ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Artemis: Ναπολιτάνικη πίτσα και κομψές μεσογειακές γεύσεις για all day απολαύσεις στο Χολαργό

Artemis: Ναπολιτάνικη πίτσα και κομψές μεσογειακές γεύσεις για all day απολαύσεις στο Χολαργό

Το Artemis All Day Eatery αναδεικνύεται στο απόλυτο meeting point του Χολαργού για ποιοτικές γευστικές επιλογές από το πρωί έως το βράδυ.

Άνοιξε τις πόρτες του πριν κάτι περισσότερο από έναν χρόνο σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία συνάντησης της περιοχής, αφού το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Artemis All Day Eatery έχει μακρά ιστορία στο κεφάλαιο «έξοδος» στην πόλη. Υπήρξε ο πρώτος θερινός κινηματογράφος του Παπάγου και του Χολαργού το μακρινό 1958 με το όνομα «Άρτεμις», ενώ στην πορεία μεταμορφώθηκε σε ζαχαροπλαστείο με το ίδιο όνομα και γνώρισε μεγάλες δόξες για πολλές δεκαετίες. Εδώ και έναν χρόνο όμως το ιστορικό κτήριο έχει πάρει νέα ζωή και δείχνει να διανύει την καλύτερή του φάση ως Artemis All Day Eatery, με το φαγητό, τον καφέ και το ποτό να πρωταγωνιστούν εδώ όλες τις ώρες της ημέρας.2024-04-24 14:34:11

Screenshot-2024-04-24-143811.jpg

Ο κόσμος της περιοχής το αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, αλλά για να μπορέσει μία νέα άφιξη να γίνει «στέκι» χρειάζονται πολλά διαφορετικά πράγματα και φαίνεται πως το Artemis All Day Eatery κάνει τικ σε όλα τα σωστά κουτάκια, αφού πλέον αποτελεί το απόλυτο meeting point του Χολαργού από το πρωί έως το βράδυ. Σίγουρα το πρώτο λόγο στο γεγονός αυτό έχει το φαγητό, για το οποίο θα μιλήσουμε αναλυτικά σε λίγο, όμως και το περιβάλλον και η ευγένεια των ανθρώπων παίζουν το δικό τους ρόλο στο να επιστρέφεις ξανά και ξανά σε ένα μαγαζί.

20240422_195703.jpg

Το πανέμορφο μπαρ, το αυθεντικό pizza station με τον pizzaiolo μπροστά στον φούρνο, ο αριστοκρατικός ψηλοτάβανος χώρος με τα ζεστά χρώματα, τις προσεγμένες γωνιές και τις ιδιαίτερες καρέκλες στο εσωτερικό, η μεγάλη εξωτερική «αυλή» που ανοίγει εντελώς το καλοκαίρι για χαλαρά βράδια κάτω από τον αττικό ουρανό, το πάντα χαμογελαστό και άκρως αποτελεσματικό σέρβις, αλλά και οι value for money τιμές στον κατάλογο, όλα παίζουν το δικό τους ρόλο και όλα συνηγορούν πως στο Artemis All Day Eatery θα επιλέξεις να έρθεις με την οικογένεια, τους φίλους, τα παιδιά σου, αλλά θα το προτιμήσεις και για ένα after office dinner και για μία επαγγελματική συνάντηση, ακόμη και για ένα ρομαντικό ραντεβού αυστηρά για δύο.

20240422_202057.jpg

Η πολύ όμορφη μπάρα που είπαμε παραπάνω δεν είναι μόνο όμορφη οπτικά αλλά και πολύ δυνατή πρακτικά, αφού η λίστα με τα signature cocktails του Artemis έχει πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες επιλογές. Εγώ προτίμησα ένα Spicy Mango Rum γιατί ένιωθα έντονο μέσα μου το καλοκαιρινό mood και δικαιώθηκα, αλλά μου είπαν πως οι μαργαρίτες είναι επίσης απίθανες, οπότε έβαλα την Caribbean Margarita στο πρόγραμμα για την επόμενη επίσκεψή μου.

20240422_200835.jpg

Στο βασικότατο κεφάλαιο φαγητό τώρα, που είναι και ο πιο σημαντικός λόγος να επιλέξεις ένα εστιατόριο, η κουζίνα έχει σαφείς ιταλικές καταβολές, με την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα να κλέβει καρδιές, αλλά αρτύζεται με πολλές μεσογειακές νότες και πατάει γερά στην καλή πρώτη ύλη, την εποχικότητα και την εντοπιότητα. Το lunch ή το dinner εδώ πρέπει να ξεκινήσει οπωσδήποτε με τα ονειρεμένα ζεστά μπαστουνάκια από ζύμη πίτσας -που έρχονται αντί άρτου- συνοδευόμενα από χειροποίητο dip ημέρας. Εμείς ξεκινήσαμε με μία πληθωρική burrata με ολόφρεσκα πολύχρωμα τοματίνια, κομψό pesto βασιλικού, ρόκα και φρυγανισμένο ψωμί, που έγινε ανάρπαστη.

20240422_201813.jpg

Συνεχίσαμε με το best-seller beef carpaccio με ελληνικό μοσχάρι, παρμεζάνα, κάπαρη και μία φινετσάτη lemon mayo που αναδείκνυε χωρίς να σκεπάζει καθόλου την καρνιβορική νοστιμιά του τέλεια κομμένου κρέατος.

20240422_201342.jpg

Στα must οι triple-fried πατάτες σωστά τραγανές απέξω και σωστά σαρκώδεις στο εσωτερικό τους, που περιχύνονται με μία κρέμα από κατσικίσια φέτα και λίγο -ίσα για το άρωμα- λάδι μαύρης τρούφας και καπνιστή πάπρικα να δίνει μία μικρή σπιρτάδα στο συνολικό γευστικό αποτέλεσμα.

20240422_203847.jpg

Δεν γίνεται φυσικά να έρθεις στο Artemis και να φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις την πίτσα. Εμείς πήραμε μία prosciutto με φρέσκια μοτσαρέλα, τοματίνια, ρόκα και παρμεζάνα, που τη συστήνω ανεπιφύλακτα, αλλά με αυτό το ναπολιτάνικο ζυμάρι με αλεύρι αποκλειστικής εισαγωγής από Ιταλία, νομίζω πως όποια πίτσα και να πάρεις κερδισμένος θα βγεις. Προσωπικά με φαντάστηκα εύκολα να έρχομαι με τις φίλες μου μετά το γραφείο, να παίρνουμε θέση στα πιο ψηλά stand ή στο μπαρ και να απολαμβάνουμε τα cocktails ή το κρασί μας μαζί με μία πίτσα και μία ωραία σαλάτα.

20240422_203802.jpg

Συνέχεια είχε η pasta, η οποία είναι χειροποίητη σε όλα τα πιάτα ζυμαρικών και αυτό πάντα κάτι λέει για το μεράκι και την σοβαρότητα της κουζίνας. Δοκιμάσαμε λοιπόν ταλιατέλες με τέλειο βράσιμο και μία εκλεπτυσμένη pesto φιστίκι, λιαστή τομάτα και burrata, που πολύ μας άρεσε, ενώ για την επόμενη φορά έβαλα στο μάτι τη δική τους εκδοχή της καρμπονάρα.

20240422_204144.jpg

Το δείπνο μας έκλεισε με μία ταλιάτα από ελληνικό νεαρό μοσχάρι και μία ωραία ισορροπημένη σως με βάση το μπαλσάμικο ξίδι. Το κρέας ζουμερό και νόστιμο, διατήρησε όλους τους χυμούς του στο ψήσιμο και ήταν ιδιαίτερα τρυφερό.

20240422_212807.jpg

Στους γλυκούς πειρασμούς τώρα οι επιλογές είναι πολλές και όλες συναρπαστικές, άλλωστε το Artemis είπαμε πως έχει κατά κάποιο τρόπο «ζαχαροπλαστικό» παρελθόν! Εμείς επιμείναμε ιταλικά και δοκιμάσαμε ένα θεϊκό mille-feuille με παγωτό και μία χειροποίητη σως από φρέσκιες φράουλες, για το οποίο εύκολα θα επέστρεφα εδώ, και ένα tiramisu με την αυθεντική ιταλική συνταγή, που επίσης ήταν πολύ καλό. Χωρίς αμφιβολία, εγώ ως δηλωμένη chocoholic την επόμενη φορά θα πάρω και το σουφλέ σοκολάτας με παγωτό, που είδα να περνάει από δίπλα μου και μου φάνηκε επιεικώς κολασμένο!

Info: 25ης Μαρτίου, Χολαργός, 210 6535085

ΔΗΜΟΦΙΛΗ