ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σε κίνδυνο η γέφυρα που ενέπνευσε τους στίχους του «Something in the Way» των Nirvana

Σε κίνδυνο η γέφυρα που ενέπνευσε τους στίχους του «Something in the Way» των Nirvana

Η γέφυρα Γιανγκ Στριτ, στο Άμπερντιν της Ουάσιγκτον

ΑΠΕ

Αντιμέτωπη με την καταστροφή βρίσκεται η ιστορική γέφυρα Στριτ Γιανγκ στο Αμπερντίν της Ουάσιγκτον, η οποία ενέπνευσε πριν από 33 χρόνια το συγκρότημα Nirvana, να γράψει τους στίχους του γνωστού τραγουδιού «Something in the Way».

Η γέφυρα λόγω παλαιότητας έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές με την δημοτική αρχή να ελπίζει στην επιδιόρθωση της με ομοσπονδιακή κυβέρνηση που έχει αποφασιστεί.

Το 1991, οι Nirvana έκλεισαν το σημαντικό τους άλμπουμ «Nevermind» με το τραγούδι «Something in the Way», στο οποίο ο Κερτ Κομπέιν φανταζόταν πώς θα ήταν η ζωή του, αν ζούσε κάτω από τη γέφυρα Γιανγκ Στριτ στη γενέτειρά του, την πόλη Αμπερντίν της Ουάσιγκτον.

Τώρα η ιστορική γέφυρα είναι αντιμέτωπη με καταστροφή.

Η γέφυρα, που συνδέει το βόρειο τμήμα της Αμπερντίν με την περιοχή του κέντρου της πόλης χτίστηκε το 1956 και ενέπνευσε τους κλασικούς στίχους του «Something in the Way» που έγραψε ο αείμνηστος αρχηγός των Nirvana.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν, η γέφυρα έγινε ένα είδος μνημείου και προς το παρόν «φιλοξενεί» ευχές και γκράφιτι που σχετίζονται με τους Nirvana.

Όμως, όπως αναφέρεται σε ιστότοπο που δημιουργήθηκε από τη δημοτική αρχή της Αμπερντίν η γέφυρα κινδυνεύει λόγω παλαιότητας.

12250613861020.jpg oyasigkton gefyra amberdin Nirvana

Κινδυνεύει η γέφυρα Γιανγκ Στριτ στο Αμπερντίν της Ουάσιγκτον

ΑΠΕ

Τώρα, με επιχορήγηση 23 εκατομμυρίων δολαρίων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, η δημοτική αρχή ελπίζει να επιδιορθώσει τη γέφυρα και να «τιμήσει τον Κερτ Κομπέιν», αν και η ίδια η αρχική δομή μπορεί να καταστραφεί.

Αναφερόμενος στο «Something in the Way» ο Κομπέιν είπε κάποτε ότι αισθανόταν «σαν να ζούσε κάτω από τη γέφυρα και να πέθαινε από AIDS, σαν ήταν άνθρωπος του δρόμου» και ότι αυτή ήταν μια φαντασίωση.

Η δημοτική αρχή της πόλης εξετάζει τρία ενδεχόμενα, το πρώτο είναι η αποκατάσταση της γέφυρας, το δεύτερο είναι να διατηρηθούν μέρη της και άλλα να αντικατασταθούν και το τρίτο είναι αντικατασταθεί πλήρως. Όποια απόφαση κι αν ληφθεί, η σύνδεσή της με τον τραγουδιστή των Nirvana θα επισημαίνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ