ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πόσα δισεκατομμύρια δολάρια κέρδισε ο Mr. Facebook σε μία ώρα;

Πόσα δισεκατομμύρια δολάρια κέρδισε ο Mr. Facebook σε μία ώρα;

Εχθές ξύπνησα μετά από τρεις καφέδες. Έχασα ένα δρομολόγιο του Μετρό γιατί προσπαθούσα να ερμηνεύσω στίχους της FKA twigs, ανησύχησα για το αν ο ΝτιΚάπριο είναι ή όχι στη Μύκονο τώρα που η Λίντσεϊ Λόχαν έφυγε από το νησί, διάβασα για κάποια sex toys που τα λένε Pokemoan και μαγείρεψα γλυκόξινο κοτόπουλο με σχετική επιτυχία -έκριναν...

Τέλος, ανακάλυψα και την καλύτερη τηλεοπτική σειρά για τους θιασώτες του noir αυτό το καλοκαίρι. Τη λένε The Night Of και έχει ενδιαφέρον -πολύ. Πίστευα ότι ήταν μια καλή ημέρα, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

Εχθές ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κοιμήθηκε με $3.4 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα στον τραπεζικό του λογαριασμό, ένα ποσό που κέρδισε σε λιγότερο από μία ώρα μετά την ανακοίνωση των εσόδων του FB για το δεύτερο τρίμηνο του 2016 που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2016. Ποιος ξύπνησε καλύτερα σήμερα;

Η περιουσία του Facebook οφείλεται σε εσένα

Τα έσοδα του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου από τις διαφημίσεις αυξήθηκαν κατά 63% μέσα σε έναν χρόνο και έφτασαν τα 6,24 δισ. δολάρια (5,6 δισ. ευρώ).

Με 1,71 δισεκατομμύρια ανθρώπους να είναι χρήστες στο Facebook μηνιαίως (μια αύξηση της τάξεως του 15%) το κοινωνικό δίκτυο του Μαρκ Ζούκερμπεργκ βρυχάται καθώς η μετοχή του έφτασε σε ιστορικό υψηλό από το 2012 και έκλεισε με τιμή αυξημένη κατά 5,4% στα 130,01 δολάρια.

Από τα συνολικά έσοδα του Facebook το 84% προέρχεται από διαφημίσεις σε smartphone και tablets επιβεβαιώνοντας την τάση στις συνήθειες των χρηστών που όλοι υπέθεταν.

Μέσα σε 12 μήνες 301 επιπλέον εκατομμύρια χρήστες προστέθηκαν στη “σφαίρα επιρροής” του δικτύου ενώ ο μεγιστάνας των ψηφιακών καιρών επιβεβαίωσε διψήφια ποσοστά αύξησης του χρόνου χρήσης όλων των εφαρμογών του δικτύου Facebook (βλ. Facebook app, Instagram και Messenger).

Με τα επόμενα πλάνα του κολοσσού να είναι η κατάκτηση αγορών σαν αυτή της Ινδίας και επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες (το τροφοδοτούμενο με ηλιακή ενέργεια drone της εταιρίας Aquila ήδη έκανε την πρώτη επιτυχημένη πτήση του), ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μπορεί να νιώθει πολύ καλύτερα από όλους μας που κοιμηθήκαμε την 27η Ιουλίου χωρίς να κερδίσουμε $3.4 δισεκατομμύρια μέσα σε 60 λεπτά ή 3.600 δευτερόλεπτα.

aquila

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ