Ο Βασιλιάς των Λιονταριών «κλείνει» 30 χρόνια - Επιστρέφει στις αίθουσες
Ανανεώθηκε:
Στιγμιότυπο από την ταινία ο Βασιλιάς των Λιονταριών
Disney PlusΣτις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες θα επιστρέψει ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την κυκλοφορία του.
Ήταν η ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις για το 1994 και η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών πίσω από το «Jurassic Park».
Σε σκηνοθεσία των Roger Allers και Rob Minkoff, το σενάριο των Irene Mecchi, Jonathan Roberts και Linda Woolverton, ακολουθεί τον μικρό Σίμπα, το λιονταράκι που θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για το θάνατο του πατέρα του, να εξορίζεται από τη ζούγκλα κι να εγκαταλείπει το δικαίωμά του να γίνει ο επόμενος βασιλιάς της.
Το φωνητικό καστ περιλάμβανε τους Μάθιου Μπρόντερικ ως Simba, Τζέρεμι Άιρονς ως Scar, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς ως Mufasa, Νέιθαν Λέιν ως Timon και Έρνι Σαμπέλα ως Pumbaa, μεταξύ άλλων.
Το βραβευμένο με Όσκαρ σάουντρακ, με την υπογραφή των Έλτον Τζον, Χανς Ζίμερ και Τιμ Ράις πούλησε σχεδόν 5 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο την χρονιά της κυκλοφορίας του και το «Can You Feel the Love Tonight» κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού.
Δεν έχει γίνει γνωστό αν η ταινία θα προβληθεί σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως.
Ωστόσο στους αμερικανικούς κινηματογράφους ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» θα βρυχάται ξανά από τις 12 Ιουλίου.
Να σημειωθεί ότι, αποτελεί την 32η ταινία μεγάλου μήκους στον εντυπωσιακό κατάλογο του στούντιο, έχοντας αποφέρει κέρδη 986 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως από την ημέρα προβολής της.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» μεταφράστηκε και ηχογραφήθηκε στη γλώσσα των Μαορί
Πάτρα: Ελεύθεροι οι ανήλικοι που χτύπησαν 12χρονο - Κατασχέθηκε το κινητό με το βίντεο
15:25
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια
15:21
Τετ α τετ Μητσοτάκη με εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων - Τι συζητήθηκε
15:17
Τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού, ισότιμα στην αγορά εργασίας του τουρισμού
15:10