ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Βόλφγκανγκ Τίλμανς επιστρέφει στο Χονγκ Κονγκ με νέα έκθεση

Ο Βόλφγκανγκ Τίλμανς επιστρέφει στο Χονγκ Κονγκ με νέα έκθεση
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Γερμανός φωτογράφος Βόλφγκανγκ Τίλμανς θα παρουσιάσει νέα ατομική έκθεση στη γκαλερί Ντέιβιντ Ζβίρνερ στο Χονγκ Κονγκ τον επόμενο μήνα.

Η επερχόμενη έκθεση «Wolfgang Tillmans: To look without fear» θα είναι η πέμπτη του κατόχου του βραβείου Turner σε συνεργασία με τον γκαλερίστα Ντέβιντ Ζβίρνερ και περιλαμβάνει εικόνες που έχει καταγράψει στην Αντίς Αμπέμπα, το Βερολίνο, το Λάγος και τη Μογγολία, μεταξύ άλλων τόπων.

Καθοδηγούμενος από μια βαθιά αίσθηση περιέργειας και φροντίδας για τα θέματά του, ο Γερμανός φωτογράφος επιδιώκει να διευρύνει τις ποιητικές και πραγματικές δυνατότητες της φωτογραφίας, σημειώνεται στην περιγραφή της έκθεσης, η οποία φιλοξενείται έως τις 3 Μαρτίου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο και έχει παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη και στο Τορόντο.

Στην έκθεση παρουσιάζεται ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που εντάσσονται στα ενδιαφέροντα του καλλιτέχνη, απεικονίσεις διαφορετικών, μεταβαλλόμενων μορφών ατμόσφαιρας και άπιαστων φυσικών φαινομένων, εικόνες που εξερευνούν τις έννοιες του χρόνου και της παροδικότητας και εικόνες που προβάλλουν τις αντιλήψεις του καλλιτέχνη για τη νεκρή φύση και το πορτρέτο.

Ο Τίλμανς τα πρώτα χρόνια του ως φωτογράφος με έντονο ενδιαφέρον για τη μουσική σκηνή, άρχισε να απαθανατίζει τη νυχτερινή ζωή του Βερολίνου και του Λονδίνου κατά τη δεκαετία του 1990.

Καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας του, έχει εξερευνήσει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων σε διάφορες μορφές, ασπρόμαυρες φωτοτυπίες, προσωπικές προσωπογραφίες, νεκρές φύσεις, αστρονομικές παρατηρήσεις, βίντεο και πολλά άλλα.

Ο φωτογράφος έχει αναπόσπαστο ρόλο στον σχεδιασμό και την εγκατάσταση των εκθέσεων του.

Ο Βόλφγκανγκ Τίλμανς ορίστηκε πρόσφατα από το TIME ένας από τους εκατό ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή το 2023.

Η έκθεση «Wolfgang Tillmans: To look without fear» η πρώτη του φωτογράφου στο Χονγκ Κονγκ από το 2018 θα εγκαινιαστεί στις 25 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ