ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι πρώτες ξενοδοχειακές αφίξεις για το 2024 είναι εδώ και συναρπάζουν

Οι πρώτες ξενοδοχειακές αφίξεις για το 2024 είναι εδώ και συναρπάζουν
Rupert Peace

Με τον διεθνή ταξιδιωτικό τύπο να κάνει λόγο για πάνω από 60 νέες ξενοδοχειακές αφίξεις στην Ελλάδα τη σεζόν που έρχεται, σήμερα συγκεντρώσαμε τις τέσσερις πρώτες και είναι η μία καλύτερη από την άλλη.

Με την άνοιξη να έχει μπει και επίσημα στη ζωή μας, τα ξενοδοχειακά νέα οργιάζουν και οι νέες αφίξεις ανακοινώνονται η μία μετά την άλλη. Σε πρόσφατο δημοσίευμα του διεθνούς τύπου οι movers and shakers του παγκόσμιου τουριστικού industry δήλωσαν πως η ξενοδοχειακή σκηνή της Ελλάδας βρίσκεται σε μεγάλη άνθιση με πάνω από 60 νέα ξενοδοχεία να ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πόρτες τους την επερχόμενη θερινή σεζόν. Παρακάτω τέσσερα εξαιρετικά σημαντικά openings που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε Τήνο, Μύκονο, Σαντορίνη και Κέα μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ σύντομα θα επιστρέψουμε και με πολλά ακόμη νέα και εντυπωσιακές φωτογραφίες.

HC216_VIEW_09_Kaiki_PoolBar.jpeg

Κέα- One&Only Kéa Island

Ίσως η πιο πολυαναμενόμενη άφιξη της χρονιάς γίνεται πραγματικότητα αυτόν τον Μάιο στην Κέα, αφού το δεύτερο ξενοδοχείο του premium ξενοδοχειακού brand One&Only στη χώρα μας είναι πλέον γεγονός. Με την υπογραφή του διεθνώς καταξιωμένου αρχιτέκτονα John Heath, το νέο resort απαρτίζεται από 63 βίλες και μία exclusive κοινότητα ιδιωτικών κατοικιών, όλες εκ των οποίων μοιράζονται ένα κοινό όραμα υψηλής αισθητικής, απόλυτης ιδιωτικότητας και υψηλότατου επιπέδου φιλοξενίας και υπηρεσιών.

OneandOnly_KeaIsland_Pool_Terrace.jpg

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής σε βίλες ενός ή δύο υπνοδωματίων, με τα σύγχρονα αυτά καταφύγια να διαθέτουν λευκό μάρμαρο, πέτρα από την περιοχή, κοίλες οροφές με τζάμι και τεράστιες τζαμαρίες για απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα. Οι λουσμένοι στο φυσικό φως εσωτερικοί χώροι γίνονται ένα με τους μεγάλους εξωτερικούς χώρους, όπου ιδιωτικές infinity πισίνες και τζάκια υπόσχονται πολυτελή ζωή κάτω από τον καταγάλανο κυκλαδίτικο ουρανό. Αντίστοιχα 40 Private Homes είναι διαθέσιμα προς πώληση σε ξεχωριστό σημείο του resort.

OOKI_FandB_Atria_Restaurant.jpg

Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια μαγειρική παράδοση του νησιού, τα εστιατόρια και τα bars του resort σερβίρουν εποχικά υλικά από τοπικούς παραγωγούς. Σε στυλ αυθεντικής νησιώτικης πλατείας, το Atria προσφέρει μία ελληνική κουζίνα γεμάτη γεύση με εκπληκτική θέα στη θάλασσα. To Kosmos lobby bar καλωσορίζει τους επισκέπτες για all-day γευστικές εμπειρίες, ενώ το Kaiki πάνω από την κεντρική πισίνα προσφέρει food & drinks επιλογές σε χαλαρό κλίμα από το πρωί έως το βράδυ. Το Èpicora wine bar επικεντρώνεται στα τοπικά τυριά και αλλαντικά συνοδεία μίας εκτενούς συλλογής από ελληνικές και διεθνείς ετικέτες, ενώ το μόλις 20 θέσεων ατμοσφαιρικό Incognito είναι ένα speakeasy bar με σπάνια ουίσκι και ρούμι, ιδιαίτερα cocktails και vintage πούρα.

OOKI_Resort_Main-Building_Kosmos_Lobby_Bar_Terrace.jpg

Τοποθετημένο στην ήρεμη παραλία του resort, το Bond Beach Club φέρνει διάσημα DJ guests, αλλά και ένα ιδιαίτερο μενού βασισμένο στα τοπικά υλικά και υπέροχα cocktails. Καταδύσεις, βόλτες με σκάφη, ιστορικές και πολιτιστικές περιπλανήσεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους, ενώ το wellness παίζει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο με το One&Only Spa, σε συνεργασία με την Subtle Energies, να εκτείνεται σε τρεις ορόφους και να προσφέρει signature θεραπείες που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το One&Only Kéa Island, εμπνευσμένες από την ελληνική μυθολογία και τις θεραπευτικές ιδιότητες των ενεργών φυσικών συστατικών.

Odera-Tinos_Odera-Residence-Exterior-1.jpg

Τήνος - Odera Tinos

Επίσης μέσα στον Μάιο η διαρκώς up-and-coming Τήνος υποδέχεται ένα luxury resort που έρχεται να ταράξει τα νερά στην ξενοδοχειακή σκηνή του νησιού. Σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία με ανεμπόδιστη θέα στο Αιγαίο, δίπλα στην παραλία Βουρνή και μέσα σε μια έκταση 20.000 τ.μ., το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο προσκαλεί τους επισκέπτες του να απολαύσουν την απόλυτη γαλήνη και την ζωή σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Η αρχιτεκτονική του Odera, έμπνευση του Πάνου Νικολαΐδη της TConstructions, ενσαρκώνει άψογα την πολυτέλεια μέσα από τη λιτότητα σε κάθε λεπτομέρεια, με ρίζες στην τοπική αισθητική της Τήνου.

Odera-Tinos_Odera-Residence.jpg

Το resort διαθέτει 77 δωμάτια και σουίτες με ιδιωτική πισίνα που αναδεικνύουν μια σύγχρονη οπτική αλλά και τη γοητευτική κληρονομιά του νησιού. Από την κομψή σουίτα Elite Suite Private Pool μέχρι την άνετη Grand Two Bedroom Suite Private Pool, καθεμία προσφέρει ένα ξεχωριστό πολυτελές καταφύγιο. Οι γήινοι τόνοι, τα φυσικά υλικά και οι σύγχρονες ανέσεις, δίνουν το έναυσμα για μια ξεχωριστή εμπειρία φιλοξενίας. Το Odera διαθέτει επίσης εσωτερική και εξωτερική πισίνα, pool bar, δύο εστιατόρια και δύο bars, καθώς και ιδιωτική παραλία.

Odera-Tinos_Spa.jpg

Επίσης, προσφέρει κέντρο Spa & Wellness, γυμναστήριο, μπουτίκ, αίθουσα συνεδριάσεων, παρεκκλήσι και μια σειρά από ανέσεις και υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί για να εντυπωσιάσουν κάθε επισκέπτη. Με την υπογραφή του αναγνωρισμένου chef Δημήτρη Σκαρμούτσου το Eos, το à la carte εστιατόριο του resort, σερβίρει μία κουζίνα που εμπνέεται από τις μεσογειακές γεύσεις με αυθεντικές ελληνικές επιρροές συνδυασμένη με μια τηνιακή πινελιά.

Odera-Tinos-Beach-Bar.jpg

Το all day pool bar δελεάζει τους επισκέπτες με ελαφριές μεσογειακές και ελληνικές γευστικές επιλογές, δημιουργώντας το ιδανικό σκηνικό για cocktail parties, γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ το beach bar προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από σνακ και ποτά για στιγμές απόλυτης χαλάρωσης με φόντο το κυκλαδίτικο μπλε. Στο Spa του Odera Tinos, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης στις τρεις αίθουσες θεραπείας για μασάζ, στην αίθουσα υδρογονοθεραπείας, στο χαμάμ και στην εσωτερική πισίνα, δημιουργούν έναν μοναδικό προορισμό αρμονίας και ευεξίας.

Pool_2.jpg

Μύκονος – Numo Mykonos

Μία quite luxury άφιξη καλωσορίζει το κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων αυτό το καλοκαίρι, με το Numo Mykonos να κάνει την είσοδό του στην ανατολική πλευρά του νησιού, στην παραλία του Καλαφάτη, μία από τις αγαπημένες παραλίες των σέρφερ παγκοσμίως. Πηγή έμπνευσης για το boutique resort αποτέλεσε η ξέγνοιαστη εποχή των δεκαετιών του ‘60 και του ‘70 που διαμόρφωσε το DNA του νησιού.

ROOM-POOL.jpg

Το ξενοδοχείο συνεχίζει τη βασική σχεδιαστική φιλοσοφία της Numo που εμπνέεται από τον τόπο, τη φύση και τα παραδοσιακά υλικά και τα αναδεικνύει με έναν σύγχρονο και ευφάνταστο τρόπο. Χειροποίητα φωτιστικά από καλάμια και ρατάν που φιλοτέχνησαν κορυφαίοι τεχνίτες στην Κρήτη και χειροποίητα πλακάκια Chamotte με την υπογραφή της Patricia Urquiola για τον οίκο Mutina στο Màre Màre pool bar δίνουν το tempo στο resort, που διαθέτει οκτώ κατηγορίες δωματίων και σουιτών. Ξεχωριστή αναφορά αξίζει σίγουρα στην Evergreen Absolute Suite η οποία αποτελεί την επιτομή του quiet luxury style που διέπει το resort, με ιδιωτικό κήπο και πισίνα και θέα στον Καλαφάτη.

Restaurant.jpg

Στο Νumo Mykonos στόχος είναι ο επισκέπτης να βιώσει μια αυθεντική μυκονιάτικη γευστική εμπειρία. Για το all day Anemoessa Restaurant, ο Νίκος Κουρκούτας, Executive Chef του Numo Ierapetra, σχεδίασε ένα μενού που βασίζεται στις βιολογικές πρώτες ύλες από μικρούς ντόπιους παραγωγούς, ενώ για το Màre Màre bar, το Numo Mykonos συνεργάστηκε με τον Κωνσταντίνο Θεοδωρακόπουλο, από το βραβευμένο The Bar in front of the bar, και μαζί δημιούργησαν μια σειρά από signature cocktails αλλά και ροφήματα που έλκουν την καταγωγή τους από την ελληνική παράδοση.

Spa.jpg

Στο Etherea Boutique Spa μυαλό και σώμα αναζωογονούνται μέσα από καταπραϋντικές θεραπείες, μασάζ και τεχνικές που αξιοποιούν τον μυκονιάτικο ήλιο και βιολογικά προϊόντα της μητέρας γης. Στο Ensoma Fitness Area μπορεί κανείς να απολαύσει τη γυμναστική του τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο. Τέλος, οι fashion lovers θα βρουν στη μπουτίκ Mosaique κομψά resort και beach wear κομμάτια Ελλήνων σχεδιαστών, αλλά και ξεχωριστά design αντικείμενα.

Anesis-Bungalow-with-Zen-Pool-Exterior-large.jpg

Σαντορίνη – Domes Novos Santorini

Το ολοκαίνουριο resort της Domes αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του τον Απρίλιο στο νησί του ηφαιστείου, θέτοντας στο επίκεντρο το high-end design και τις κορυφαίες εμπειρίες φιλοξενίας. Το Domes Novos Santorini διαθέτει πενήντα ευρύχωρες σουίτες και δύο βίλες, καθεμία με τη δική της ιδιωτική πισίνα και βεράντα, με θέα το αξεπέραστο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, το Αιγαίο Πέλαγος και τους τοπικούς αμπελώνες. Το resort βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού στην περιοχή Θόλος, σε μικρή απόσταση από τα πολυσύχναστα σοκάκια της χώρας, προσφέροντας απόλυτη ηρεμία και ουσιαστική σύνδεση με το νησί.

Vatanee-Restaurant-large.jpg

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες κρασιών στους διεθνώς φημισμένους αμπελώνες της Σαντορίνης, καθώς και να μυηθούν στην τοπική γευστική κουλτούρα μέσα από μαθήματα μαγειρικής. Ταυτόχρονα με το άνοιγμα του Domes Novos Santorini, παρουσιάζεται και το ολοκαίνουριο εστιατορικό brand της Domes, το "Vatanee". H oνομασία του είναι εμπνευσμένη από τα μικρά πιάτα «Βατάνι» που χρησιμοποιούσαν στην αρχαιότητα για τον μεζέ.

Anesis-Bungalow-with-Zen-Pool-Bedroom-Sitting-Area-1-large.jpg

Ο οραματιστής και σεφ του εστιατορίου, Διονύσης Αναστόπουλος, σκοπεύει να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά μέσα από τη μαγειρική του. Οι καλύτερες εποχικές πρώτες ύλες, τα χειροποίητα αλίπαστα, τουρσιά και αλλαντικά είναι τα συστατικά τριών μοναδικών μενού που έχει εμπνευστεί από την ελληνική παράδοση, τη γη και τη θάλασσα. Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν το μεσημεριανό και το δείπνο τους στο rooftop του ξενοδοχείου, μέσα σ’ έναν κήπο με πισίνα, lobby bar και θέα το ηλιοβασίλεμα.

Soma-Spa-Domes-Novos-Santorini-large.jpg

Όπως και στα υπόλοιπα ξενοδοχεία του ομίλου, έτσι και στο Domes Novos Santorini ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ευεξία και τη χαλάρωση του επισκέπτη. Στο βραβευμένο Soma Spa μπορεί κανείς να απολαύσει εξατομικευμένες θεραπείες ανάλογα με τις ανάγκες του, να επισκεφτεί το υπερσύγχρονο γυμναστήριο, αλλά και την ειδικά σχεδιασμένη πισίνα που είναι κρυμμένη κάτω απο το έδαφος. Μαθήματα yoga και διαλογισμού γύρω από τους αμπελώνες θα ενισχύουν την αίσθηση των διακοπών, αφήνοντας πίσω κάθε άγχος της καθημερινότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ