ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τον Σεπτέμβριο το νέο βιβλίο της Σάλι Ρούνεϊ «Intermezzo»

Τον Σεπτέμβριο το  νέο βιβλίο της Σάλι Ρούνεϊ «Intermezzo»
AP

Στις 24 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο της Βρετανίδας συγγραφέως Σάλι Ρούνεϊ.

Το βιβλίο με τίτλο «Intermezzo» θα εκδοθεί από τον οίκο Faber στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα είναι το τέταρτο μυθιστόρημα που εκδίδεται από τη συγγραφέα των μπεστ σέλερ «Normal People», «Conversations With Friends» και «Beautiful World, Where Are You».

Το θέμα του νέου βιβλίου διηγείται την ζωή δύο αδερφιών των Πίτερ και Άιβαν Κούμπεκ και τους πολύ διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης του θανάτου του πατέρα τους.

Ο Πίτερ δικηγόρος στα τριάντα του είναι επιτυχημένος, σίγουρος και φαινομενικά ακαταμάχητος. Ωστόσο, παλεύει με τη θλίψη και αυτοθεραπεύεται ενώ αγωνίζεται να διαχειριστεί τις σχέσεις με δύο πολύ διαφορετικές γυναίκες.

Ο Άιβαν είναι 22χρονος σκακιστής. Βλέπει τον εαυτό του ως κοινωνικά δύστροπο, μοναχικό και το αντίθετο από τον μεγαλύτερο αδελφό του. Γνωρίζει μια μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκα, η οποία έχει ταραχώδες παρελθόν και οι ζωές τους μπλέκονται γρήγορα και έντονα.

«Για δύο αδέρφια που θρηνούν και τους ανθρώπους που αγαπούν, αυτό είναι ένα νέο διάλειμμα – μια περίοδος επιθυμίας, απόγνωσης και ευκαιρίας να μάθουν πόσα πολλά μπορεί να κρατήσει μια ζωή μέσα της χωρίς να καταρρεύσει» αναφέρει ο εκδοτικός οίκος.

«Μετά από τρία θαυμαστά βιβλία, τα εκατομμύρια των αναγνωστών της Σάλι Ρούνεϊ θα αναγνωρίσουν την ομορφιά και τη διορατικότητα, τον πόνο και την ελπίδα που εκπέμπει αυτό το νέο μυθιστόρημα. Σηματοδοτεί μια εξαιρετική πρόοδο, επίσης, στο έργο μίας συγγραφέως που φαίνεται τόσο συντονισμένη με τις ζωές μας, τις καρδιές μας και την εποχή μας» δήλωσε ο Άλεξ Μπόουερ από τον Faber.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει επίσης στον Καναδά και στις ΗΠΑ.

Το 2022, το περιοδικό Time συμπεριέλαβε τη Ρούνεϊ ανάμεσα στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή. Η μυθιστοριογράφος ζει και εργάζεται στην κομητεία Μάγιο της Ιρλανδίας, όπου γεννήθηκε.

Τα προηγούμενα μυθιστορήματα της έγιναν παγκόσμια μπεστ σέλερ και το «Normal People» και «Conversations With Friends» έχουν διασκευαστεί για τηλεοπτικές σειρές του BBC.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ