ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νέος διευθυντής δημιουργικού του οίκου Valentino ο Αλεσάντρο Μικέλε

Νέος διευθυντής δημιουργικού του οίκου Valentino  ο Αλεσάντρο Μικέλε

Ο Αλεσσάντρο Μικέλε

(Photo by Joel C Ryan/Invision/AP, File)

Τα ηνία του οίκου Valentino, αναλαμβάνει ο βετεράνος μόδας Αλεσάντρο Μικέλε, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι ο μέχρι πρότινος διευθυντής δημιουργικού Πιερπάολο Πιτσόλι αποχωρεί μετά από 25 χρόνια.

Ο Ιταλός σχεδιαστής θα αναλάβει τα ηνία από τις 2 Απριλίου και θα παρουσιάσει την πρώτη του κολεξιόν για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2025. Ως εκ τούτου, ο βετεράνος του κλάδου θα συμμετάσχει στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, τον Σεπτέμβριο.

Σε δήλωση στον Τύπο, ο Μικέλε είπε για τον διορισμό του: «Είναι απίστευτη τιμή. Νιώθω την τεράστια χαρά και την τεράστια ευθύνη να συμμετάσχω σε έναν Οίκο Υψηλής Ραπτικής που έχει τη λέξη "ομορφιά" χαραγμένη σε μια συλλογική ιστορία φτιαγμένη από ξεχωριστή κομψότητα, φινέτσα και εξαιρετική χάρη».

Ο Ιταλός σχεδιαστής διορίστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Valentino, Γιάκοπο Βεντουρίνι, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στον Gucci, όπου ο Μικέλε υπηρέτησε ως δημιουργικός διευθυντής για αρκετά χρόνια.

Σε ανακοίνωση ο Βεντουρίνι, πρώην αντιπρόεδρος προώθησης προϊόντων και παγκόσμιων αγορών του Gucci, δήλωσε «ενθουσιασμένος» που θα συνεργαστεί ξανά με τον Μικέλε προσθέτοντας: «Είμαι βέβαιος ότι η επανερμηνεία των κωδίκων ραπτικής του οίκου και της κληρονομιάς που δημιουργήθηκε από τον Βαλεντίνο Γκαραβάνι σε συνδυασμό με το εξαιρετικό όραμα του Αλεσάντρο θα μας φέρουν στιγμές μεγάλης συγκίνησης και θα μεταφραστούν σε ακαταμάχητα επιθυμητά αντικείμενα».

Με την ένταξή του στον οίκο, ο Μικέλε θα εξερευνήσει τα αρχεία του δεκαετιών για να αρχίσει να χτίζει την εκδοχή του για το brand.

«Η πρώτη μου σκέψη πηγαίνει σε αυτή την ιστορία: στον πλούτο της πολιτιστικής και συμβολικής της κληρονομιάς, στην αίσθηση του θαύματος που δημιουργεί συνεχώς, στην πολύτιμη ταυτότητα που χαρίστηκε με την πιο θυελλώδη αγάπη των ιδρυτών του, Βαλεντίνο Γκαραβάνι και Τζιανκάρλο Τζαμέτι» δήλωσε στο Vogue.

Ο Μικέλε, ο οποίος εργάστηκε ως διευθυντής δημιουργικού του Gucci για επτά χρόνια πριν αποχωρήσει από το brand στο τέλος του 2022 χαρακτήρισε τον Βεντουρίνι «εξαιρετικό επαγγελματία, ικανό να συνδυάσει πραγματισμό και στρατηγικό όραμα, ικανότητα και ευαισθησία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ