ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το βραβείο Χέλεν Κέλερ θα απονεμηθεί στην ηθοποιό του Μπρόντγουεϊ Μάριλι Τόκινγκτον

Το βραβείο Χέλεν Κέλερ θα απονεμηθεί στην ηθοποιό του Μπρόντγουεϊ Μάριλι Τόκινγκτον
AP

Το βραβείο Επιτεύγματος Ζωής Χέλεν Κέλερ για τον 2024 θα απονεμηθεί από την Αμερικανική Ομοσπονδία Τυφλών (AFB) στην ηθοποιό του Μπρόντγουεϊ Μάριλι Τόκινγκτον.

«Είναι αναγνωρισμένη ηθοποιός και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των καλλιτεχνών με αναπηρία. Η Αμερικανική Ομοσπονδία Τυφλών τιμά την Τόκινγκτον για τη συνεχή συνεισφορά της στην άρση των εμποδίων για τα άτομα με αναπηρία στις τέχνες του θεάματος» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας.

Βραβεία από την Ομοσπονδία έχουν απονεμηθεί στο παρελθόν στους τραγουδιστές και μουσικούς Στίβι Γουόντερ και Ρέι Τσαρλς.

Η AFB θα βραβεύσει την Μάριλι Τόκινγκτον σε τελετή τον Απρίλιο στο Λος Άντζελες.

«Κατά τη διάρκεια της εικοσιπενταετούς καριέρας της στις τέχνες του θεάματος, η Μάριλι έχει καταρρίψει τις παρανοήσεις που πολύ συχνά αφορούν τα άτομα με αναπηρία» δήλωσε ο πρόεδρος της AFB Έρικ Μπρίτζες. «Αναλαμβάνοντας περισσότερους από 100 ρόλους, η επιτυχία της στη σκηνή και στην οθόνη γεφύρωσε το χάσμα ένταξης για τους καλλιτέχνες με αναπηρίες».

Το βραβείο Χέλεν Κέλερ αναγνωρίζει καλλιτέχνες του θεάματος, εκπροσώπους του πνεύματος που προωθούν τον στόχο της Χέλεν Κέλερ να διασφαλίσει περισσότερη ισότητα για τα άτομα με αναπηρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ