ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ντέιβιντ Νίκολς: Ο συγγραφέας διευκρινίζει ότι οι τοποθεσίες στο νέο του βιβλίο είναι φανταστικές

Ντέιβιντ Νίκολς: Ο συγγραφέας διευκρινίζει ότι οι τοποθεσίες στο νέο του βιβλίο είναι φανταστικές

Ο συγγραφέας Ντέιβιντ Νίκολς

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο συγγραφέας Ντέιβιντ Νίκολς προειδοποίησε τους θαυμαστές του να μην επιχειρήσουν να επισκεφτούν τις τοποθεσίες από το νέο του μυθιστόρημα.

Όσοι ενθουσιάστηκαν με την επιτυχημένη μεταφορά στο Netflix του μυθιστορήματος του Νίκολς «One Day» μπόρεσαν να επισκεφτούν τοποθεσίες, όπως η πιτσαρία Bella Roma στο Λέβισαμ ή το αθλητικό κέντρο Charlton Lido στο Λονδίνο.

Ωστόσο ο συγγραφέας εξήγησε ότι οι τοποθεσίες στο μυθιστόρημά του «You Are Here» είναι πραγματικά όλες επινοημένες.

Το μυθιστόρημα, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα και ακολουθεί ένα ζευγάρι μέσης ηλικίας καθώς κάνει πεζοπορία στο εθνικό πάρκο Λέικ Ντίστρικτ περιέχει προειδοποίηση του συγγραφέα, ο οποίος εξηγεί ότι ενώ «προσπάθησε να περιγράψει το τοπίο όσο το δυνατόν ακριβέστερα, οι παμπ, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια είναι εντελώς φανταστικά».

Ο Ντέιβιντ Νίκολς, ο οποίος ήταν ομιλητής στο Φεστιβάλ Hay στο Πόουις είπε ότι την πρώτη νύχτα του ταξιδιού τους οι χαρακτήρες του μένουν σε μια παμπ στις όχθες μιας λίμνης και ότι «αυτή η παμπ δεν υπάρχει», σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.

Ο Νίκολς, ο οποίος είναι γνωστός για τη συγγραφή ρομαντικών μυθιστορημάτων όπως το «One Day» και το «Starter For Ten», είπε επίσης ότι τώρα «θα δυσκολευόταν πολύ να γράψει ένα μυθιστόρημα που να είναι εξ ολοκλήρου για τα ραντεβού στις ηλικίες των 20 ή των 30 κάτι που είναι περίεργο γιατί όταν ξεκίνησε την καριέρα του σε μεγάλο βαθμό αυτή ήταν η θεματολογία για την οποία έγραφε».

Ο σύγχρονος κόσμος των εφαρμογών γνωριμιών φαίνεται «μια τόσο διαφορετική εμπειρία, από πολλές απόψεις πολύ πιο άμεση και ειλικρινής» από εκείνη που βίωσε όταν γνώρισε εκείνος τη σύντροφό του, καθηγήτρια Λογοτεχνίας Χάνα Γουίβερ σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ