ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ποιο είναι το μόνο πράγμα που μετανιώνει ο πρίγκιπας Χάρι για τη Νταϊάνα;

Ποιο είναι το μόνο πράγμα που μετανιώνει ο πρίγκιπας Χάρι για τη Νταϊάνα;

Ήταν ένας θάνατος αιφνίδιος και ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που στοίχειωσε το 1997 την επικαιρότητα. Έκτοτε, από τότε που η Νταϊάνα Σπένσερ έφυγε από τη ζωή οι θεωρίες συνωμοσίας δεν καταλάγιασαν, ούτε όμως και η θλίψη στην καρδιά των απογόνων της.

Όταν πέθανε η μητέρα του, ο πρίγκιπας Χάρι ήταν μόλις 12 ετών. 19 χρόνια μετά, ο Χάρι μίλησε για τον χαμό της μητέρας του σε συνομιλία που είχε με τον ποδοσφαιριστή Ρίο Φέρντιναντ, ο οποίος έχασε τον περασμένο χρόνο τη σύζυγό του από καρκίνο.

“Ξέρεις, μετανιώνω πραγματικά το γεγονός ότι δεν μίλησα νωρίτερα γι' αυτό” είπε ο πρίγκιπας Χάρι στον Φέρντιναντ.

“Ξέρετε, το μετάνιωσα πραγματικά που δεν μίλησα νωρίτερα για αυτό” είπε ο Χάρι σε συνέντευξη του στα πλαίσια εκδήλωσης του φιλανθρωπικού οργανισμού για την ψυχική υγεία Heads Together.

Με αφορμή την εκδήλωση που θέλει να υπενθυμίσει τη σοβαρότητα των ψυχικών νοσημάτων, ο πρίγκιπας μίλησε ανοιχτά για το τραγικό γεγονός που τον επηρέαζε ψυχολογικά μέχρι και μόλις τρία χρόνια πριν.

“Δεν είναι αδυναμία να πάσχεις από κάποιο τέτοιο πρόβλημα. Αδυναμία είναι να έχεις ένα πρόβλημα, να μην το αναγνωρίζεις και να μην το λύνεις” δήλωσε ο πρίγκιπας που περπατάει στα χνάρια της φιλανθρωπικής δράσης της μητέρας του.

“Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι εάν έχεις μια δουλειά, οικονομική ασφάλεια, οικογένεια, σπίτι και άλλα πράγματα, έχεις ό,τι χρειάζεσαι και ότι όλα είναι καλά με αυτά” είπε στην κάμερα.

“Δεν υπάρχει κάτι κακό στο να υποφέρεις, αρκεί να εκφράζεσαι, να μιλάς για αυτό” είπε ο πρίγκιπας που μια εβδομάδα πριν έκανε εξέταση για HIV στο Facebook πολεμώντας το κοινωνικό στίγμα.

“Δεν έχει σημασία αν είσαι άνδρας ή γυναίκα, γκέι ή στρέιτ, λευκός ή έγχρωμος και δεν έχει σημασία αν έχεις HIV. Οι άνθρωποι που έχουν τον ιό έχουν πια τη δυνατότητα χάρη στη φαρμακευτική αγωγή να ζουν μία φυσιολογική ζωή” είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ