ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

81η Μόστρα: Η Ιζαμπέλ Υπέρ, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

81η Μόστρα: Η Ιζαμπέλ Υπέρ, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Isabelle Huppert poses for photographers upon arrival at the premiere of the film 'Argentina, 85' during the 79th edition of the Venice Film Festival in Venice, Italy, Saturday, Sept. 3, 2022. (Photo by )

Vianney Le Caer/Invision/AP

Η Γαλλίδα ηθοποιός Ιζαμπέλ Υπέρ θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής που θα απονείμει τον περίφημο Χρυσό Λέοντα για την καλύτερη ταινία του 81ου Φεστιβάλ της Βενετίας που θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 8/5, η Μόστρα.

«Μια μακρά και θαυμάσια ιστορία με συνδέει με τη Μόστρα της Βενετίας, το να είμαι προνομιούχος θεατής αποτελεί τιμή», δήλωσε η 71χρονη ηθοποιός, η οποία έχει λάβει δύο βραβεία γυναικείας ερμηνείας στο Λίντο, το εμβληματικό νησάκι στο σύμπλεγμα της Βενετίας, όπου λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο το φεστιβάλ.

Στην 74η Μπερλινάλε, το φετινό Φεστιβάλ του Βερολίνου τον περασμένο Φεβρουάριο, η γαλλίδα ηθοποιός που ξεκίνησε στις αρχές των '70s με συνεργασίες με τους Κλοντ Σαμπρόλ, Μπερτράν Ταβερνιέ, Ζαν Λυκ Γκοντάρ, Μίκαελ Χάνεκε, Φρανσουά Οζόν και πολλούς ακόμα και συνεχίζει ακάθεκτα μέχρι σήμερα, βρέθηκε με δύο ταινίες:

το A Traveller’s Needs του Νοτιοκορεάτη Χονγκ Σανγκ Σου που βραβεύτηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και το My New Friends του Αντρέ Τεσινέ, με τον οποίο ξανασυναντιέται 45 χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία, το 1979 για το The Bronte Sisters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ