνος εξαιτίας του Pokemon Go! συνέβη στη Γουατεμάλα

Όταν ο 18χρονος Χέρσον Λόπες ντε Λεόν και ο 17χρονος φίλος του Ντάνιελ Μόισες Πίτσεν μπήκαν σε σπίτι στην Τσικιμούλα της Γουατεμάλα για να πιάσουν ένα Pokemon ο ιδιοκτήτης θεώρησε πως προσπαθούσαν να κάνουν διάρρηξη. Οι πυροβολισμοί του άφησαν νεκρό Χέρσον Λόπες και τραυμάτισαν σοβαρά τον Ντάνιελ Μόισες.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για να βρεθεί ο δράστης.

Ένα (παρολίγον) διπλό φονικό στη Φλόριντα

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στη Φλόριντα με δύο νεαρούς που έπαιζαν το παιχνίδι το βράδυ έξω από ένα σπίτι μέσα, μέσα στο παρκαρισμένο τους αυτοκίνητο. Ο ιδιοκτήτης που ξύπνησε από το θόρυβο ανησύχησε και άνοιξε πυρ εναντίον τους. Οι έφηβοι πρόλαβαν να διαφύγουν χωρίς να τραυματιστούν. Την επόμενη μέρα η μητέρα του ενός ειδοποίησε την αστυνομία όταν είδε τις τρύπες από σφαίρες του αυτοκινήτου και το ένα λάστιχο σκασμένο.

Προειδοποίηση για νάρκες στη Βοσνία

Η ΜΚΟ από τη Βοσνία, Posavina bez mina, προειδοποιεί μέσω του λογαριασμού της στο Facebook, τους χρήστες του Pokemon Go, να μην περιπλανιούνται σε περιοχές που έχουν μείνει νάρκες από τον πόλεμο της δεκαετίας του ’90.

Από το τέλος του πολέμου το 1995 μέχρι σήμερα, περίπου 600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ενεργές ακόμα νάρκες, ενώ εκτιμάται πως περίπου 120.000 δεν έχουν βρεθεί ακόμα.

Σύλληψη εγκληματία στην Καλιφόρνια

Δύο πεζοναύτες, παίκτες του Pokemon Go παρατήρησαν κοντά σε ένα πάρκο έναν άνδρα να παρενοχλεί μητέρες με τα παιδιά τους. Διακριτικά τον παρακολούθησαν για να μην τον τρομάξουν και διαφύγει μέχρι που κάλεσαν την αστυνομία. Όπως αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψή του, ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν καταζητούμενος για φόνο.

Οργάνωση ένοπλης ληστείας στο Μιζούρι

Τέσσερις νεαρούς από 16 έως 18 ετών συνέλαβε η αστυνομία. Οι έφηβοι σχεδίαζαν να ληστεύουν τα θύματά τους καθοδηγώντας τα σε ερημικές τοποθεσίες με δόλωμα "πολύτιμα" Pokemon. Ευτυχώς δεν πρόλαβαν. Μετά τη σύλληψη τους αποκαλύφθηκε ότι η συμμορία των εφήβων ήταν πίσω από κλοπές στο Σεντ Λούις και άλλων, γειτονικών περιοχών.

Απαγόρευση εισόδου σε μουσεία και στρατόπεδα συγκέντρωσης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Το μουσείο του Άουσβιτς, το Κοιμητήριο του Άρλινγκτον αλλά και το μουσείο Ολοκαυτώματος της Ουάσινγκτον έχουν βγάλει ανακοινώσεις ζητώντας από τους επισκέπτες τους να μην παίζουν Pokemon Go μέσα στις εγκαταστάσεις τους και να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό.

Όπως αναφέρθηκε οι παίκτες κυνηγούν τα πλάσματα αγνοώντας τα εκθέματα και θέτοντάς τα πολλές φορές σε κίνδυνο.

Ενθουσιασμός στα Εθνικά Πάρκα

Αντίθετα, δεν είναι λίγα τα Εθνικά Πάρκα τα οποία ενθαρρύνουν τους παίκτες να ασχολούνται με το Pokemon Go καθώς μέσω του παιχνιδιού μπορούν "να ανακαλύψουν νέες τοποθεσίες, να βγουν στη φύση ή να δουν από κοντά αληθινά ζώα".

Αλλαγή καριέρας στη Νέα Ζηλανδία

Νεαρός από τη Νέα Ζηλανδία παραιτήθηκε από τη δουλειά του ως μπάρμαν για να αφιερωθεί στη συλλογή και των 250 Pokemon. Στόχος του Tom Currie είναι να ταξιδέψει στον κόσμο και να τα πιάσει όλα. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, στην αρχή οι γονείς του αντέδρασαν, αλλά πλέον έχει την πλήρη στήριξή τους.

https://www.instagram.com/p/p

Τα καταφύγια ζώων κάνουν κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις

Ένα καταφύγιο ζώων στην Ιντιάνα πρότεινε στους παίκτες να παίρνουν για συνοδεία τα ζωάκια που φιλοξενεί κατά τη διάρκεια των αναζητήσεών τους συνδυάζοντας το κυνήγι θησαυρού τους με καλή πράξη.

160718101410 pokemon shelter 2 exlarge 169

Μέχρι στιγμής περισσότερα από 150 άτομα έχουν ανταποκριθεί, ενώ και άλλα καταφύγια έχουν αρχίσει τις προσκλήσεις.

animal shelters

Η πολύ πολύ νέα επιχειρηματικότητα αναδύεται

Όποιος παίζει το παιχνίδι γνωρίζει πως μπορούν να τοποθετηθούν «δολώματα» που θα προσελκύσουν Pokemon και κατ’ επέκταση και τους προπονητές.

Πολλές επιχειρήσεις (πιτσαρίες κα.), δεν έχασαν την ευκαιρία να τοποθετήσουν δολώματα στις εγκαταστάσεις τους για να ευχαριστήσουν τους ήδη υπάρχοντες πελάτες τους και να αποκτήσουν ακόμα περισσότερους.

Ευρηματικότητα χωρίς προηγούμενο

Άλλο ένα από τα χαρακτηριστικά του Pokemon Go είναι η διαδικασία κατά την οποία διάφορα Pokemon μπορούν να εκκολαφθούν από αυγά που ο παίκτης κατέχει. Παρόλα αυτά, για να σπάσει το αυγό σου χρειάζεται να περπατάς κάποιες φορές μέχρι και 10 χιλιόμετρα.

Κάποιοι προπονητές όμως βρήκαν τη λύση και μερικοί έδεσαν το κινητό τους σε ανεμιστήρα, ενώ άλλοι αποφάσισαν να βάλουν τον... σκύλο να κάνει τη δύσκολη δουλειά.

Ατύχημα σε γκρεμό στο Σαν Ντιέγκο

Παρόλο που το παιχνίδι στην αρχή του ξεκάθαρα προειδοποιεί τον κόσμο να προσέχει πού πηγαίνει ενώ παίζει, δύο άνδρες αγνόησαν τη συμβουλή αυτή. Ενώ κυνηγούσαν Pokemon βρέθηκαν στον αέρα και έπεσαν από γκρεμό. Αμέσως μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο φέροντας βαριά τραύματα.

Τον μαχαίρωσαν και εκείνος αδιαφόρησε

maxairwma pokemon

21χρονος νεαρός από το Όρεγκον κυνηγούσε Pokemon στη 1 το βράδυ όταν τον προσέγγισε ένας άνδρας και τον μαχαίρωσε αναίτια. Παρόλα αυτά το θύμα συνέχισε το παιχνίδι μέχρι που σταμάτησε για φαγητό. Ο υπεύθυνος του καταστήματος αφού τον είδε σε αυτή την κατάσταση κάλεσε την αστυνομία αλλά ακόμα και τότε ο νεαρός αντιστάθηκε στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον πάνε στο νοσοκομείο με τη δικαιολογία ότι ήθελε να συνεχίσει το παιχνίδι του. Εν τέλει του δόθηκε η απαραίτητη ιατρική βοήθεια με το ζόρι. Ο δράστης ακόμα παραμένει ασύλληπτος.

Παγίδα ερωτικών συντρόφων

Με μία μικρή αναζήτηση στο Google μπορεί κανείς να βρει δεκάδες φωτογραφίες ανθρώπων που έχουν τοποθετήσει Pokemon πάνω στο γυμνό σώμα τους κρύβοντας εντέχνως τα επίμαχα σημεία. Έπειτα τραβούν φωτογραφίες και έτσι το ίντερνετ είναι γεμάτο από αυτές. Οι απαγορευμένες φωτογραφίες αποστέλλονται σε πλατφόρμες για ερωτικούς συντρόφους όπως το Tinder κα.

pokemonxrated

Τα Pokemon Go κάνουν πολιτική

Πρώτος ο πρόεδρος του Ισραήλ έβγαλε στιγμιότυπο με τον Meowth να αράζει στο γραφείο του (η λεζάντα λέει «καλέστε την ασφάλεια»)

Ακολούθησε ανάρτηση του Ντέιβιντ Κάμερον την τελευταία ημέρα της θητείας του ως πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Συλλήψεις, συλλήψεις, συλλήψεις

Τέλος, δύο άνθρωποι συνελήφθησαν επειδή μπήκαν παράνομα σε έναν ζωολογικό κήπο. Το ζευγάρι θεώρησε λογικό να εισβάλει στη 1:30 το πρωί σε έναν ζωολογικό κήπο του Οχάιο για να πιάσει τα ψηφιακά πλασματάκια, συνελήφθη αφού έγινε αντιληπτό από τις κάμερες ασφαλείας. Μάλιστα δεν έδειξε να μετανιώνει ιδιαίτερα ούτε να ανησύχησε στο ελάχιστο που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με μία ζωντανή τίγρη που δεν πρόλαβε να τους επιτεθεί.

Just a giant collection of Pokemon Go stories

ΔΗΜΟΦΙΛΗ