ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ηχηρά Michelin guests, κορυφαία wine pairings, νέες αφίξεις και όλα όσα πρέπει να ξέρουμε

Ηχηρά Michelin guests, κορυφαία wine pairings, νέες αφίξεις και όλα όσα πρέπει να ξέρουμε

Η νέα σεζόν ξεκινά δυναμικά με σπουδαία γαστρονομικά δρώμενα και σημαντικές εστιατορικές αφίξεις που σίγουρα θα κερδίσουν την καρδιά των foodies της πόλης.

Η άνοιξη μπορεί μόλις να ξεκίνησε όμως ο Μάρτιος κρατά ψηλά το γαστρονομικό μας ενδιαφέρον με πολλά και άκρως συναρπαστικά νέα. Κορυφαία wine pairings, ηχηρές συμπράξεις με αέρα από αστέρια Michelin, αγαπημένες κυριακάτικες συνήθειες και καινούρια εστιατόρια έρχονται να κρατήσουν τους γευστικούς μας κάλυκες σε εγρήγορση στην απαρχή της νέα σεζόν.

astakos.jpg

Hook to fork θαλασσινές εμπειρίες

Μία ολοκαίνουρια και πολλά υποσχόμενη άφιξη έρχεται για να δώσει άλλο χρώμα στην ποιοτική ψαροφαγία στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, ο Astakos ανοίγει τις πόρτες του αυτές τις ημέρες στην ιχθυόσκαλα της Αθηναϊκής Ριβιέρας και ήδη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μας, καθώς στο τιμόνι βρίσκεται ο βραβευμένος σεφ Άγγελος Μπακόπουλος, ενώ η κορυφαία πρώτη ύλη, η ανοικτή φωτιά και η αυθεντικότητα αναμένεται να έχουν τον πρώτο λόγο. Εδώ επιλέγουμε το ψάρι μας απευθείας από τις ψαροκασέλες και τα όστρακά μας από τον ειδικό μαέστρο των οστρακοειδών που περιφέρεται με τον πιο «ζωντανό» δίσκο για να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει, ενώ δοκιμάζουμε σαλάτα της τράτας, οστρακομακαρονάδα και αθερινόπιτα, μουσακά γαρίδας, τόνο με ξινό τραχανά και χταπόδι στιφάδο. Στην ανοικτή κουζίνα του Άγγελου Μπακόπουλου το «τζάκι» αποτελεί τον πρωταγωνιστή, δίνοντας καψαλιστή νοστιμιά στα φρεσκότερα ψάρια και θαλασσινά που καταφθάνουν στο κομψό εστιατόριο απευθείας από το ιδιόκτητο καΐκι της επιχείρησης.

Info: Διαδόχου Παύλου 46, 2η Μαρίνα Γλυφάδας, 2108947342

green_park.jpg

Μία πράσινη όαση στο κέντρο της πόλης

Το Green Park Αthens είναι ένας ολοκαίνουριος all-day προορισμός και μία ανάσα οξυγόνου στο κέντρο της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα στο Πεδίο του Άρεως, στεγασμένο σε ένα ιστορικό κτήριο, που αποτελούσε για δεκαετίες σημείο αναφοράς της ζωής της πόλης. Ο χώρος πλέον έχει αναδιαμορφωθεί πλήρως, έχοντας μια κατάφυτη όαση στο εξωτερικό του και μια υπέροχη κυκλική σάλα στο εσωτερικό του και αποτελεί το απόλυτο «place to be». Ο καταξιωμένος chef Σπύρος Ασίμης κι η ομάδα του, δημιουργούν ευφάνταστα πιάτα με ξεχωριστές γεύσεις και υμνούν τη μεσογειακή κουζίνα, ενώ κάθε γεύση συνδυάζεται άριστα με καλοδιαλεγμένες επιλογές κρασιού από δεκάδες ετικέτες και ενδιαφέροντα κοκτέιλ. Από την πειραγμένη Caesar's και το προσεγμένο μοσχαρίσιο καρπάτσιο μέχρι τον τρυφερό σολομό και το μοσχαρίσιο φιλέτο όλοι εδώ βρίσκουν το αγαπημένο τους πιάτο, ενώ δεν λείπουν και τα ευφάνταστα επιδόρπια. Στον καταπράσινο κήπο με την εντυπωσιακή βλάστηση και τις υδάτινες εγκαταστάσεις διασκεδάζουν εξίσου μικροί και μεγάλοι, καθώς έχουν τη δυνατότητα να παίξουν στον ιδανικά διαμορφωμένο χώρο αναψυχής.

Info: Μαυρομματαίων 22, Αθήνα, 2108234002

spondi.jpg

Michelin four-hands dinner & Κελάρια

Όχι ένα, αλλά δύο συναρπαστικά γαστρονομικά και οινικά δρώμενα ετοιμάζονται τις προσεχείς εβδομάδες στην εμβληματική Σπονδή του Παγκρατίου. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 6 Απριλίου τα αστέρια εναρμονίζονται κάτω από μια στέγη, με τον executive chef Arnaud Bignon να υποδέχεται τον βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Yannick Franques, executive chef του του ιστορικού παριζιάνικου Restaurant La Tour d’ Argent για ένα μοναδικό 4 hands dinner. Με θητεία δίπλα στον Eric Fréchon στο Bristol, τον Christian Constant στο Crillon, τον Alain Ducasse στο Louis XV και τον Jean-Louis Nomicos στο Grande Cascade, ο Yannick Franques έχει τιμηθεί με δύο αστέρια Michelin στο Château Saint-Martin στο Vence. Από το 2004 κατέχει τον πολυπόθητο τίτλο του Meilleur Ouvrier de France, που απονέμεται μόνο σε λίγα εξαιρετικά ταλέντα της γαλλικής γαστρονομίας. Παράλληλα στο πλαίσιο των events «Σπονδή στο Χρόνο: Κελάρια», την Παρασκευή 29 Μαρτίου η Σπονδή υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα και μερικές από τις πιο ιδιαίτερες και παλαιωμένες ετικέτες του συνδυάζονται με ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού από τον executive chef Arnaud Bignon και την ομάδα του.

brutus8.jpg

Οινογαστρονομικό φεστιβάλ

Αυτήν την Τρίτη και κάθε Τρίτη μέχρι τις 26 Μαρτίου στο Brutus Tavern του Κολωνακίου τα πιο συναρπαστικά wine pairings διεκδικούν την προσοχή μας στο πλαίσιο του food and wine festival The Perfect Match. Το Brutus Tavern με την καρνιβορική κουζίνα που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και εκτελεί ο Στέφανος Ρίζος, τη σέξι ατμόσφαιρα και την ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών από τους sommelier Άγγελο Αντωνίου και Γιώργο Δέδε, ενθουσιάζει τους εκλεπτυσμένους ουρανίσκους με ένα οινογαστρονομικό φεστιβάλ που προσφέρει στους φίλους της γαστρονομίας και του κρασιού τη δυνατότητα να απολαύσουν σπουδαίες ετικέτες σε εξαιρετικές τιμές, συνδυασμένες με ορισμένα από τα best sellers πιάτα του εστιατορίου. Πέντε κρασιά ανά βραδιά από μερικές από τις σημαντικότερες εταιρείες εισαγωγής οίνων στην Ελλάδα σερβίρονται σε συνδυασμό με συγκεκριμένα μενού αποτελούμενα από iconic πιάτα του αγαπημένου Brutus, ενώ δεν λείπουν και οι guest chefs.

Info: Λεβέντη 3 Κολωνάκι, τηλ. 210 7240453

Emmanuel-Renaut_1743.jpg

Γιώργος Δόσπρας και Emmanuel Renaut

Συνάντηση πολλών αστέρων

Το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Pelagos επιστρέφει δημιουργικά στο πλαίσιο του «Friends of Pelagos», καθώς στις 26 και στις 27 Μαρτίου υποδέχεται στην κουζίνα του την τέχνη του Γάλλου σεφ Emmanuel Renaut και του Chef de Cuisine George Dospras από το εστιατόριο Lauda του Andronis Boutique Hotel στη Σαντορίνη. Έχοντας κερδίσει τρία αστέρια Michelin και ένα Meilleur Ouvrier de France (Βραβείο Καλύτερου Τεχνίτη Γαλλίας) ο Emmanuel Renault έρχεται στην Αθήνα για πρώτη φορά και ενώνει τις δυνάμεις του με τον ταλαντούχο George Dospras για να συνεργαστούν με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Chef του Pelagos Luca Piscazzi και την ομάδα του προς τέρψιν των ουρανίσκων μας. Όλοι μαζί θα επιμεληθούν και θα δημιουργήσουν από κοινού ένα αποκλειστικό μενού, που θα αναδεικνύει την υψηλή τέχνη της γαστρονομίας με έμπνευση από τη Μεσόγειο.

Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901190

sunday_roast.jpg

Επιστροφή του Sunday Roast

Έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια, το Sunday Roast επιστρέφει στο Vezene από αυτήν την Κυριακή 10 Μαρτίου. Γύρω από το τραπέζι αγαπημένα πρόσωπα, οικογένεια και φίλοι θα απολαύσουν το κυριακάτικο φαγητό που θα έχει ετοιμάσει η ομάδα του Άρη Βεζενέ. Πιάτα που αγαπήθηκαν, κλασσικά κυριακάτικα, κάποια νέα entries, ξυλόφουρνος, κατσαρόλα, τηγάνι και κάρβουνο – όλα μπαίνουν στη μέση για να τα δοκιμάσει όλη η παρέα. Από τις διάσημες πίτες του Sunday Roast, όπως η μανιταρόπιτα και η κρεατόπιτα, έως το κατσικάκι με πατάτες, και από το τηγανητό κοτόπουλο με χαβιάρι έως το λαχταριστό μάγουλο με το χονδρό μακαρόνι, οι επιλογές είναι πολλές και θα καλύψουν κάθε διάθεση και προτίμηση. Μια ξεχωριστή λίστα κοκτέιλ από την ομάδα του Birdman και κρασιού έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για το Sunday Roast, ενώ όλα έχουν επιλεγεί για να συμπληρώσουν την κυριακάτικη έξοδο, από λευκά και αρωματικά ροζέ έως πλούσια ερυθρά που θα υπάρχουν διαθέσιμα σε ποτήρι και σε φιάλη.

Info: Βρασίδα 11, Αθήνα, 2107232002 (ωράριο 1μμ.-6μμ.)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ