ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Beatles: Νέο ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στην αθέατη πλευρά των πραγμάτων

Beatles: Νέο ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στην αθέατη πλευρά των πραγμάτων

"Η μπάντα που γνωρίζετε. Η ιστορία που αγνοείτε". Με αυτό το tagline ένα νέο, απρόσμενο ντοκιμαντέρ για την εμβληματική μπάντα από το Λίβερπουλ θέλει να μας ταξιδέψει στο μουσικό φαινόμενο όταν προκαλούσε μαζική υστερία στο πέρασμα του.

Γυρισμένο από τον Οσκαρούχο Ron Howard των "Απόλλων 13" και "A Beautiful Mind" ανάμεσα σε άλλα, το ντοκιμαντέρ, με τίτλο "The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years" είναι γεμάτο από σπάνιο, ανέκδοτο υλικό που δημοσιοποιείται με τις ευλογίες των μελών του συγκροτήματος που ζουν ανάμεσα μας.

Η διήγηση μας πηγαίνει στο υπέροχο παρελθόν των 60s όταν τα Σκαθάρια έγιναν ένας θρύλος. Μεταξύ 1962 και 1966 η παρέα των Τζον Λένον, Πoλ Μακάρτνεϊ, Ρίνγκο Σταρ, Τζωρτζ Χάρισον και Στιούαρτ Σατκλιφφ
γνώριζαν τον κόσμο μέσα από τις περιοδείες τους και κυρίως ο κόσμος γνώριζε αυτούς.

Με υπότιτλο "The Touring Years" το ντοκιμαντέρ είναι εγκεκριμένο από τους ίδιους τους εναπομείναντες του συγκροτήματος έχοντας την ολοκληρωτική υποστήριξη των δύο εν ζωή Σκαθαριών, Πολ Μακάρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ αλλά και της χήρας του Τζον Λένον, Γιόκο Όνο, αλλά και της χήρας του Τζορτζ Χάρισον, Ολίβια.

Η ταινία "θα εξερευνήσει τα ενδότερα της μπάντας -πώς [οι Beatles] λάμβαναν τις αποφάσεις τους, πώς δημιουργούσαν τη μουσική τους και πώς έκτισαν τη συλλογική τους καριέρα" σημειώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος.

Στο ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι συμπαραγωγή της White Horse Pictures, της Imagine Entertainment αλλά και της Apple Corps LTD, παρουσιάζονται ανέκδοτα πλάνα και αποκλειστικό υλικό από την αρχή του ταξιδιού των Beatles στο The Cavern Club του Liverpool έως την τελευταία τους συναυλία στο Candlestick Park του San Francisco, στις 29 Αυγούστου του 1966. Παγκόσμια ημέρα κυκλοφορίας αυτού του νοσταλγικού ταξιδιού στη μελωδία στις 16 Σεπτεμβρίου.

9634677934988306745

ΔΗΜΟΦΙΛΗ