ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νταϊάνα: Νέο βιβλίο αποκαλύπτει τη μεγάλη πληγή της σύντομης, καταραμένης, ζωής της

Νταϊάνα: Νέο βιβλίο αποκαλύπτει τη μεγάλη πληγή της σύντομης, καταραμένης, ζωής της

H πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν κάποτε η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα στον κόσμο και για το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής της μπορούσε να κουβαλήσει το βάρος της διασημότητας της. Ωστόσο υπήρχε μια φήμη που ποτέ δεν ξεπέρασε. Ένα κουτσομπολιό που την πλήγωσε πιο πολύ από κάθε απιστία, κάθε μυστικό, κάθε κακεντρέχεια που συνόδευε την παρουσία της.

Σε ένα νέο βιβλίο του ο Ken Wharfe, ο άνθρωπος που είχε αναλάβει να προστατεύει τη Νταϊάνα το αποκαλύπτει απορρίπτοντας πέρα για πέρα τη φήμη ότι ο πρίγκιπας Χάρι δεν ήταν το βιολογικό παιδί του συζύγου της και μελλοντικού βασιλιά, πρίγκιπα Κάρολου.

Στο βιβλίο με τίτλο "Diana: Closely Guarded Secret" (Νταϊάνα: Ένα καλά φυλαγμένο μυστικό) ο Wharfe περιγράφει με εξουθενωτικές λεπτομέρειες κάθε τρόπο με τον οποίο προσπάθησε η πριγκίπισσα Νταϊάνα να πάρει τη ζωή της ξανά στα χέρια της όταν είδε ότι ο γάμος της περνούσε κρίση -προτού ο τραγικός επίλογος έρθει το καλοκαίρι του 1997. Τότε που η Νταϊάνα και ο σύντροφος της Ντόντι αλ Φαγέντ πέθαναν στο Παρίσι σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997 που ακόμη και σήμερα αφήνει αναπάντητα ερωτήματα.

Στα απομνημονεύματα του ο σωματοφύλακας της Νταϊάνα μιλάει με κάθε λεπτομέρεια για το πώς ο πρίγκιπας Κάρολος άρχισε το φλερτ του με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, Δούκισσα της Κορνουάλης, μετά τη γέννηση του Χάρι. Μια εξωσυζυγική σχέση που της έδωσε κίνητρο να δώσει τέλος στο παραμύθι της ζωής της που ήταν ψεύτικο και να ξεκινήσει τη σχέση της με τον Τζέιμς Χιούιτ. Τον λοχαγό του βρετανικού ιππικού που της εξομολογήθηκε ότι θα μπορούσε να την κάνει να ξεπεράσει τη φοβία της με τα άλογα και να την κάνει να σταθεί ξανά στα πόδια της.

TIME960311

"Θέλω να ανοίξω ξανά τα φτερά μου"

Στο αποκαλυπτικό βιβλίο ο Wharfe μιλάει για τη στιγμή που η Νταϊάνα Σπένσερ του εξομολογήθηκε ότι είχε να βρεθεί ερωτικά με τον Κάρολο δύο χρόνια και επιτέλους έπρεπε να ανοίξει "ξανά να φτερά της". Ο γοητευτικός ένστολος που είχε τη φήμη γυναικά και ήταν κατά 10 χρόνια νεότερος από τον Κάρολο ήταν η πρώτη απόπειρα της ελεύθερης πτώσης της.

Ο Wharfe μιλάει για τις προσπάθεις της να περισώσει ό,τι μπορούσε από μια τελειωμένη γαμήλια υπόθεση, για τις απόπειρες αυτοκτονίας της που κανένας δεν έδινε σημασία. "Έκλαιγα για βοήθεια, αλλά κανείς δεν έμοιαζε να με ακούει", φέρεται ότι του έλεγε η Νταϊάνα.

Δύο περίπου χρόνια μετά τη γέννηση του πρίγκιπα Χάρι, τον Σεπτέμβριο του 1984, το καλοκαίρι του 1986 η πριγκίπισσα γνώρισε τον λοχαγό Χιούιτ. Σύμφωνα με όσα γράφει ο Wharfe, εκείνος ήταν που συνόδευε την Νταϊάνα στην ερωτική τους φωλιά, σε ένα εξοχικό σπίτι στο Ντέβον. Εκεί ο ίδιος μαγείρευε ιταλικό φαγητό για το ζευγάρι, εκεί η Νταϊάνα φορούσε ρούχα casual, έπλενε τα πιάτα και απολάμβανε την ηρεμία ενός έρωτα που για δύο περίπου χρόνια την έκανε να νιώθει καλύτερα.

Για τον Wharfe η πριγκίπισσα πληγώθηκε όταν η σχέση τους έληξε άδοξα, ωστόσο πιο πολύ από κάθε άλλο την "έσφαζε" μια φήμη που αφορούσε τα παιδιά της. Τον μικρότερο γιο της, Χάρι.

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν ότι ο μικρότερος απόγονος της είναι καρπός του έρωτά της με τον Τζέιμς Χιούιτ γιατί τα χρώματα τους έμοιαζαν έκανε την Νταϊάνα να ξεσπάει σε κλάματα.

Ο Wharfe χρησιμοποιεί μια απλή, μαθηματική, λογική για να απορρίψει το κακόβουλο ψέμα.

HARRY HEWITT

Όπως γράφει στο βιβλίο του που κυκλοφορεί 19 χρόνια μετά τον θάνατο της Νταϊάνα Σπένσερ της πριγκίπισσας, ο Χάρι δεν μπορεί να είναι γιος του λοχαγού, αφού γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1984. Η γνωριμία της με τον Χιούιτ είχε γίνει πολύ αργότερα, ο λοχαγός δεν μπορούσε να είναι ο βιολογικός πατέρας του Χάρι οτιδήποτε και αν ισχυρίζεται κανείς. Ο πρώην σωματοφύλακας μάλιστα πιστεύει ότι οι φήμες πατρότητας διαδόθηκαν από τον κύκλο του πρίγκιπα Κάρολου...

Στα απομνημονεύματα του ο Ken Wharfe μιλάει για μια γυναίκα ευαίσθητη, καλοπροαίρετη αλλά και αδύναμη και πεισματάρα σε στιγμές της, μια Νταϊάνα Σπένσερ, πριγκίπισσα του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου που "γκρεμίστηκε από τη συζυγική προδοσία" και ποτέ δεν κατάφερε να σταματήσει την αιμορραγία από την πληγή μιας φήμης που την έκανε να ξεσπάει σε λυγμούς μέχρι το τραγικό τέλος της ζωής της.

418669 120117184130 diana

ΔΗΜΟΦΙΛΗ