ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Pokemon Go απαγορεύεται στους σεξουαλικούς παραβάτες

Το Pokemon Go απαγορεύεται στους σεξουαλικούς παραβάτες
REUTERS/Sergio Perez

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης θα απαγορεύσει στους σεξουαλικούς παραβάτες -που έχουν αποφυλακιστεί με αναστολή- να παίζουν Pokemon Go, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι το δημοφιλές παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας θα μπορούσε να τους βοηθήσει να δελεάσουν νεαρά θύματα.

Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο έχει δώσει οδηγίες στη σωφρονιστική υπηρεσία της Πολιτείας να φροντίσει ώστε οι άνθρωποι αυτοί (υπολογίζεται ότι είναι περίπου 3.000) να μην μπορούν να παίξουν Pokemon Go.

Προκειμένου να εφαρμοστεί ο κανονισμός, η Πολιτεία ζητά επίσης από την εταιρεία λογισμικού Niantic Inc -που ανέπτυξε το παιχνίδι- να διασταυρώσει τα στοιχεία των σεξουαλικών παραβατών που θα της παράσχουν οι Αρχές με τον κατάλογο των παιχτών.

Οι Αρχές ζητούν επίσης από την εταιρεία να απομακρύνει όσους "σταθμούς" (τα λεγόμενα Pokestops όπου ανεφοδιάζονται οι παίκτες) βρίσκονται κοντά σε σπίτια σεξουαλικών παραβατών. Οι τελευταίοι θα ενημερωθούν ότι η ενασχόλησή τους με το Pokemon Go ή με παρόμοια παιχνίδια συνιστά παραβίαση της αναστολής τους και για αυτό θα μπορούσαν να ξαναβρεθούν στη φυλακή.

"Η προστασία των παιδιών της Νέας Υόρκης είναι η βασική μας προτεραιότητα και, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πρόοδος δεν θα μετατραπεί σε μια λεωφόρο όπου οι επικίνδυνοι άρπαγες θα μπορούν να βρίσκουν νέα θύματα", τόνισε ο Κουόμο.

Το Pokemon Go μόνο στις ΗΠΑ προσέλκυσε 21 εκατομμύρια παίκτες μέσα σε δύο εβδομάδες. Ένα στοιχείο που που επιτρέπει στους χρήστες να "καλούν" άλλους παίκτες σε συγκεκριμένες τοποθεσίες έναντι αμοιβής, φαίνεται ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από σεξουαλικούς παραβάτες, προειδοποίησε ο κυβερνήτης.

Στον ιστότοπό της, η εταιρεία Niantic τονίζει ότι οι χρήστες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τη νομοθεσία και ότι θα πρέπει να είναι άνω των 13 ετών για να τους επιτραπεί να παίξουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ