ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χάλι Μπέρι, μια αξία μισού αιώνα με αντοχές

Χάλι Μπέρι, μια αξία μισού αιώνα με αντοχές

Όταν ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα βήματα της στον κινηματογράφο αφήνοντας πίσω το modeling, κανείς δεν περίμενε από την γεννημένη στο Κλίβελαντ του Οχάιο, Χάλι Μπέρι, ότι θα έκανε τη διαφορά.

Τους διέψευσε όλους. Γεννημένη μισό αιώνα και κάτι πριν, στις 14 Αυγούστου του 1966, η Μπέρι είναι η μόνη Αφροαμερικανή που έχει δικαιωθεί με ένα Oscar στην ιστορία του πολύ-λευκού-θεσμού (για την ερμηνεία της στο “Xoρό των Τεράτων” το 2002) ακόμη και αν οι περισσότεροι τη θυμούνται ως μια μελαχρινή Αφροδίτη. Δίκαια. Μετά την Ούρσουλα Άντρες, η Μπέρι πέρασε στην ιστορία ως ένα κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, ιδανική με μπικίνι.

Μητέρα, ερωμένη, μήλο της έριδος για τους πρώην της, η Μπέρι έχει επιβιώσει πολλών. Με τρεις γάμους στο ενεργητικό της και δύο διαζύγια που δεν χάρισαν μώλωπες στο πορτρέτο της, η Μπέρι είναι το ίδιο πειστική όταν υποδύεται μια μεταλλαγμένη Storm ή όταν υπερασπίζεται ως ακτιβίστρια το περιβάλλον ή όταν αναλαμβάνει να πείσει τους ψηφοφόρους για τον Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του 2008.

Η Μπέρι είναι δυναμική, είναι αστεία, είναι αρκετά γενναία για να γίνει η μόνη διάσημη που απόλαυσε το βραβείο χειρότερης ερμηνείας το 2004. Με μια καριέρα γεμάτη από σκαμπανεβάσματα που δεν την ναυάγησαν η Μπέρι κέρδισε το 2004 ένα Χρυσό Βατόμουρο για την ερμηνεία της χρονιάς ως “Catwoman”. Tότε είχε αποδείξει πόσο χιούμορ έχει αφού έδωσε το παρόν και έβγαλε και λόγο-παρωδία της ομιλίας της στα Oscar.

Πολύ εύλογο που το περιοδικό Esquire την έχει αναδείξει δύο φορές "πιο σέξι γυναίκα εν ζωή σε διάστημα δύο χρόνων".

halle berry 2007

Γιατί; Μα η Μπέρι αντέχει.

Τα σχόλια, τις επίμονες κακές κριτικές, τις φήμες και τα χρόνια που μετράνε πενήντα και εκείνη τα γιορτάζει με μια αυτοπεποίθησή και την αίσθηση της νίκης. Κάποτε η Μπέρι είχε πει ότι σε μια από τις πρώτες σχέσεις της είχε φάει τόσο ξύλο που έχασε το 80% της ακοής της στο αριστερό αυτί. Σήμερα μεγαλώνει τα δύο παιδιά της χωρίς να έχει κάποιον σύζυγο δίπλα της, εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες στο Χόλιγουντ, ετοιμάζεται να μας υπενθυμίσει την αξία της στο sequel του “Kingsman” και απολαμβάνει τις λάθος επιλογές που την οδηγούν στα σωστά σημεία.

Ποιος μπορεί να πει ότι δεν έχει καταφέρει πολλά η πρώτη αναπληρωματική Miss USA του 1986 (πέρα από το ότι κατέλαβε την 6η θέση στο διαγωνισμό Miss World της ίδιας χρονιάς;)

Σιωπή...

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ