ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Κλιντ Ίστγουντ κατά της πολιτικής ορθότητας, υπέρ του Τραμπ

Ο Κλιντ Ίστγουντ κατά της πολιτικής ορθότητας, υπέρ του Τραμπ

Το ότι είναι ένας φανατικός Ρεπουμπλικάνος δεν ήταν άγνωστο, ωστόσο ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε υποστηρίξει ανοιχτά τη ρητορική του Τραμπ και την υποψηφιότητα του. Αυτό άλλαξε αυτή την εβδομάδα με μια συνέντευξη που προκαλεί στο Esquire.

Φωτογραφημένος με τον διάδοχο του, το γιο του Σκοτ, ο 86χρονος επιθεωρητής Κάλαχαν μίλησε ανοιχτά στο περιοδικό για την Αμερική του σήμερα και την πολιτική ορθότητα των ημερών που τον έχει κουράσει.

“Ξέρετε, αποκαλούν τον Τραμπ ρατσιστής επειδή καταφέρθηκε εναντίον του εισαγγελέα με καταγωγή από το Μεξικό αμφισβητώντας την αντικειμενικότητα στην κρίση του απέναντι στη λατινοαμερικανική κοινότητα. Και ναι, είναι ανόητο να το λες, δηλαδή να είσαι προκατειλημμένος από το γεγονός πως ο τύπος γεννήθηκε από Μεξικάνους γονείς ή κάτι τέτοιο. Έχει πει πολλές ανοησίες. Όλοι τους έχουν πει. Αλλά όλοι, τα media, οι πάντες τον αποκαλούν ρατσιστή. Ξεπεράστέ το. Ζούμε θλιβερές στιγμές” λέει ισορροπώντας επικίνδυνα στο νήμα του δημόσιου λόγου.

“Μερικές φορές λέει βλακείες, άλλες φορές πάλι όχι... Μπορώ να τον καταλάβω αλλά δεν συμφωνώ πάντα μαζί του” πρόσθεσε.

Ο Κλιντ Ίστγουντ είναι μια περίεργη περίπτωση δημιουργού. Από τη μία είναι ένας ανοιχτά Ρεπουμπλικάνος έχοντας υποστηρίξει το 2012 την υποψηφιότητα του Μιτ Ρόμνεϊ για τον Λευκό Οίκο και από την άλλη δημιουργεί ταινίες με κριτικό βλέμμα απέναντι στα κακώς κείμενα της χώρας του που καλλιεργεί η ρητορική του κόμματος που υποστηρίζει (ξενοφοβία, ρατσισμός κοκ).

https://www.instagram.com/p/p

“Έχω κουραστεί, όλοι έχουν κουραστεί από την πολιτική ορθότητα και το γλείψιμο Βλέπουμε ανθρώπους να κατηγορούν άλλους για ρατσισμό. Όταν ήμουν έφηβος οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν στοιχειοθετούσαν ρατσισμό” συμπλήρωσε με πολλούς χρήστες των social media να εξοργίζονται μαζί του υπενθυμίζοντας του ότι όταν εκείνος ήταν έφηβος τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ο αποκλεισμός της αφροαμερικανικής κοινότητας από την παιδεία και την κοινωνική ζωή ήταν δεδομένη, αν όχι θεμιτή.

“Eίμαι αναγκασμένος να ψηφίσω τον Τραμπ” συμπληρώνει. Στη συνέντευξη ο απόγονος του Σκοτ προτιμάει να μην μιλήσει για πολιτική και μοιράστηκε μαζί μας την πολυτιμότερη συμβουλή που έχει πάρει από τον πατέρα του. “Κανείς δεν ξέρει τίποτα, οπότε μην ακούς κανέναν” λέει.

“Oι άνθρωποι που νομίζουν ότι ξέρουν τα περισσότερα ξέρουν τα λιγότερα” προσθέτει ο 86χρονος Κλιντ Ίστγουντ που όπλισε κατά της πολιτικής ορθότητας υπερασπιζόμενος με έναν ιδιαίτερο, αμφιλεγόμενο τρόπο τον Ντόναλντ Τραμπ αποκαλώντας την Αμερική του σήμερα μια γενιά φοβισμένη με τα λόγια.

Oλόκληρη η αιρετική συνέντευξη των Ίστγουντ εδώ.

esquire september 2016 cover clint and scott eastwood

ΔΗΜΟΦΙΛΗ